Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Nu de zomer zo goed als voorbij is, staat het indoorseizoen weer voor de deur. Aanstaande zaterdag staan er dan ook al twee hele mooie nachtfeestjes op ons te wachten met Supremacy en X-Qlusive Holland. Om alvast lekker in de stemming te komen voor dit weekend, vindt je hier 10 van de meest kenmerkende dingen voor het indoorseizoen.

1. Wachten tot het feest begint duurt een eeuwigheid

Menig nachtfeest begint pas om 10 uur ’s avonds, wat betekent dat je jezelf de hele dag maar een beetje moet gaan vermaken. Fanatiek als je bent,  zit jij natuurlijk de hele dag de uren van klok af te te staren voordat je eindelijk tot diep in de ochtend mag gaan knallen.

 

2. Het is zó heet

Bij het gemiddelde binnenfeestje kun je ervan uitgaan dat de gevoelstemperatuur 40+ graden is. Dus hoewel de tropische temperaturen afwezig zijn in de winter, lijkt het wel alsof je je in hartje zomer begeeft.

 

 3. Ik loop de hele avond rondjes

Erg leuk aan het indoorseizoen is dat je weer lekker rondjes kan gaan lopen. Of je nou alleen gaat of met je vrienden, ieder rondje is natuurlijk anders. Natuurlijk ben je niet de enige die op avontuur gaat door de gangen van het gebouw, dus wie weet ontmoet je nog wat leuke nieuwe mensen ook.

 

4. Time flies when you’re having fun

Van tevoren zit je er misschien nog een beetje mee: hoe ga je het ooit volhouden tot 7 uur ’s ochtends? Eindstand: om 7 uur loop je strompelend naar je kluisje en vraag je je af hoe het alweer voorbij heeft kunnen zijn. “Wanneer mogen we weer?”

 

5. Lekker raven in het donker

Aangezien je je vrienden toch amper kan zien in het donker, zijn binnenfeestje de ideale plek om aan je moves te werken. Aan de andere kant heb je met indoorfeestjes wel meer last van mensen die om de 5 minuten op je voeten trappen, of dat je weer een vuist in je gezicht krijgt van een overenthousiaste trommelaar.

 

6. De zieke lichtshows

Op een festival is een lichtshow compleet nutteloos totdat het donker begint te worden. Bij binnenfeestjes is dit natuurlijk compleet anders: er wordt van begin tot eind flink uitgepakt met de vetste lasershows. Het is dan ook zeker niet ongebruikelijk dat de lichten zo intens zijn dat je je zonnebril erbij moet pakken.

 

7. Met de hele groep een kluisje delen

Een van de eerste dingen die je doet op een feestje is een locker huren. Je bent namelijk goed tegen de kou gekleed, maar je kan natuurlijk niet in dikke winterjas de dansvloer op. Alle jassen, tassen en overige spullen van iedereen worden allemaal in dat veel te kleine kluisje gepropt. Je gaat natuurlijk ook niet voor twee kluisjes betalen…

Indoorseizoen kenmerken

8. Je komt altijd thuis met een dikke vette piep in je oren

Hoewel we hier met buitenfeestjes meestal niet zo’n last van hebben, komen we na een indoorfeest 9 van de 10 keer terug met een dikke piep in de oren. De muziek staat meestal zo hard, dat je jezelf eraan blijft herinneren om eens goede oordoppen aan te schaffen. Maar de volgende keer dat je op een feestje staat ben je ze toch weer vergeten.

 

9. Met z’n alle de eerste trein terug naar huis

Aangezien de eerste treinen vaak pas vanaf 8 uur ’s ochtends rijden, loop je na het feest samen met een groot gedeelte van alle feestgangers naar het station. En daar sta je dan, in de vrieskou te wachten op de eerste trein. Als je erbij past natuurlijk, want wat zitten die treinen toch altijd bommetje vol, en dat voor een zondagochtend.

train fish

10. Helemaal naar de klote

Na een nachtfeestje ben je natuurlijk helemaal gesloopt. Niet zo gek aangezien wij ervoor kiezen om van 10 tot 7 non-stop te feesten. De zondag is zwaar en de dinsdag meestal nog zwaarder. Gelukkig zijn al die prachtige feestjes het dubbel en dwars waard!

 

Afbeeldingen via GIPHY

Reageren