Jan-Jaap Top
Door Jan-Jaap Top

Voor mij is Dance Valley het festival waar het allemaal begon. De liefde voor festivals sloeg direct in,  zoals liefde op het eerste gezicht. Genoeg reden voor mij om van Dance Valley een vaste prik te maken. In tegenstelling tot aan de voorafgaande jaren waren er een paar dingen veranderd, waaronder het mooie zonnige weer en de locatie van de Hard Valley waar ik het meeste te vinden ben.

Iets voor één uur kwamen wij bij de ingang waar nog weinig mensen stonden, met als gevolg… in 5 minuten binnen! Heerlijk. Na een kijkje bij de mainstage ben ik naar de persruimte gegaan waar we onthaald werden met een broodje en wat drinken, na wat informatie werd het tijd om The Valley weer in te gaan.

De tent in
Op de plattegrond had iedereen al kunnen zien dat de Hard Valley zich op een andere plaats bevond en tot lichte teleurstelling was de hardstyle stage ook nog eens in een tent. Dit gevoel was snel weg door de heerlijke euforische melodie van Energyzed en Devin Wild. Helaas was de set al zo goed als afgelopen en maakte de twee DJ’s plek voor de Dirty Workz Take Over met, NSCLT vs. Josh & Wesz vs. Sephyx. De set werd geopend met de track “D.W.X.” wat de sfeer erg goed maakte, de tent die nog niet zo vol was, wist de tekst lekker mee te schreeuwen. Wat ik al had gezien toen ik op het terrein leip, en helemaal duidelijk werd toen ik het hoorde, was dat de Hardcore tent met de opening naar de Hardstyle tent stond. Hierdoor was de Hardcore binnen in de Hardstyle tent te horen. Gelukkig werd het bij de Hardstyle steeds voller en begon de muziek helemaal te overstemmen.

Een andere versnelling
Het gedreun van de Hardcore stage werd weer duidelijker, veel duidelijker want Re-Style vs. Amanda hadden er zin in. De Hardcore liet iedereen mee stampen, de mensen die er waren leken er thuis te horen. Omdat ik niet geheel bekend ben in de Hardcore kon ik de platen niet herkennen, maar genoten heb ik er zeker.

De versnelling die zo snel omhoog ging, kon ook snel naar beneden. Na een rondje langs de Freestyle werd het tijd om “The Legend” te bewonderen. Vooraan bij de mainstage kwamen steeds meer bekende gezichten van uit de Hardstyle tent om Headhunterz op te zien komen. De wel bekende stem van de eerste Hard With Style episodes en van menige Headhunterz track galmde over de heuvels. Tijdens het nummer “Kundalini” sprong Headhunterz op de draaitafel waarbij hij per ongelukkig op een knop ging staan waardoor de muziek stil viel. Binnen vijf tellen stond het geluid weer aan en ging iedereen los. Ondertussen zag ik dat  Wietse van Psyko Punkz samen met wat andere hardstyle artiesten ook een kijkje aan het nemen waren bij de set. Na een zoveelste goeie Mash-Up Track met Hardstyle lyrics werd de set geëindigd met “Dragonbron”.

Op naar Max Enf… ooh Psyko Punkz
Of er een drukfoutje was of dat er op het laatste moment gewisseld is van set weet ik niet. Maar Psyko Punkz draaide op de Hardstyle stage in plaats van Max Enforcer. Op het moment dat ik achter het podium stond om MC Da Syndrome mijn telefoon te geven zodat jullie via de Snapchat van Hardnews mee konden genieten, kwam er gejuich uit het publiek en lichtelijke stress backstage. Wietse had namelijk zijn koptelefoon gebroken tijdens het optreden en deze werd met een boogje naar achter gesmeten terwijl er druk gezocht werd na een vervangende koptelefoon. Na een heerlijke set van Mash Up Jack werd het tijd om te eten. Voor het geval dat je behoefte hebt aan gevarieerd eten zit je op Dance Valley wel goed, waar overal kraampjes stonden met verschillende soorten eten. Na het eten had Max Enforcer plaatst gemaakt voor Outbreak die de nieuwe Ground Zero Anthem “Black Out” draaide. Na zijn nieuwste track “Payback is a Bitch” was de set ten einde.

It’s A MF Sandstorm!
Alleen dan net wat anders want op de mainstage draaide W&W hun eigen remix van “Sandstorm”. Hoewel de set erg leuk was en de sfeer echt heel leuk was besloten wij via de volgepakte Freestyle stage terug te gaan naar de tent.

Endymion stond samen met Digital Punk op het podium, al snel werden zij vergezeld door de winnaressen van de Unleashed mission 5 win actie. Endymion en de winnaressen verlieten het podium en de tijd schoot voorbij. Zonder vuurwerk maar met Hardcore sloot Digital Punk de tent af. Tijd om in de file naar huis te rijden!

De mainstage leek dit jaar weer erg op het thema radio. Niet super speciaal om op het eerste oog te zien, maar wanneer je meerdere jaren verschillende Stage’s ziet met radio als thema geeft dat toch een speciaal gevoel. Het heuvel-achtige terrein en de rotsen tegen over de mainstage maken dat dit Dance Valley is. Via een ‘normaal’ geasfalteerde weg werd je naar de Hard Valley geleid waar ‘ons’ wereldje was. bij het podium van de hardstyle stage hingen wat tandwielen die pasten bij het Dance Valley logo maar jammer genoeg niet bij het “radio” thema.

Conclusie:
Line Up: Op de hardstyle stage was de line up erg gevarieerd wat ik persoonlijk kan waarderen. Buiten de hardstyle stonden er genoeg andere artiesten waardoor er voor iedereen wat was.
Variatie in muziek: Zeer goed!
Geluid: Op de Hardstyle in het begin wat zacht, maar voor de rest zuiver en goed geluid.
Locatie: Hoewel de heuvels zwaar zijn om een dag op te dansen geeft dit een hele speciale toevoeging aan de sfeer. Simpelweg omdat het altijd zo was en het er bij hoort.
Stage: De mainstage zag er goed uit in het ‘radio’ thema maar de hardstyle stage was weinig speciaals aan. Wat ik erg miste bij de hardstyle waren de laser lampen.
Sfeer: De sfeer bij de hardstyle is niet te vergelijken met een feest waar mensen voor de hardstyle komen. De tent heb ik niet compleet vol gezien, voorin was meer dan genoeg ruimte (wat ook wel weer heel fijn was) en er leken weinig Die-Hard fans te zijn.
Eten: Veel variatie.

Al met al kijk ik er met een voldaan en goed gevoel op terug, ik heb enorm genoten van het feest!

Reageren