Hard News
Door Hard News

Op donderdag 27 april is het weer tijd voor koningsdag en daarmee dus ook weer tijd voor een nieuwe editie van Supersized Kingsday. Dit jaar zal de enige echte DJ Zany voor de derde keer de ‘Zany & Friends’ stage hosten. Met namen als Darkraver, Donkey Rollers, Isaac en Mark With a K belooft dit weer een groot spektakel te worden. Wij spraken met Zany over zijn hosting en over zijn ervaringen van de afgelopen jaren op Supersized Kingsday. Dit is wat hij ons te vertellen had.

We zijn hier vandaag met ‘the one and only’ DJ Zany, hoe gaat het met je?
“Super! De podcast inZanity loopt als een trein. Ben druk in de studio met nieuwe tracks. Zomer-agenda begint al lekker vol te lopen, dus niets te klagen eigenlijk :)”

Binnenkort is het weer tijd voor het oer-hollandse feest Koningsdag, wat betekent deze dag voor jou als feestvierende Brabander?
“De dag zelf heeft voor mij nog niet het gevoel als wat we op 30 april Koninginnedag hadden, maar dit zal in de loop der jaren wel komen. Verder is het gewoon super dat we zo’n dag hebben om te feesten natuurlijk!”

Dit jaar host jij voor de derde keer(!) je eigen stage tijdens Supersized Kingsday, Zany & Friends, hoe is dit 3 jaar geleden ontstaan?
“Supersized had 4 jaar geleden een hele goede 1e editie van dit festival, maar ze wilden toch graag wat meer artiesten uit de regio met zich binden en zodoende zijn ze bij mij terechtgekomen. Wat ik doe en draai op zo’n stage is toch weer net anders dan anderen en dat maakt het voor zo’n organisatie interessant om als stage erbij te hebben.”

zany-supersizedWat betekent het voor jou om je eigen stage te hebben op zo’n groot feest tijdens zo’n grote Nederlandse feestdag?
“Super tof natuurlijk. Andere jaren reed je door het hele land voor 2 of 3 boekingen, maar dan zit je dus langer in de auto dan dat je van de evenementen en de dag kunt genieten. Op deze manier beleef ik de hele dag bij mensen uit mijn eigen regio en kan ik (bij wijze van) op de fiets naar huis!”

Nou is jouw stijl de afgelopen jaren iets gevarieerder geworden. Hoe laat je dit terugkomen in de line-up die jij samenstelt voor Supersized Kingsday?
“Door ook gevarieerd te programmeren. Voor elk wat wils. Dus van Hardstyle naar Rawstyle en ook gewoon Hardcore afsluiten. Dat is voor mij ook de kern van Freestyle, lekker alle stijlen door elkaar, zolang het maar feest en gezellig is!”

zanyyyy-supersizedWe zien hier hardstyle, hardcore, freestyle, early hardstyle, eigenlijk alles wel zo’n beetje terug komen. Vindt jij dat dit hoort bij een feestdag als koningsdag?
“Koningsdag is voor iedereen en dan merk je dat zo’n festival als SSZD ook veel dagjespubliek trekt. En voor dit soort mensen, het ‘grote’ publiek, wil je toch graag wat herkenbaarder draaien. En ik draai van al die stijlen de leukste, populairste en meest herkenbaarste tracks. Dat werkt voor zowel het publiek als voor mij het beste op zo’n dag.”

Wat is de mooiste herinnering die je hebt overgehouden aan de laatste twee edities van Supersized Kingsday?
“Als ik heel de dag draai en dus ook de nodige biertjes drink, dan is juist het samendraaien met andere artiesten iets wat mooie herinneringen oproept. On stage ga je dan samen een feestje bouwen en dan gebeuren de gekste dingen. Ook het rondlopen in het publiek met een schaal kaasjes vorig jaar was top. Microfoon erbij, beetje als kaas-boer het publiek vermaken, dat roept zulke leuke reacties op.”

zanyyy-supersizedWe gaan het toch ook nog even hebben over je liefde voor frikandellen. Hoe is de voorliefde voor dit icoon van de Nederlandse snack industrie ontstaan?
“Hebben jullie nooit honger als je ’s nachts dronken van een event terugkomt? Dan is een frikandel (of gehaktbal uit de jus) echt een must!! Hahaha”

Is frikandellen bakken voor jou een leuke manier om de interactie te zoeken met de fans?
“Nee, die interesseren me niets. Maar door dit te doen hoef ik zelf niet in de rij te gaan staan om te wachten op m’n eten! LOL”

Is er nog iets wat je kwijt wilt? Misschien een boodschap aan de mensen die twijfelen over de locatie waar ze koningsdag gaan vieren?
“Kom naar Aquabest! Supergezellig festival met een top sfeer, toffe muziek en leuke mensen! Ik hoop jullie bij de ‘Zany & Friends’ stage te zien!!”

Dat Zany zin heeft in Supersized Kingsday is vrij duidelijk. Voor de derde keer je eigen stage hosten op zo’n festival is ook niet niks. Hij is er zeer trots op en kan niet wachten om voor de derde keer al zijn vrienden mee te nemen naar het terrein van Aquabest om Koningsdag eens goed te vieren samen met hen en met de fans. Zorg dat je erbij en bestel hier je ticket nu het nog kan: kingsday.tickets.supersized.nl

Reageren