Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Zojuist is in een persconferentie bekendgemaakt hoe de maatregelen tegen het coronavirus in Nederland doorgetrokken zullen worden. Alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus worden verlengd tot en met dinsdag 28 april, en het verbod op evenementen waar een vergunning voor nodig is blijft van kracht tot 1 juni.

LEES OOK: 17 hardstyle documentaires die je als liefhebber wil zien

Ook het dringende advies om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en zo veel mogelijk thuis te blijven, blijft van kracht. Het uitoefenen van contactberoepen, zoals kappers en masseurs, blijft verboden. “Na 28 april gaan we ook zeker nog niet terug naar de oude situatie”, zo stelde Mark Rutte in de persconferentie. Een week voor 28 april zal bekendgemaakt worden of de maatregelen verder verlengd zullen worden, en wordt er wellicht ook meer duidelijk over het verloop van het Nederlandse festivalseizoen.

Wat moet ik doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel volgens het RIVM. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:

  • Blijf thuis: ga alleen het huis uit wanneer het noodzakelijk is
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Om op de hoogte te blijven van de laatste informatie omtrent het coronavirus kun je de website van het RIVM in de gaten houden. Lees hier hoe jij met social distancing de verspreiding van COVID-19 zoveel mogelijk tegen kan gaan. 

Omslagfoto via Facebook-pagina Emporium

Reageren