Robin van der Kooi
Door Robin van der Kooi

Voor de eerste keer in een indoor jasje, dat is natuurlijk altijd even spannend. Na drie succesvolle edities als een area op REBiRTH Festival, werd er besloten om deze succesvolle area in een indoor concept te gieten. Uiteraard is het thema dan ook ‘hardstyle classics’ en kon de liefhebber genieten van hardstyle uit het era 2006-2012. Rode draad binnen deze line-up waren de melodieuze platen van vroeger, gecombineerd met een goede stevige kick. Als je deze dan ook nog eens weet te combineren met de Italiaanse hardstyle van weleer, dan heb je volgens mij het beste van twee werelden en dus succes gegarandeerd!

Italian sound
Vanwege lichte vertraging kwamen we binnen tijdens de set van Tuneboy. Deze Italiaanse grootmeester heeft zijn sporen ruimschoots verdiend binnen de (early) hardstyle scene en kwam met heerlijke classics op de proppen. Zo liepen we binnen tijdens de plaat ‘Ti Sento’ die uit de koker van wederom een Italiaanse dj komt: Technoboy! Helaas was deze held niet aanwezig maar dit werd meer dan goed gecompenseerd door zijn Italiaanse collega’s Ivan Carsten en Tatanka. Ook hoorden we de heerlijke classic ‘The World Is Mine’ van Showtek en ‘First Match’ van TNT.

Vervolgens was het de beurt aan een man die ik niet meer zo vaak hoor draaien, maar waar ik absoluut verliefd op ben qua zijn wat oudere platen, beter bekend als Frontliner. Deze man had zichtbaar veel lol achter de decks want wat ging hij los tijdens zijn set! ‘Scantraxx Roots’ kwam voorbij, ‘Rebirth Of The Sun’ ‘en het overheerlijke nummertje ‘Self Deprication’! Maar daarnaast verwende hij het publiek ook met nóg oudere tracks van zijn Abject periode. Het publiek was vanaf de eerste toon in extase en dan moest er nog zoveel lekkers voorbijkomen. Sinterklaas was ook Haaren niet vergeten, want na deze gigantische fijne set van Frontliner was het de beurt aan Alphaverb live.

..
That unique sound
En Alphaverb is nu net de reden waarom ik de muziek van vroeger zo bijzonder lekker vind. Een unieke sound waarbij je al van verre weet dat Alphaverb (of AVIO) achter de tafels staan. ‘The Greatest Show On Earth’ kwam uit de speakers en even kwamen allemaal herinneringen van vroeger terug in het koppie. Wat was dit genieten zeg! Tel daarbij op de tracks ‘Realization Of A Dream’ en ‘Triangle Of Life’ en het plaatje was compleet. Deze set kon mij niet lang genoeg duren, maar zoals met bijna elke live set gaat deze te snel voorbij.

Na dit heerlijke half uurtje was het aan Crypsis om een echte classic set neer te zetten aangezien deze natuurlijk vooral bekend is om zijn rauwe sound vandaag de dag. En dit was er eentje om je vingers bij af te knagen. De openingstrack, ‘Strike’, die volgens mij 99,9% van hardstyle uit volle borst kan meezingen. Vervolgens kwamen ‘Torture’, ‘Chaser’, ‘For Your Mind’ en ‘The Attack’ later in zijn set voorbij galmen. Stuk voor stuk echte knallers en het publiek kon zijn geluk niet op. Vlotte overgangen, mooi mixwerk en wat scratch-skills maakten de set compleet.

..
Na dit heerlijke setje van Crypsis stond de volgende live-act klaar: Josh & Wesz! Ook zij hebben die unieke sound waarbij je direct weet hoe laat het is. Het ging volledig los. ‘Autumn Green’ was natuurlijk een zekerheidje, net als ‘Like Thiz’. De sfeer was magisch en iedereen zong uit volle borst mee. Ook konden we nog genieten van ‘Lipservice Radio’.

Masters at work
Na al deze mooie setjes waren we langzaamaan beland bij de absolute grootheden in de wereld van de classics. En als ik dan Music Made Addict zeg, dan weet iedereen waarover ik het heb. D-Block & S-te-Fan zijn de namen! Persoonlijk keek ik het meeste uit naar deze set en de hoge verwachtingen werden meer dan waargemaakt. ‘Part Of The Hard’, ‘Madhouse’ en mijn grootste favoriet: ‘Human Soul’ werden in de tracklist opgenomen en de sfeer was helemaal het einde. Iedereen was blij, uitzinnig en vrolijk en dit zorgde voor een heerlijk sfeer in de sportlocatie in Haaren.

..
Na dit setje stond de volgende grootheid klaar om zijn kunsten te vertonen, Wildstylez! 
Deze begon zijn set met ‘Rate Reducer’ en ‘Complex Situation’. Twee heerlijke tracks waar nog een hoop mooie aan toegevoegd werden. ‘The Power Of The Mind’, ‘Live The Moment’ en ‘Back 2 Basics’ waren o.a. tracks die verder in de set van Wildstylez werden opgenomen. Na dit snelle uurtje stond het laatste live setje klaar: 2-Sidez.

Tandje harder
En ook deze act bezorgde menig liefhebber kippenvel op plaatsen waar je niet wist dat je dit kon hebben. ‘Nomansland’, ‘God’ en ‘Sound’ waren persoonlijk hun betere tracks, maar eigenlijk was het non-stop genieten geblazen. Helaas vloog dit half uurtje weer eens veel te snel voorbij en was het de beurt aan de laatste Italian hardstyle dj: Tatanka!

..
Deze had een zeer diverse set met tracks als ‘Lost In Dreams’, het Q-base anthem van 2005, ‘Let’s Rock’ en ‘Tokyo’. De sound ging telkens wat harder, ook omdat er in stijl afgesloten werd met twee DJ’s van het eerste uur, namelijk Pavo en Zany.

Zij mochten de kroon op dit indoor event zetten. Al met al dus een zeer gezellig feest, een goede organisatie zoals we gewend zijn van REBiRTH Events en mooie melodieuze setjes waar eenieder op zijn of haar eigen manier warme herinneringen aan kan bewaren. Graag dit concept doorzetten zodat we snel weer kunnen uitkijken naar een volgende editie!

Beoordeling

  • Line-up100%
  • Locatie80%
  • Geluid90%
  • Stage70%
  • Show75%
  • Sfeer80%

Overall
waardering

83%

Reageren