Bob Ligthart
Door Bob Ligthart

De organisatie van Daylight Festival pakt het dit jaar heel anders aan. Met onder andere een nieuwe naam, gevarieerde line-up en andere locatie, gaat het event een vette editie tegemoet. Wij hebben 11 redenen op een rijtje gezet waarom je dit zomerse festival niet mag missen.

1. Daylight Festival out – Airborne Festival in

Daylight Festival verandert dit jaar in Airborne Festival en daar horen een aantal upgrades bij. De organisatie van het festival heeft goed naar de verbeterpunten gekeken, waardoor er dit jaar veel dingen zijn aangepast. Door die veranderingen is het evenement nog leuker voor de passagiers van Airborne Festival.

2. Nieuwe locatie met meer mogelijkheden

“We’re making an emergency landing on a brand new location”, zegt de organisatie. Dit jaar verhuist het evenement naar de eigen Airborne Airport, dit ligt in een bosrijke omgeving langs de A58 en A17, precies tussen Roosendaal en Breda. De bereikbaarheid van het event is daardoor erg goed en het is zelfs maar twee minuten lopen van de parkeerplaats naar het festivalterrein. Op deze nieuwe locatie zijn er ook een stuk meer mogelijkheden dan bij de voorgaande editie. Zo zal de muziek van de verschillende stages niet door elkaar heen te horen zijn, want de area’s liggen wat verder uit elkaar dan eerst. Daarnaast vertelt de organisatie ook dat het geluid dit jaar een stuk beter is.

3. Lunatics of the sky

Het thema van Airborne Festival is lunatics of the sky en het belooft daarom een prettig gestoorde vlucht te worden. Net als bij de voorgaande edities zijn er weer veel dingen uit de luchtvaart te zien op het terrein. Je gaat dus heel de dag los tussen de vliegtuigen, hangars en landingsbanen van het Airborne Airport.

4. Sterke line-up

Airborne Festival heeft veel grote namen uit de hardere stijlen wereld uitgenodigd om de vlucht te voorzien van goede muziek. Frequencerz, Ran-D en Rejecta zijn een klein deel van line-up en deze acts zorgen altijd voor veel sfeer tijdens een festival. De line-up is niet alleen gevuld met raw hardstyle-DJ’s, want ook artiesten uit de hardcore, hardstyle en freestyle scene maken hier deel van uit.

5. Mainstage met verschillende hardere stijlen

Hardcore, raw en hardstyle komen allemaal voorbij op de mainstage van Airborne Festival. Met artiesten als Partyraiser, Rebelion en Sound Rush zijn de verschillende hardere stijlen goed vertegenwoordigd op de Flightbase. Na verloop van tijd gaat het dus steeds een tandje harder op het hoofdpodium van het festival.

6. Ga los bij de gezellige freestyle area

Het gaat niet alleen maar om hard, harder, hardst bij Airborne Festival, want de Freestyle stage is vooral gericht op gezelligheid. Hier is het altijd feest en hoor je de ene naar de andere bekende track voorbij komen. Spring mee op de beats van Mark With A K, Pat B en vele anderen!

7. Zomerse temperaturen

Airborne Festival vindt plaats op 22 juni en daardoor is het bijna een garantie dat de temperatuur hoog is tijdens het evenement. Zo kon je vorig jaar ook lekker bij bruinen op het feest, want de zon liet zich erg goed zien. Het festival start om 14:00 en eindigt om 00:00 – je kunt dus ook nog eens lang genieten van het goede weer.

8. Zon weg? Tijd voor de show

Niet getreurd wanneer de zon dan uiteindelijk toch onder gaat, want daarna is het tijd voor extra showelementen. De lasers en lichten zorgen dan namelijk voor een echte show die tot leven komt in het donker. Zo ziet het einde van het festival er heel anders uit dan in de eerste uren van het evenement.

9. Vliegensvlug van stage naar stage

Het is niet het grootste festival en daardoor hoef je niet elke keer ver te lopen als je van stage naar stage gaat. De afstanden tussen deze area’s is wel iets groter dan vorig jaar, maar het festival is nog steeds compact. Zo hoef je niks te missen als twee van jouw favoriete artiesten achter elkaar moeten optreden. Daarnaast is de sfeer op kleinere festivals ook eigenlijk altijd goed – veel mensen kennen elkaar namelijk en het feest is een stuk intiemer dan wanneer het erg massaal is.

10. Boarding passes betaalbaar

Inmiddels is de regular ticket sale van Airborne Festival gestart en de kaarten zijn nog steeds goed te betalen. Deze tickets zijn namelijk inclusief service kosten €36,50, dat is €5 euro goedkoper dan bij de volgende verkoopronde.

11. Van het padje?

Dan is er ook nog een bonusreden want je hoeft niet bang te zijn dat je de weg kwijt raakt op het evenement, want Airborne Festival heeft dit jaar voor goede bebording gezorgd. Daardoor is het duidelijk waar alles is en kun jij gewoon op het rechte pad blijven.

Genoeg redenen dus om naar Airborne Festival te gaan dat op 22 juni plaatsvindt bij Airborne Airport in Bosschenhoofd. Voor meer informatie en tickets van het festival ga je naar de website van het evenement.

Omslagfoto via Facebook-pagina Airborne Festival

Reageren