Skip Flipse
Door Skip Flipse

Zaterdag was het dan eindelijk zover. In samenwerking met REBiRTH lanceerden Adjuzt & The Purge hun nieuwe live-act genaamd Dreamscape. In een uitverkocht Poppodium 013 in Tilburg stonden drieduizend RAW-liefhebbers te stampen op de dikste setjes en natuurlijk als kers op de taart: de première van de nieuwe Dreamscape-act. “Alles klopt: van de muziek tot de sfeer binnen in de zaal.”

LEES OOK: REBiRTH deelt upgrades: raw stage REBELLiON open op zondag

Exact om 2 uur in de middag gaan de deuren van 013 open. Buiten staat al een lange rij met veel ongeduldige mensen. De regen die over Tilburg heen komt, werkt niet mee voor alle mensen die naar binnen willen. Maar ondanks dat zijn alle mensen in de rij toch enorm enthousiast. Dit zorgt voor drukte bij de kluisjes en maakt het lastig om er doorheen te komen. De eerste set is al bezig waardoor je de bass op je lichaam voelt voordat je in de zaal bent. In Area 1 zetten Griever & Sanctuary gelijk 013 op zijn kop. Harde kicks, veel lazers en mensen die met gebalde vuisten in de lucht aan het slaan zijn. Dreamscape is nu echt begonnen.

“Zelfs het personeel staat vrolijk te klaplongen”

Mensen die lachen, stampen, zweten en staan te dansen. Dat is het beeld wat te zien is in 013. Eén uur later staat de mainstage helemaal vol voor de eerste set van een van de hosts van de dag. The Purge komt samen met Mind Dimension op het podium. Een stage zoals je hem niet vaak ziet tijdens een RAW feest: een soort boiler room waar mensen achter de DJ’s kunnen staan. Heel origineel en ook de transparante vloer met rookgordijn is iets waarvan we erg onder de indruk zijn.

De sfeer komt er steeds beter in. Tijdens de sets die volgen, voel je het enthousiasme door de zaal vloeien. Adjuzt en D-Sturb geven extra gas en het welbekende klaplongen van Adjuzt komt aan bod. Je merkt dat het publiek hier in meegaat. Er wordt een waar klaplongfeestje gevierd op de eerste rang. Vrienden maken kringetjes met elkaar en beginnen vol te stampen op de vloer. De mensen achter de bar doen vrolijk mee en vergeten zelfs bijna dat ze biertjes moeten tappen.

Niet alleen in Area 1 wordt de vloer getest; ook in Area 2 trilt de vloer weg door alle mensen die aan het dansen zijn. De kleine zaal staat helemaal vol tijdens de set van Exproz. Een zaal met een flinke walm van hitte en bezwete gezichten die staan te genieten van de Franse DJ. Met zijn eigen specifieke kicks zet hij een show neer die niet misstaan had in area 1.

De act van de avond: Dreamscape

Het grote debuut van Dreamscape staat op het punt te beginnen. Dit merk je doordat de gangen steeds leger worden en de zaal nog drukker wordt. Mensen zijn nieuwsgierig naar wat er nu gaat komen. Tijdens de stilte die even valt voordat de set begint, hoor je veel geroezemoes. Aangekondigd door MC Livid, komen Adjuzt en The Purge op. Direct wordt het nummer ‘We Are Dreamscape’ ingezet. Bij een nieuwe act hoort natuurlijk ook nieuwe muziek en de vibe in het publiek is niet te omschrijven. Armen blijven heen en weer bewegen en de trilling in de vloer blijft doorgaan door het klaplongen van de mensen. De visuals achter op het scherm in samenwerking met de lichten geeft deze show nog een extra vette ervaring. Alles klopt: van de muziek tot de sfeer binnen in de zaal.

Na deze nieuwe act ligt de lat erg hoog voor de volgende artiesten die nog een setje moeten draaien. Vertile zorgt met zijn melodieën voor een familiegevoel. Iedereen is er voor hetzelfde en iedereen doet het samen. Fraw, Mutilator, Omnya en Bloodlust gooien er flink harde RAW kicks in. Voor Omnya is het zijn eerste keer LIVE en dit was geen teleurstelling. Volgens bezoekers om ons heen was dit een van de betere setjes van de avond, wat je ook merkte tijdens het draaien van de muziek. Het publiek reageerde veel op de kicks die volgde met een ‘oeh’ en een ‘aah’. Het zal voor Omnya een geslaagde avond zijn geweest.

“De verwachting lagen al hoog, maar Dreamscape maakte het meer dan waar”

De afsluiter van de dag komt op de naam van Uptempo Rumble: een knotsgekke samenstelling van Adjuzt, The Purge, Abaddon, Gezellige Uptempo en Lunakorpz. Nog een keer met iedereen knallen en dat lukte. Hakkende mensen in het drukke publiek, maar niemand die er gek van opkijkt. Armpjes die allemaal op de maat van de muziek aan het bewegen zijn en ook nog eens synchroon. Een beeld dat vanaf de ring geweldig is om te zien.

De set was klaar en iedereen moet er even van bijkomen. De zaal wordt weer leeg en mensen lopen naar hun kluisje. Zo kwam er een einde aan Dreamscape en ging iedereen moe, maar voldaan naar huis. Dat het evenement binnen 59 minuten compleet al is uitverkocht was al een mooie voorbode, maar deze dag in Tilburg maakte de verwachting meer dan waar.

Dreamscape report

Reageren