Timo van Dommelen
Door Timo van Dommelen

Al sinds jaar en dag wordt Rebirth Festival gezien als de kick-off van het festivalseizoen en ook dit jaar mag je dit fantastische festival niet missen. Nog grootser opgezet en met nog meer topartiesten mag Rebirth Festival niet ontbreken op jouw party agenda. Op 8 en 9 april zijn de Raamse Akkers in Haaren wederom de plek waar het allemaal gaat gebeuren. Het festivalseizoen zal in stijl afgetrapt worden samen met 16.500 festivalgangers verspreidt over het gehele weekend. Dit zijn de 10 redenen waarom jij Rebirth Festival absoluut niet mag missen.

20160409_rebirth_vincent_100_48941. Rebirth is al jaren het meest scherp geprijste festival
Rebirth Festival is misschien wel één van de meest complete hardere stijlen festival dat er is. Van euforisch tot raw, tot early, tot freestyle en talents, alles is aanwezig op het dit jaar nog grotere festivalterrein. Dit alles gaat gepaard met een fantastische show met spectaculaire visuals en natuurlijk een line-up waar je u tegen zegt. De grootste namen uit alle spectrums van de hardstyle scene zijn aanwezig om jouw festival opener eentje voor in de boeken te maken. Dit alles voor maar €42,50 voor de zaterdag, €25,00 voor de zondag en je hebt al een weekend ticket voor maar €57,50.

2. De meest exclusieve live acts op één podium
Dit jaar heeft Rebirth Festival voor jullie niet 1, niet 2, maar 3 exclusieve live acts weten te strikken die de mainstage compleet zullen wegvagen. Niemand minder dan Minus Militia, B-Freqz en War Force zullen in de late uurtjes het laatste beetje energie uit je trekken. Geladen met een arsenaal aan absolute knallers, dikke basslines en de hardste kicks is één ding zeker, jouw schoenen en met namen je benen zullen het zwaar te verduren krijgen.

Photography by @[124484247562099:0]3. Het aller eerste festival van het jaar
Het kan niet vaak genoeg gezegt worden, maar als opener van het festivalseizoen mag Rebirth absoluut niet overgeslagen worden. Dit is de plek waar je het aller eerste festival biertje drinkt met je party crew, de plek waar je de eerste vuurwerk show van het jaar ziet, het feest waarna je de eerste afterparty gaat opzoeken en ga zo maar door. Dus trek je mooiste T-shirt, hempje of crop top aan, haal die festival schoenen uit de kast en zorg dat je de start van het festivalseizoen niet mist.

4. B-Front presents ‘Beyond Reality’ op zondag
Afgelopen jaar waren het de Frequencerz met hun ‘Medium Rare’ hosting op de zondag. Dit jaar is het de beurt aan niemand minder dan B-Front. Hij zal op zondag 9 April de mainstage hosten met de release van zijn nieuwe album ‘Beyond Reality’. Dit spreekt voor zich, maar dit mag je absoluut niet missen. B-Front heeft al zijn vrienden verzameld en een gigantische line-up samengesteld waar menig feest meer dan trots op zou zijn. De presentatie van zijn nieuwe album, de premiere van zijn nieuwe live act en een fantastische show eromheen. Kortom, een ervaring ‘Beyond Reality’.

dfasddf5. Een Reactivate area gevuld met de grootste namen
Ook de Reactivate area is terug dit jaar en is grootser dan ooit. Alleen de beste en grootste artiesten uit het verleden zijn goed genoeg om het festivalseizoen af te trappen met de beste classics. Wil jij ‘Attack Again’ gedraait door Noisecontrollers, ‘Music Made Addict’ gespeeld door D-Block & S-te-Fan en ‘Tuatara’ van Crypsis weer herbeleven? Zorg dan dat jij erbij bent op 8 April als deze legendes de Reactivate area zullen doen schudden op zijn grondvesten.

6. Ran-D Live en E-Force Live met bergen nieuwe muziek
Het begin van een nieuw festivalseizoen zou niet compleet zijn zonder nieuwe tracks van de beste artiesten. Op de zaterdag zal Ran-D Live de mainstage overnemen en op zondag zal E-Force hetzelfde doen. Eén ding is zeker, beide mannen zullen een verzameling aan nieuwe muziek meenemen om jullie versteld te doen staan. E-Force met zijn nieuwe album ‘Edge of Insanity’ en Ran-D met zijn project ‘We Rule The Night’ kan alleen maar spectakel opleveren.

Photography by @[124484247562099:0]7 .De premiere van Theracords: The Opposition Live
Op zaterdag 8 april zal de raw hardstyle vertegenwoordigt zijn in de Rebellion area. Artiesten zoals Warface, Crypsis en Phuture Noize zullen hier het podium betreden om jou te voorzien van de rawste beats. Daarnaast heeft Rebirth ook een primeur in de vorm van het aller eerste optreden van Theracords: The Opposition Live. Dit collectief van DJ Thera, Caine, Invector en MC Livid zal de Rebellion area volledig op zijn kop zetten met het beste wat het Theracords label te bieden heeft.

8. De Relish area gevuld met de grootste freestyle artiesten
Ook de Relish area is weer terug op de zaterdag van Rebirth Festival en zal gevuld zijn met de grootste freestyle artiesten uit de scene. Namen als Mental theo, Ruthless, Deepack en Mark With a K, om er maar een paar te noemen, zullen er voor zorgen dat jou behoefte aan freestyle beats vervuld zal worden. Ook zullen de Darkraver en Outsiders een B2B set draaien op de Relish area, iets wat je zeker niet mag missen.

20160409_rebirthfestival_day1_richard_126_49839. De geheel nieuwe Reborn area
Nieuw dit jaar is de Reborn area die het gehele weekend aanwezig zal zijn op Rebirth Festival. Op zaterdag zal deze stage gehost worden door Scantraxx Recordz en zullen talenten als Devin Wild, Adrenalize, RVAGE en Energyzed langs komen om hun skills te laten zien. Op zondag zal de Reborn stage gehost worden door Hard News met een zeer gevarieerde line-up vol talenten. Namen als Retrospect, Reloaded, MYST en NCrypta zullen deze stage volledig in hun greep nemen.

10. Ook euforische hardstyle is nog altijd goed vertegenwoordigd
Mensen met de voorkeur voor de euforische kant van hardstyle, maak je niet druk. De mainstage van Rebirth zal net zoals elk jaar ook goed vertegenwoordigd zijn door de grote euforische artiesten uit de scene. En zeg nou zelf, een festival zonder mooie euforische tonen, is het dan wel echt een festival? Dit jaar zullen niemand minder dan Atmozfears, Da Tweekaz, Bass Modulators, Psyko Punkz en D-Block & S-te-Fan (om er maar een paar te noemen) jou het echte festival gevoel geven.

Photography by @[124484247562099:0]Dit zijn ze dan, de 10 redenen waarom jij Rebirth Festival, en daarmee de kick-off van het festivalseizoen, absoluut niet mag missen. De dikste live acts, een exclusieve hosting op zondag, de beste classics, een prachtige show en het gehele spectrum van de hardere stijlen is aanwezig tijdens het weekend van Rebirth Festival. Dit feest moet je mee hebben gemaakt als je jezelf een echte liefhebber van hardstyle noemt. Tickets zijn nog verkrijgbaar maar de verkoop gaat heel snel, dus wees optijd en stel jouw ticket veilig!

Tickets: www.rebirth-festival.nl/tickets/

Reageren