Laurens van Beers
Door Laurens van Beers

1. “Zak es lekker deur” op zondag
Het is niet voor niets carnaval, dus als de zaterdag is afgelopen ben jij nog niet eens halverwege. “Zak es lekker deur”, zoals we dat in Brabant zeggen, betekent dat je niet opgeeft maar nog eens flink doorpakt. De zondag is namelijk een tweede volledige dag van Karnaval Festival waar jij volledig tot het gaatje kunt gaan, voor slechts €17,50.

2. Dweilen met de kraan open
Dweilen is een begrip binnen de carnaval. Het betekent dat je van hot naar her gaat waarbij zowel op straat als in de kroeg flink gefeest wordt. Laat dat nou net het geval zijn bij Karnaval Festival. Naast de open air mainstage buiten kun je ook binnen in de tent of in de boombox hossen en hakken. In totaal zijn er maar liefst 5 area’s, namelijk de mainstage, de Outrageous! (Freestyle), het Flügel Feestcafé, de Boombox en het Theekransje Café (Urban). Dat wordt dus dweilen met de kraan open.

3. Eén groot gekkenhuis
Carnaval betekent één groot en gestoord feest. Alles kan, alles mag en niets is te gek. Trek je meest maffe outfit uit de kast, of hang hem eerst even een paar dagen buiten om te luchten als je dat toen niet meteen hebt gedaan. Carnaval is dé periode van het jaar waarbij je juist gek wordt aangekeken wanneer je niet verkleed bent. Ben je een beetje inspiratieloos? Neem dan even een kijkje in het plakboek van vorig jaar, genoeg ideeën denken wij zo.

4. Artiesten hossen lekker mee
Naast de bezoekers, doen natuurlijk ook de artiesten mee met alle gekkigheid. Ook zij zullen hun stoutste schoenen en mooiste feestneus opzetten. Karnaval Festival heeft een selectie gemaakt van echte feestbeesten voor de zondag. Wat dacht je van Paul Elstak, Mental Theo, Frequencerz, B-Front, Snollebollekes, Da Tweekaz en Radical Redemption?

5. Efkes uitwoaien!
Fijngedrukt worden in een zwetende kroeg niets voor jou? Begrijpelijk! Gelukkig kun je tijdens de zondag van Karnaval Festival lekker buiten uitwaaien. Zo heb je ook geen last van die zweetlucht of de geur van een kostuum dat al 5 jaar meegaat en nog nooit is gewassen. Nog een bijkomend voordeel is de grootse show en het magische vuurwerk op de mainstage. Probeer dat maar eens in een kroeg..

6. Stampen, gieren, brullen
Niet iedereen heeft altijd zin in Duitse schlagers of Hollandse hits. Gelukkig is er daarom voor ieder wat wils en kun jij gewoon de hele dag gas geven op de beste en hardste hardstyle, van Lampegat tot Oeteldonk. Kan het jou niet hard genoeg gaan? De BPM zullen flink omhoog geschroefd worden in de Outrageous!. Kun je het toch niet laten om lekker mee te blèren op de echte klassiekertjes van eigen bodem? Neem dan eens een kijkje in het Flügel Feestcafé.

7. Het podium: “Pracht en praal”
Zoals we gewend zijn van de organisatie van Intents Festival, dezelfde organisatie als Karnaval Festival, zijn de podia van uitstekende kwaliteit en volledig in thema. Zie hieronder een voorbeeld van vorig jaar, wat natuurlijk meteen een indicatie is van wat de bezoekers dit jaar kunnen verwachten.

8. Nog niet uitverkocht
Ondanks de zaterdag, die binnen 20 minuten volledig was uitverkocht, zijn er voor de zondag van Karnaval Festival 2018 nog wel tickets verkrijgbaar. Denk alleen niet dat je nog alle tijd hebt, want ook voor de zondag gaat het hard. Inmiddels zijn zo’n 92% van alle tickets weg. Kijk voor de laatste tickets op www.karnavalfestival.nl/tickets.

Reageren