Robin van der Kooi
Door Robin van der Kooi

Afgelopen zaterdag (18 februari) was het tijd voor de allereerste editie van ‘Vroeger Was Alles Beter’ in de Maaspoort Sport & Events, Den Bosch. Dit feest stond geheel in het teken van de hardstyle classics van weleer. Een keer geen raw kicks of euforische platen, maar een dag gevuld met de hardstyle sounds waar we allemaal mee opgegroeid zijn. Eén van onze reporters was aanwezig om verslag te doen van deze eerste editie.

Back In Time Again
Dat de classic era weer helemaal terug is, is allang geen geheim meer. Naast classic area’s op Decibel en Defqon, zie je ook steeds vaker evenementen die puur gericht zijn op deze muziek. De naam ‘Vroeger Was Alles Beter’ dekt dan natuurlijk ook helemaal de lading van het concept. De organisatie van dit evenement had voor deze eerste editie een absolute top line-up geregeld, en daarvoor verdient de organisatie (Shockerz-Events) een dikke pluim. Grote namen zoals Wildstylez, Noisecontrollers, Scope DJ, Zany, Ran-D; ze stonden er allemaal!

Warming up
Jones mocht het indoor event aftrappen en die liet al horen dat het een heerlijk feestje zou worden. Zo gooide hij een overheerlijke track van Heady erin, genaamd ‘Musical Revolution’. Man wat hadden we er zin in en het viel op dat het vrij vroeg al lekker druk was. Iedereen goed gemutst, laat die classics maar komen!

alusion-vwab
Na dit heerlijke eerste uurtje was het de beurt aan A-lusion vs Scope DJ. Twee gerenommeerde namen die hun sporen al lang en breed verdiend hebben, maar misschien samen nog wel interessanter om te zien zijn dan los van elkaar. Nadat we de track ‘Lockdown’ hoorden wisten we het zeker: Vroeger was echt alles beter! Wat een heerlijke muzikale euforische tracks opgevolgd door lekkere kicks. Toen hoorde ik misschien wel de meest fijne plaat van de avond: ‘ATLANTIS’! Man, wat was dit een kippenvel momentje en het publiek ging dan ook volledig uit zijn of haar plaat! Na deze track hoorde ik ook nog ‘Veritas’ van A-lusion voorbij komen. Na deze twee setjes was het even tijd voor een toiletbezoek en een opfrisser in de vorm van een paar biertjes.

Toen we terugkwamen stonden Alphaverb & Intractable One hun kunsten te vertonen. Ook een magisch duo waar menig classic liefhebber graag ruimte voor maakt in zijn agenda. Allebei volledig losgeslagen en zichtbaar genietend van de energie van het publiek. Zo werd onder andere ‘Break The Rules’ er nog even ingegooid om het af te maken, well done heren!

En door!
Zou het na deze heerlijke zet nog wel beter kunnen? Deze vraag zouden Josh & Wesz en Low-E heel duidelijk en direct beantwoorden: JA! Ook zij gooiden de platen erin waarmee ze groot zijn geworden. Denk aan ‘Autumn Green’ en ‘Lipservice Radio’. Het was puur genieten en ook al hebben we de tracks vroeger vaak gehoord, ze doen het toch altijd weer goed.

Na dit te gekke uurtje was het de beurt aan The Pitcher vs Zany, twee grootheden van formaat. Ze hebben beide oneindig veel tracks gemaakt en zullen ongetwijfeld de grootste moeite hebben gehad met het selecteren van hun tracks voor deze avond. We konden genieten van onder andere ‘I Just Can Stop’ en ‘Smack’. Ook was het heerlijk om The Pitcher en Zany zo te zien genieten van het losgaande publiek! Dat we hen nog maar veel mogen zien op classic feesten!

dblock-vwabHierna konden we dertig minuten lang genieten van de overheerlijke live act van Psyko Punkz! Hij kwam met ‘Bassboom’, ‘Feel The Rythm’ en ‘After Muthafucker’ op de proppen. Zo herkenbaar en zo goud! Mooi was ook om te zien hoe Psyko Punkz helemaal los ging en alles er uit haalde in deze dertig minuten!

Music Made Addicts
Toen konden we ons opmaken voor het duo met misschien wel het meest succesvolle album ooit: D-Block & S-Te-Fan. De heren openden uiteraard met de titeltrack van het ‘Music Made Addict’ album en ook de tracks ‘Human Soul’ en ‘Sound Of The Thunder’ kwamen voorbij. Man, ik wist niet waar ik het laten moest. Ongekend mooi en vele herinneringen kwamen weer boven drijven. Dit uur vloog voorbij en de volgende live-act stond alweer klaar: De gekke idiote mannen van Donkey Rollers! Zij trakteerden het publiek op hun allergrootste platen. Denk hierbij aan ‘The Voice Of Conscience’, ‘Motherf*ck’ en ‘Silver Bullet’.

Hierna kwamen wat misschien wel de twee grootste namen van de avond waren het podium op. Dit waren natuurlijk Wildstylez vs Noisecontrollers, en eigenlijk behoeven deze twee helden geen verdere introductie. Het overheerlijke Defqon anthem ‘World Of Madness’ kwam voorbij. Ook ‘Complex Situation’ en ‘Astral’ kwamen uit de kokers van deze twee grootheden. Wat een sound en wat een fantastische sfeer hing er in de Maaspoort.

wild-en-noise-vwabOver sfeer gesproken, de legendes werden afgelost door 2-Sidez. Het bekende duo, bestaande uit B-Front en Pulse, draaide tracks als ‘Nomansland’ en ‘God’. In één woord: MAGISCH! De energie die deze mannen lieten zien op het podium was ongekend en ook dit half uur vloog voorbij. Technoboy, Tuneboy en Tatanka namen vervolgens het stokje over. Deze drie legendes uit Italië hadden er flink zin in. Dit betekende totale gekte achter de dj-booth, maar ook het publiek was uitzinnig bij platen zoals ‘Let’s Rock’!

X-Qlusive ending
Na elf topsetjes, tien uur aan classic sounds en 22 artiesten was het de beurt aan de ‘Firestarter’ Ran-D om het feest op vakkundige wijze af te sluiten. Hij deed dit in stijl en kwam onder andere met ‘Fanaticz’, ‘Rebirth Anthem’ en ‘Under Attack’. Met ‘Kings Of The Underground’ sloot hij dit fantastische feest keihard af.

Al met al zorgden het vriendelijk personeel, de goede organisatie en de unieke locatie voor een perfect totaalplaatje. Met klem kan ik zeggen: een zeer- en zeer geslaagde eerste editie van ‘Vroeger Was Alles Beter’! Tot de volgende editie!

ran-d-vwabFoto’s: Vroeger Was Alles Beter

Reacties

  • Leon 22 februari 2017 - 18:32

    Ran-D sloot met Catscan – Chronic Counter af, niet Kings of the Underground ;p

    Quote

Reageren