Hard News
Door Hard News

Ieder jaar is het weer hetzelfde liedje in het zuiden van het land. Dan trekt iedereen z’n mafste outfit uit de kast om vervolgens vier, vijf of zelfs zes dagen lang in de kroeg en op straat volledig uit z’n dak te gaan. Van slapen of brak zijn hebben zij nog nooit gehoord.

Traditiegetrouw houdt XXlerator ieder jaar een Carnaval editie. De locatie en artiesten worden aangekleed waardoor het feest telkens weer één groot gekkenhuis is. Hoe komt het eigenlijk dat Hardstyle en Carnaval zo goed samen gaan? Samen met XXlerator kwamen we op de volgende vijf redenen.

1. Hardstyle heeft het gezelligste publiek
Carnaval draait natuurlijk om gezelligheid. En als er een muziekgenre is dat tegenwoordig als een hechte eenheid leeft, is dat wel de hardstyle scene. Net als in elk genre zijn er de verschillende voorkeuren bij hardstyle. De een houdt meer van euforisch, de ander meer van raw hardstyle. Maar als we eenmaal op een feest staan en de muziek je om de oren klapt, dan is dat allemaal vergeten en zijn we één grote familie. Met z’n allen in de langste polonaise van Nederland, het kan alleen met hardstyle publiek!

xxlerator carnaval 3
2. Hardstylers houden van verkleden
Of ze zich nu inwikkelen in de vlag van hun land, een pinguïnpak aantrekken om hun adoratie voor de Wasted Penguinz te tonen, of in een morph suit rondlopen om hun gezicht te verbergen, hardstyle liefhebbers houden wel van een verkleedpartijtje. Met Pasen konijnenoren op hun kop, een kerstmuts met Kerst, als Zwarte Piet rondom pakjesavond of volledig in het Oranje met Koningsdag, de verkleedkist van de gemiddelde hardstyle liefhebber puilt uit! Carnaval is natuurlijk dé gelegenheid om je van je allergekste kant te laten zien en toch een als levend scheetkussen naar een hardstylefeest te gaan!

3. Afterûhhh!
Carnaval duurt officieel vier dagen, waarbij de echte carnavalsvierders bijna non-stop aan het feesten zijn. De vergelijking met menig weekendfestival of afterparty is al snel gemaakt? Wat nou feest van 22:00 tot 07:00? Maandagmiddag gaan we pas naar bed!

4. Brabantse gezelligheid
Hoewel hardstyle inmiddels wereldwijd geluisterd wordt en er steeds meer internationale evenementen bijkomen, is het Nederlandse Noord-Brabant toch wel te bestempelen als echt hardstyle-land. En laat dat nou ook nét een regio zijn waar er volop carnaval wordt gevierd. Naast de Limburgse manier, ook nog eens met een flinke dosis Brabantse gezelligheid. Als je uit die regio komt, ben je zowat opgegroeid met Carnaval én Hardstyle, een perfecte combinatie dus!

5. Mash-ups!
In de hardstyle kennen we al veel tracks die geremixed worden en ‘vertaald’ worden naar een hardstyle track. Rondom carnaval wordt dit nog even een stapje verder getrokken en schieten de hardstyle carnavals-edits uit de grond. Wat dacht je van mash-up koning Dr. Rude? Of de carnavals-edit van ‘Das Weite Land’ door Jack of Sound? Het polonaise ritme leent zich er perfect voor om te versnellen tot 150 bpm en er een lekkere kick onder te zetten!

Hardstyle en Carnaval combineer je het best bij XXlerator Carnaval op zaterdag 6 februari, waar zowat álle hardstyle dorpsgekken aanwezig zullen zijn. Wat dacht je van über-Brabander B-Front, beroepsmalloot The Darkraver, de Haagse gekkies van Deepack, Zany & Pavo die als Prins Carnaval de groep leiden, of DV8 Rocks, die zelf al eens een carnavalshit scoorde?

Meer informatie vind je op www.XXlerator.com

12622243_994661820612981_3006342886563715107_o

Reageren