Lisa van den Broek
Door Lisa van den Broek

Elk jaar vieren we op 5 mei onze vrijheid tijdens Bevrijdingsdag. Door het hele land heen worden er evenementen georganiseerd waar jij zo vrij en gek mag doen als je wilt om hen te eren die voor jouw vrijheid gezorgd hebben. Eén van die evenementen is Dance4Liberation in Zwolle dat voor de zesde keer plaatsvindt. Wij hebben zeven redenen op een rijtje gezet hoe jij jouw vrijheid ultiem kunt vieren.

1. Twee stages, één podium

Tijdens Dance4Liberation is er plek voor ruim 30.000 man verspreid over één podium met twee stages. Aan de ene kant kun je genieten van de beste house artiesten en aan de andere kant kun je losgaan op de nieuwste hardstyle tracks. Als je even een kijkje wilt nemen aan de andere kant, hoef je geen kilometers te lopen. Want lopen doen we al genoeg tijdens zo’n festival.  

2. Iedereen is welkom

Ben je helaas nog geen 18 dan kom je de meeste festivals niet binnen en moet je een hoop missen. Om je alvast voor te bereiden op het jaar dat je wel 18 wordt, kun je genoeg ervaring opdoen bij Dance4Liberation. Dit festival is namelijk toegankelijk voor alle leeftijden. Daarom kun je alvast leren hakken, stampen en raggen op tracks van de dikste artiesten.

3. Het zonnetje gaat schijnen

De zon is in Nederland natuurlijk zeer zeldzaam, maar wanneer dit fenomeen plaatsvindt moet je hier maximaal gebruik van maken. Het is immers zonde om binnen te blijven zitten en niet de zonnestraaltjes mee te pakken. Als je ook nog eens lekker los wilt gaan dan is Dance4Liberation de place to be. Het wordt namelijk 22 graden en dat betekent dat het weer een dikke 10 krijgt.

4. Voel je zo vrij als een vogeltje

Duizenden mensen hebben ervoor gezorgd dat jij vandaag in vrijheid kunt genieten van een lekker festivaldagje. Om hen te eren die dit gegarandeerd hebben, kun je absoluut niet gek genoeg dansen. Van snoeien tot zagen en van klaplongen tot pinceren, je kunt het je zo gek niet bedenken. Alles mag en alles kan, dus leef je maximaal uit. Tijdens Dance4Liberation ben je ook nog zo vrij dat je kunt kiezen tussen twee verschillende muziekstijlen: hardstyle en house. Kun je jouw beste dansmoves op allebei deze genres laten zien.

5. Grootse line-up

Bij een dag uit onze vaderlandsche geschiedenis die zo belangrijk is als Bevrijdingsdag, hoort natuurlijk ook een dikke line-up. En High Energy Events heeft hiervoor gezorgd. Zowel bij de house als bij de hardstyle zullen de bekendste artiesten uit de scene stralen op het podium om jouw van perfecte deuntjes te voorzien om je vrijheid te vieren. Zo zullen onder andere Frontliner, B-Front, Phuture Noize en Sub Zero Project jouw dag vullen met de hardste tracks. De volledige line-up kan je hier bekijken.

6. Hetzelfde terrein als Kingdance

Een van de vele evenementen tijdens Koningsdag was natuurlijk Kingdance. Dit event werd georganiseerd op hetzelfde terrein als Dance4Liberation voor tienduizenden bezoekers. Dus als je vorige week al los bent gegaan op Kingdance, ken je het terrein nu als je broekzak. Tijdens het lopen van een van de vele rondjes zal jij in ieder geval niet verdwalen.

7. Voor nog geen €20 vier jij jouw vrijheid

Elk jaar valt het festivalseizoen wat duurder uit dan je begroot had. En met vier festivals in de maand heb je je hele salaris alweer verbrast. Dance4Liberation pakt dit anders aan, want een kaartje kost slechts €19,50 (ex. fee). Om het vervoer erheen wat aangenamer te maken, is RM Taxi Zwolle een leuke actie gestart. Iedereen die vooraf een reservering maakt, krijgt 20% korting. Zo hoeft een dagje feesten helemaal niet duur te zijn. Tickets zijn verkrijgbaar via de officiële website van het evenement

Dance4Liberation

Omslagfoto via Facebook-pagina Dance4Liberation

Reageren