Maartje Hagenbeek
Door Maartje Hagenbeek

Het weer wordt steeds beter en de zomer komt er weer aan. Dat betekent dat de tijd ook is aangebroken om los te gaan op festivals in de stralende zon. Op 28 juli, midden in de zomer, is het tijd voor de derde editie van ‘The RAW Outdoor Festival’ oftewel Fatality. Met vier stages, die allemaal raw hardstyle vertegenwoordigen, mag het festival zich dan ook met recht het raw festival van het jaar noemen. Wij vonden 10 redenen waarom je deze editie absoluut niet mag missen.

1. Grootse line-up met dikke live-acts
Zoals ieder jaar heeft Fatality een line-up waarbij elke liefhebber van raw hardstyle begint te kwijlen. Met meer dan 50 artiesten, verdeeld over de vier hardste stages die je maar kunt vinden kan iedereen zijn geluk op. Naast al deze grootse namen, staan er ook nog verschillende live-acts klaar om je omver te blazen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Minus Militia, Delete VIP of Greazy Puzzy Fuckerz? Zij zullen allemaal een showtje weggeven op 28 juli.
2. 13 uur lang helemaal los
Normaal gesproken geven festivals ons 12 uur om helemaal uit je plaat te gaan. Dat is natuurlijk al lang, maar de organisatie van Fatality doet er toch nog nét een schepje bovenop. Zij geven ons 13 uur festival plezier en dat laatste uurtje doet het hem. Dat laatste uurtje garandeert jou ervan dat je alle energie eruit kunt knallen en de dag erna niet meer kunt lopen.

3. Afkoelen in het water
Ieder jaar is de Geffense Plas in Oss de locatie voor The RAW Outdoor Festival. Dit recreatiegebied is de perfecte locatie voor een zomers festival. Lekker op het strand lopen en langs de waterkant dansen op de rauwste kicks. En het water is ook nog eens multifunctioneel. Je kan namelijk ook verkoeling zoeken in het water wanneer je helemaal oververhit bent van het stampen.4. Knallen in het zonnetje
Voor de beleving van je festival is het weer toch een invloedrijke factor. Daarom is het ideaal dat Fatality midden in de zomer valt. Hierdoor is de kans groot dat je lekker in het zonnetje staat te springen op de Geffense Plas. Mocht het zo warm zijn, vergeet dan niet om je goed in te smeren. Voor je het weet, ben je zo rood als een kreeft.

5. De sfeer is altijd goed
Liefhebbers die regelmatig een festival bezoeken, zullen weten dat het hardstyle publiek één grote familie is. De sfeer op raw feesten zit er altijd lekker in, iedereen doet aardig tegen elkaar en allemaal doen we mee met de nieuwste dansmoves. Lekker gek en gezellig doen, dat is het belangrijkste. Herinner je je bijvoorbeeld de pinsir nog? Die is ontstaan op Fatality. Welke move doen we dit jaar?

6. Hosting door Ncrypta
Eerder hadden we het al over de vier verschillende stages die op het festivalterrein te vinden zijn: Mortal Realm, Beast Gates, Netherworld enOrigin Temple. Eén van die stages, Netherworld, wordt gehost door niemand minder dan Ncrypta. Samen met andere leden van de Gearbox familie, zal hij je dag vullen met de nieuwste tracks en dikste kicks.

7. De goeie oude tijd
Wanneer de muziek bij Netherworld te nieuw voor jou is, wees dan niet getreurd. Vanaf 15:00 uur staat de Origin Temple volledig in het teken van de beste hardstyle classics. Met sets van DJ’s als Luna en Jason Payne zal het ook bij deze stage de hele dat een groot feest zijn. Bij het horen van deze klassieke hardstyle nummers, waan je je gelijk terug in die goede oude tijd.

8. Meer geld voor meer bier
Een dagje een festival bezoeken, kost sowieso al bakken met geld. Dus wanneer je op extra kosten gejaagd wordt, is dat niet tof. De organisatie heeft daarom dit jaar besloten om veel faciliteiten gratis te maken. Hierdoor hou je weer meer geld over dat je kunt uitgeven aan belangrijkere zaken, zoals nog een extra biertje bestellen!

9. Veel meer dan alleen feesten
Het grootste gedeelte van je dag zal bestaan uit los gaan op setjes van je favoriete DJ’s, dat is logisch. Maar mocht je nou even helemaal klaar zijn met het hakken en stampen, loop dan even een rondje op de Geffense Plas. Er is namelijk nog veel meer te doen op het recreatiegebied. Maak een ritje in de kermisattractie of neem een kijkje bij de merchandise waar je de nieuwste collectie waaiers, shirts en caps kunt vinden.10. Waar voor je geld
Voor zo’n festival met zulke namen op de line-up, dan zal een kaartje wel onbetaalbaar zijn. Maar niks is minder waar. Voor slechts €39,95 (ex. fee) kun jij deel uitmaken van de derde editie van Fatality. Voor tickets ga je naar de officiële website van het evenement.

Omslagfoto via Facebook-pagina Fatality

Reageren