Shenna van der Velden
Door Shenna van der Velden

Na het succes van vorig jaar zal Phoenix Festival voor de tweede keer plaatsvinden. Het festival staat bekend om zijn harde line-up: met raw hardstyle, hardcore, uptempo en terror artiesten, iedereen met een liefde voor rauwe kicks en snelle BPM’s zit dus wel goed bij dit evenement. Phoenix vindt plaats op zaterdag 11 mei 2019 op een gloednieuwe locatie, namelijk in Nuland. Wij vonden 10 redenen waarom je deze editie absoluut niet mag missen.

1. Grootse line-up met meer dan 60 artiesten verdeeld over 4 area’s

Na de dikke line-up van vorig jaar hebben ze ook voor deze editie niet de minste namen uitgenodigd. Het festival bestaat uit 4 area’s met meer dan 60 artiesten: 2 raw stages en 2 stages voor de liefhebbers die het een stukje harder willen, want hier zijn hardcore, uptempo en terror artiesten te vinden. De verschillende stijlen zijn onder andere vertegenwoordigd door Radical Redemption, Malice, Partyraiser en Sefa.

2. Nieuwe locatie: van Oss naar de Rekken in Nuland

Vorig jaar was het festival nog te vinden in het Brabantse Oss. Dit keer vindt het evenement plaats op een andere plek, namelijk in de Rekken in Nuland niet heel ver van Oss af. Dit betekent dat het nog steeds een centraal gelegen plek is en goed bereikbaar. De organisatie heeft zelfs aangegeven in verschillende berichten dat ze het parkeerterrein gaan verbeteren dit jaar.

3. 12 uur lang overdag feesten 

In de wintertijd zijn we voornamelijk nachtfeesten gewend, deze hebben vaak een duur van 9 uur. Maar nu we richting de zomertijd gaan betekent het dat we weer overdag mogen feesten, Phoenix geeft ons 12 uur lang om helemaal uit je plaat te gaan. Nog een voordeel, je zit niet de hele dag te wachten tot je eindelijk naar het feest mag. Het is opstaan, klaarmaken en gaan!

4. Een mainstage vol met liefhebbers

De mainstage op Phoenix is het centrale punt op het festival. Hier zal de echte liefhebber van raw hardstyle volledig los kunnen gaan op de dikste kicks, waarbij artiesten als E-Force, Adaro en Delete te vinden zijn achter de draaitafels. De stage heeft ook voor de liefhebbers van frenchcore wat in petto: niemand minder dan Dr. Peacock en Sefa zijn er namelijk ook te vinden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, menigte, lucht en buiten

5. Dikke live-acts waaronder Neroz ‘Shock Sequence’ LIVE

Naast alle andere namen is er ook plek voor verschillende live-acts van artiesten als Act of Rage, Rooler, Killshot, Noisekick, Neroz ‘Shock Sequence’. Neroz is al een tijdje te zien op evenementen met zijn live-act, in het verleden kwam hij dan ook vaak met nieuwe tracks hiervoor. Dus wie weet kunnen we wel een aantal nieuwe tracks verwachten op Phoenix…

6. Regain ‘Out of Bounds’ Album showcase op de mainstage

De live-act ‘Out of Bounds’ van de Poolse DJ Regain was al te zien op verschillende evenementen en had zijn afsluiter vorig jaar. Tijdens deze afsluiter kondigde hij aan te komen met een solo album genaamd ‘Out of Bounds’. Je kunt je nu pre-ordenen voor het album en deze zal op 1 mei 2019 verstuurd worden. Phoenix is dus één van de eerste festivals waar je de showcase van het album kan bijwonen.

7. Handjes de lucht in bij de GPF Hosting: “Hey x”

Eerder hadden we het al over 4 verschillende stages die op het festival te vinden zijn. Één van die stages wordt gehost door de gemaskerde Greazy Puzzy Fuckerz. GPF heeft zeker een sexy indruk achtergelaten in de scene met zijn muziek die soms wel tot 600 BPM aanslaat. Een tijdje terug had GPF zelfs een eerste eigen solo-evenement, maar nu dus een eigen hosting op Phoenix met artiesten als Angernoizer en Sjammienators. Zelf is GPF te vinden met acts als GPF presents ‘Bubble Trouble’ en GPF ‘The Brunch Munch’.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en staande mensen

8. De iconische Bumper Car area komt terug dit jaar

De welbekende botsauto stage keert terug dit jaar, de kermisattractie is omgetoverd tot een area waar je helemaal los kan gaan. Vorig jaar waren dit 2 stages waar de raw en uptempo hard tekeer gingen. Welke artiesten er dit jaar in deze stage zijn is nog niet bekend.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, menigte en buiten

9. Feesten en tegelijkertijd bruin worden in het zonnetje

Vorig jaar scheen de hele dag de zon op Phoenix Festival en hadden ze te maken met hoge temperaturen. Zoals al eerder gezegd valt Phoenix op zaterdag 11 mei 2019, dat betekent dat het dit jaar ook aardig warm kan worden en is de kans groot dat je lekker in het zonnetje kan springen.

10. “Earn your stripes and become part of our brotherhood!”

Met al die dikke artiesten denk je al snel aan een onbetaalbaar kaartje, maar niets is minder waar. De early bird ticket zijn al uitverkocht, maar een regular ticket scoor je nu voor € 44,95.

Genoeg redenen dus om dit festival niet te missen en af te reizen naar Nuland. Phoenix is al voor 80% uitverkocht, dus ben er snel bij. Voor tickets en meer informatie ga je naar de officiële site van het evenement. 

Omslagfoto via Facebook-pagina Phoenix 

Reageren