Hard News
Door Hard News

Een lekker zonnetje, feesten in de buitenlucht met een gigantische stage voor je neus, een drankje in je hand en de houten planken onder je voeten. Nu het kersverse nieuwe jaar nét is begonnen, kijken we al stiekem uit naar één van de hoogtepunten van het aankomende festivalseizoen: Intents Festival. Daarom hebben we 11 redenen voor jou op een rijtje gezet waarom je deze editie niet mag missen.

1. De aankleding van Intents Festival is magisch

Jaar in jaar uit worden de bezoekers van Intents verrast met de mooiste stages en het festivalterrein ademt het thema tot in de puntjes. Al helemaal wanneer je kijkt naar de mainstages de afgelopen jaren val je stijl achterover. Een complete circustent, een sportarena met een metershoge helm als DJ-booth… Je kunt het zo gek niet verzinnen of Intents heeft het op het hoofdpodium staan. Wat zouden ze dit jaar bij The Ultimate Celebration voor ons in petto hebben?

2. Intents Festival viert haar 15-jarig bestaan

Vijftien jaar geleden, toen Intents Festival nog maar één tent was, zag het Brabantse festival het levenslicht. Anderhalf decennia later heeft het maar liefst zeven stages verspreid over drie verschillende dagen. Dit jubileum wordt groots gevierd door de organisatie met de ultieme viering… Reden genoeg dus voor een feestje!

10 redenen waarom je intents festival 2017 niet mag missen

3. Drie dagen lang mét camping

Tijdens het festivalseizoen kun je tegenwoordig ook vaak op de zondag terecht. Maar wist je dat Intents Festival één van de eersten binnen de hardere stijlen was waarbij je een heel weekend lang uit je plaat kunt gaan? De beruchte INTENTSCITY Camping is inmiddels uitgegroeid tot één van de tofste en meest eigenzinnige festivalcampings van het seizoen. Hierbij kun je drie dagen lang met je vrienden pal naast het festivalterrein vertoeven en hoef je je niet druk te maken over hoe je naar huis toe moet.

4. Deze gastheren maken er altijd een feestje van

Sinds enkele jaren hebben verschillende zwaargewichten uit de hardere stijlen de hostings van een aantal stages in Oisterwijk mogen verzorgen. Samen met verschillende collega’s en vrienden verzorgen de gastheren de hele dag een podium, om er samen met de bezoekers een feestje van te bouwen. Dit jaar keert Radical Redemption terug als host van de Indoor Mainstage op zaterdag en dit doet hij samen met niemand minder dan D-Sturb. Op zondag keert het ‘Fuck Genres’-concept van LNY TNZ terug om deze gigantische tent te verzorgen. Ook de Dynamite Hardcore haalt wederom een aantal explosieve hostings in huis: Partyraiser is verantwoordelijk voor deze stage op zaterdag en Destructive Tendencies op zondag. Als dat geen knallen wordt…

5. Unieke sets met verrassende samenstellingen

Naast de hostings staat Intents Festival ook bekend om datgene waar het uiteindelijk allemaal om draait: muziek! Hoewel er tot nu toe slechts een tipje van de line-up is onthult, weten we nu al dat er dit jaar wederom een aantal unieke setjes op de planning staan. Met onder andere Da Tweekaz vs. Destructive Tendencies (ja, je leest het goed!), Adaro vs. B-Front vs. Frequencerz vs. Ran-D a.k.a. Roughstate (na het succes van vorig jaar) en vele anderen bestaat de line-up van de aankomende editie ook weer uit één groot muzikaal spektakel.

6. De dag afsluiten met een dikke vuurwerkshow

Omdat Intents Festival meerdere dagen heeft, betekent dit gelukkig ook dat je meerdere keren van een eindshow kunt genieten. Wanneer de zon eenmaal onder is en de lucht donker is gekleurd, trekt de mainstage nog één keertje alles uit de kast en draaien de licht- en geluidsinstallaties volle toeren. Onder begeleiding van vuurwerk dat in alle kleuren van de regenboog door de lucht heen schiet, zijn de eindshows van Intents vaak een hoogtepunt van het festivalseizoen. Kijk en oordeel zelf.

7. Een hele schatkaart aan artiesten draait live

Live-acts brengen altijd iets speciaals met zich mee en in een mum van tijd wordt je muzikaal aan alle kanten omvergeblazen. Dit jaar haalt Intents Festival ook diverse live-optredens in huis die je een genot voor het oor gaan verzorgen. Zo staan onder andere Blademasterz, Regain, E-Force, Rebelion, N-Vitral presents Bombsquad, AVIO en nog heel veel anderen in levende lijve geprogrammeerd. Bereid je maar alvast voor!

8. Lekker weertje

Om een onbekende reden is het ieder jaar tijdens Intents Festival ontzettend goed weer. En met ontzettend goed bedoelen we dan ook écht dat de zon de hele dag door schijnt. De temperaturen lopen daarom soms hoog op, maar na een koud binnenseizoen zijn we allemaal wel toe aan een subtropisch zomerfeestje. Intents Festival en het perfecte zonnige weer lijken het wel met elkaar af te stemmen en zorgen elk jaar weer voor het typische zomerse festivalgevoel.

9. Uitgeroepen tot het beste festival

Niet dat het een wedstrijd is, want elk festival is immers anders, maar niet voor niets is Intents Festival al eerder uitgeroepen tot het allerbeste festival van de Benelux. Festivalfans stemden massaal op het festival uit Oisterwijk en hierbij werd er geselecteerd op verschillende factoren, zoals locatie, line-up, sfeer en decoratie. Om uitgeroepen te worden tot het beste dance event van het jaar is hele prestatie op zich en daarom staat Intents Festival hoog op het lijstje van iedere festivalliefhebber.

10. Het reuzenrad

Ook al ben je er misschien nog nooit in geweest, als je het gigantische reuzenrad ziet, dan weet je gewoon dat je op Intents Festival bent. Het reuzenrad is zo symbolisch, omdat het een soort richtingaanwijzer is voor het centrale punt van het evenement, oftewel de vertrouwde Intents mainstage. Vanuit het reuzenrad kijk je uit over het gehele festivalterrein en heb je vooral een duidelijk beeld over hoe groot de mainstage is.

11. Afsluiting op de zaterdag door Radical Redemption LIVE vs Angerfist LIVE

Op de zaterdag van Intents Festival zullen niet één, maar twee grootse artiesten de mainstage afsluiten. Radical Redemption én Angerfist combineren hun live-acts en zullen samen de laatste momenten van de avond verzorgen.

..
Intents Festival vindt dit jaar plaats op 1, 2 en 3 juni 2018 in Oisterwijk. Tickets voor dit evenement zijn volgende week op 9 en 11 januari verkrijgbaar vanaf 20:00 via de officiële website.

Reageren