Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Inmiddels is het indoorseizoen volop aan de gang en kan je iedere week wel een nachtfeestje meepakken. Om alvast in de stemming te komen voor dit weekend, vind je hier 10 van de meest kenmerkende dingen voor het indoorseizoen.

1. Wachten op het feest lijkt wel eeuwig te duren

Lig je dan, 8 uur ‘s ochtends en niet meer kunnen slapen omdat je zo enthousiast bent voor de avond. Menig nachtfeest begint pas 10 uur, wat betekent dat je jezelf de hele dag maar een beetje moet gaan vermaken. Eindresultaat: je staat uren van tevoren al startklaar. 

2. Het is zo ontzettend bloedje heet

Bij het gemiddelde binnenfeestje kun je ervan uitgaan dat de gevoelstemperatuur 40+ graden is. Je kijkt er dan ook niet gek van op als er weer iemand om je waaier komt vragen, aangezien de rest hem altijd lijkt te vergeten. Gelukkig zijn we van het afgelopen festivalseizoen wel wat tropische temperaturen gewend!

3. De eindeloze rondjes

Erg leuk aan het indoorseizoen is dat je weer lekker veel rondjes kan gaan lopen. Neem bijvoorbeeld het GelreDome: hier kun je letterlijk oneindige rondjes maken over de promenade die rondom de arena loopt. En of je nou alleen gaat of met je vrienden, ieder rondje is een avontuur op zichzelf.  

4. Gehypnotiseerd worden door de lichtshows

Op een festival is een lichtshow compleet nutteloos totdat het donker begint te worden. Bij het indoorseizoen wordt er echter van begin tot eind groots uitgepakt en vliegen de lasers je om de oren. Het is dan ook zeker niet ongebruikelijk dat de lichten zo intens zijn dat je je zonnebril erbij moet pakken.

5. Stampen in het donker

Aangezien je je vrienden toch amper kan zien in het donker, zijn indoorfeesten de perfecte plek om aan je dansjes te werken. Hoewel je met binnenfeestjes ook meer last hebt van mensen die om de 5 seconden op je voeten trappen, of dat je weer een vuist in je gezicht krijgt van een enthousiaste rambo, blijft het toch hartstikke leuk.

6. Nieuwe mensen ontmoeten

Je ontmoet nooit zo snel nieuwe mensen als op een nachtfeestje. Of het nou verdwaalde buitenlanders zijn die voor pampus op de tribune liggen, of random feestgangers die even met je willen knuffelen en een dansje willen doen: tijdens een nachtfeest ontmoet je zo je nieuwe soulmate.

7. De tijd vliegt voorbij

Van tevoren zit je er misschien nog een beetje mee: hoe ga je het ooit tot 7 uur ’s ochtends volhouden?! Eindstand: om 7 uur loop je strompelend naar je kluisje toe en vraag je jezelf af hoe het zo snel alweer voorbij heeft kunnen zijn. “Wanneer mogen we weer?“

8. Met z’n alle op de trein wachten

Aangezien de eerste treinen vaak pas vanaf 8 uur ’s ochtends rijden, loop je na het feest samen met een kwart van alle feestgangers naar het station. En daar sta je dan, met al die gekkies aan het wachten op de eerste trein. Als je erbij past natuurlijk, want het lijkt alsof de NS expres kleine sprinters inzet op de vroege zondag. 

train fish

9. De terugreis is nogal ongemakkelijk

Wanneer je dan toch eindelijk onderweg naar huis bent, is het tijd voor het ongemakkelijkste deel. Dit is namelijk het moment dat iedere groep zijn eigen kant op gaat en de trein zich langzaam maar zeker vult met gezinnen. Je kent het wel, van die kinderen die je blijven aanstaren omdat je zulke gekke bekken trekt.

10. Je bent helemaal naar de klote

Na een nachtfeest ben je hélemaal naar de klote. Niet echt raar aangezien wij ervoor kiezen om van 10 tot 7 non-stop te hakken, stampen, kickrollen en springen. De zondag is zwaar en de dinsdag nog zwaarder. Gelukkig zijn die prachtige feestjes het allemaal waard!

Afbeeldingen via GIPHY en Facebook-pagina Supremacy

Reageren