Tamara den Boer
Door Tamara den Boer

Afgelopen weekend ben ik bezoeker geweest op het feest van het jaar: Dominator. Dit was mijn eerste keer, maar ik had al erg goede verhalen gehoord van vrienden die de voorgaande jaren geweest zijn. De voorafgaande week had ik echter mijn pezen gescheurd in mijn voet. Door alle mooie verhalen wilde ik het feestje echt niet missen en ben ik de uitdaging maar op mijn krukken aangegaan. De autorit verliep over het algemeen vrij soepel en we kregen meteen bij aankomst een plekje toegewezen op de parkeerplaats.

Aangezien ik pers was, moest ik bij een andere ingang zijn. Van tevoren had ik een plattegrond gekregen, maar hier kwam ik toch niet helemaal uit. Eerst liep ik richting de guest- en artistborden, aangezien daar vaak ook de pers naar binnen moet. Bij navraag kwam ik er echter erachter dat de persingang gewoon bij de main ingang was. Na hierheen te hebben gehinkeld, kon ik dan eindelijk het terrein betreden. Mijn vrienden waren inmiddels al binnen en hadden al een kluisje bemachtigd. Aangezien het op twee krukken toch lastig lopen was, heb ik gevraagd of ik deze even achter mocht houden. Dit was gelukkig geen probleem, waar ik dan ook super blij mee was.

Toen was het toch echt tijd om het bekende festivalterrein te betreden. De tokens waren vijf voor €14.50, wat ik wel redelijk duur vond. Ter compensatie viel echter de hoeveelheid tokens in ruil voor een drankje wel mee.  Vervolgens zijn we even snel naar de wc gegaan en toen was het toch echt tijd om de voetjes van de vloer te dansen, voor zover ik dat kon dan.

dominator 2016 angerfist
Het eerste wat mij opviel, was hoe uitgestrekt de mainstage en het terrein ervoor was. Je kon rustig naar de wc en munten halen, zonder ‘last’ te hebben van rondspringende mensen. Hier stond ook in het midden een aantal hekken in een cirkel, met hierin onder andere een motor. Ik liep er snel langs, dus heb het niet heel goed kunnen bekijken.

This is Demolition

Om 13:30 stonden we midden op het terrein en wilden mijn vrienden als eerste naar ‘Dome of Demolition’, omdat Triax hier draaide. Hier stond ook de rest van de vriendengroep. Wat een geweldige sfeer hing hier zeg. Het was wel super warm in de tent, maar dat was best logisch met de zomerse temperaturen buiten. Om deze reden besloot ik dan ook lekker buiten te gaan zitten, een metertje van de tent vandaan. Het was dan ook super om te zien hoe iedereen keihard meedeed. Naast de tent stond een groot bord met gaten erin. Hier kon je leuke foto’s maken als herinnering voor later.

RAW

Om 14:00 uur was het mooi geweest en vertrok een deel naar de Raw stage, oftewel ‘Sands of Slaughter’. Omdat ik toen toch al aardig last van mijn voet kreeg, besloot ik om even langs de EHBO te hinken. Hier werd ik zoals altijd prima geholpen en met een mooi drukverbandje om kon ik mijn tocht weer vervolgen. Toen ik weer richting de stage liep, draaiden Digital Punk en E-Force. Het bekende nummer ‘Seven’ werd hier gedraaid en iedereen riep uit volle borst mee. Ook kwam het Supremacy anthem naar voren, net als ‘My God’ en het welbekende nummer ‘Disphoria’.

radical dominator 2
Helaas, heb ik mij erg vergist in de pijn met betrekking tot mijn voet. Hierdoor heb ik toch driekwart van de tijd gezeten bij de picknick tafels. Dit maakte het gelukkig niet minder leuk, aangezien het prachtig was om iedereen los te zien gaan. Ik zat vooral bij de tafels vlakbij de ‘Dome of Demolition’, waar ik iedereen de hele tijd zag bewegen. Wel viel het me op dat er veel mensen uit Duitsland waren.  Er zaten namelijk het grootste deel van de tijd vooral Duitsers om mij heen. Dit maakte het niet minder gezellig, met wat gebrekkig Engels en wat handen en (pijnlijke) voeten kwam ik een heel eind.

Na een tijdje rusten, ben ik samen met wat anderen een rondje gaan lopen. Onderweg kwamen we langs een attractie, de vrije val. Aangezien ik hier een groot fan van ben, mocht ik deze natuurlijk niet overslaan. Wat een prachtig uitzicht was het bovenin zeg. Het was inmiddels al donker aan het worden en alle lampen gaven een prachtig beeld van het terrein. Omdat ik echter te bang was mijn telefoon te verliezen, heb ik hier geen foto’s van gemaakt.

Decoratie

Hierna ben ik toch maar even de mainstage van dichtbij gaan bekijken. Hier kwam ik er dan ook pas achter dat het een trein moest voorstellen. Toen ik het beeld eenmaal voor me had, zag ik pas hoe goed dit was nagemaakt. Dit geldt trouwens voor alle aankleding op het terrein. Langs het strand was er ook nog een speciale motorshow, wat was dat gaaf om te zien! Men sprong op motoren over de schansen heen en dit was ook nog eens over het water.

dominator eindshow 2016
Al met al, heb ik niet helaas niet veel meegekregen van de sets. Zoals ik echter al eerder aangaf, heeft dit gelukkig niet veel teniet gedaan aan het feest zelf. Wat een prachtlocatie zeg. Ook waren de faciliteiten prima geregeld. Er waren meer dan genoeg wc’s en deze waren  over het algemeen ook redelijk schoon. Wat ook fijn was dat je bij de meeste wc’s ook gewoon je flesje water kon opvullen. Hier werd dan ook optimaal gebruik van gemaakt. Al met al was het een prachtige eerste ervaring en zorg ik er de volgende keer toch maar voor dat ik topfit ben als ik naar zo een groot feest ga!

Reacties

 • Jordy 21 juli 2016 - 17:36

  Leuke report, beetje onzin schrijven over een been, warmte en allerlei andere onzin.

  Misschien een idee om meer over het feest zelf te vertellen en de stages..

  Gratis feesten en dan zo een lul verhaal vertellen, kan iedereen..

  Quote
 • Jeroen 26 juli 2016 - 15:58

  Ik citeer:
  ” Er waren meer dan genoeg wc’s en deze waren over het algemeen ook redelijk schoon. Wat ook fijn was dat je bij de meeste wc’s ook gewoon je flesje water kon opvullen. Hier werd dan ook optimaal gebruik van gemaakt. “, laatste alinea.

  HALLO!! Heb je die dag onder een steen geleefd ofzoiets? Vooral bij de WCs achter de Sands of Slaughter ging ik letterlijk over mijn nek. Een ongeïnteresseerd toiletteam die alleen maar op hun eigen telefoon zit. En als je vraagt of je wc papier mag hebben ze het niet, tot slot was de stront tot op de deur van de wc’s zichtbaar. Zal denk ik vooral liggen aan het toiletteam die slapend geld aan het verdienen was. 2 wc’s over het hele terrein vind ik ook niet meer dan genoeg, het was net voldoende. Maar ook bij de wc’s bij de Sands of Slaughter was er totaal geen druk op de kraan. Totaal niet Qdance / Art of dance waardig.

  Quote

Reageren