Jan-Jaap Top
Door Jan-Jaap Top

Het laatste weekend van mei staat in het teken van Intents Festival, met dit jaar als thema “Circus of Insanity”. Dit jaar besloot Intents Festival het anthem op een speciale manier te presenteren. Er werd een speciale anthem-release party gegeven op een geheime locatie. Mensen konden zich hiervoor aanmelden. Uit de 2500 aanmeldingen werden 100 gelukkigen gekozen die een uitnodiging ontvingen om dit speciale moment in real life mee te maken. Een Duitse jongen, Thomas, die ik via festivals heb leren kennen had één van de uitnodigingen ontvangen en vroeg of ik met hem mee ging. Zoiets liet ik mij geen twee keer vragen en een paar dagen later was een treinreis van 3,5 uur het gevolg.

Leerfabriek
De locatie, die op Facebook geheim gehouden was, werd in een mail bekend gemaakt: de Leerfabriek in Oisterwijk zou ons onderdak bieden tijdens dit feest! Nog niet eerder was ik op deze locatie geweest en aangezien ik met de trein was, moest ik nog wel eventjes zoeken hoe ik er moest komen. Zoals de naam al duidelijk maakt was het in een oude fabriek. Persoonlijk vind ik zulke locaties erg vet omdat het een gave underground sfeer creëert.

intents festival anthem release party oisterwijk leerfabriek 2017 uitgelicht
Binnenkomst
Bij binnenkomst kreeg iedereen een bandje, een muntje voor het eerste drankje, een glaasje champagne en de kans om op de foto te gaan met de mannen waar het allemaal om draaide deze avond: de anthem-makers Digital Punk en Adaro. Een prima binnenkomst dacht ik zo. Na een foto en de mogelijkheid tot een snel gesprekje, was het tijd voor het moment waar wij voor waren gekomen. Adaro en Digital Punk sprongen achter de draaitafels en werden versterkt door de energieke MC Da Syndrome. In de Leerfabriek had de organisatie een extra ruimte gecreëerd met daarin een klein podium. Verder hingen er overal posters van Intents Festival zelf en stond er een kleine bar in de ruimte. Een hele gezellige en intieme inrichting voor het feest.

Circus of Insanity
De set werd geopend met ‘Zombie’ van Ran-D, met deze track werd al direct duidelijk hoe de sfeer van de avond was. Met de 100 aanwezige mensen schreeuwden we de tekst uit volle borst mee. Er werd zo hard gesprongen dat de vloer en het podium aan het trillen waren. De sfeer zat er echt goed in! Tracks als ‘Before You Go’, ‘Stress Test’ en ‘The Project’ werden gedraaid voordat het nummer van de avond eindelijk werd gedraaid. Iets over half negen was het dan eindelijk tijd voor het Intents-anthem:  “Circus of Insanity”!

intents-anthem-release-party-3
Het anthem werd zeer goed ontvangen en het was duidelijk te zien hoe Adaro en Digital Punk ervan genoten om de track eindelijk te kunnen draaien. Om negen uur kregen wij de mededeling dat livestream gestopt zou worden na het nogmaals draaien van ‘Circus Of Insanity’. Het feest ging echter nog een klein uurtje langer door! De tijd vloog voorbij en voor we het wisten was het dan werkelijk gedaan met de pret. Gelukkig kon ik met de held MC Da Syndrome terug rijden naar het hoge noorden, want de treinen reden namelijk pas de volgende ochtend weer.

Adaro en Digital Punk, bedankt voor het geweldige anthem! Ben je benieuwd geworden? Beluister het anthem dan hieronder. MC Da Syndrome bedankt voor de gezelligheid en de terugrit! Intents en management, bedankt voor het organiseren van dit gezellige feest!

 

Reageren