Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Dit weekend zijn Léon en Kenneth, beter bekend als Audiotricz, op het grootste hardstyle podium ter wereld te vinden: de RED mainstage van Defqon.1. Zij presenteren hier hun gloednieuwe act ‘The Next Chapter’: een combinatie van elektronische als instrumentale muziek. Wij spraken de mannen over deze act en hun grootse toekomstplannen…

Het idee van ‘The Next Chapter’ ontstond toen Léon en Kenneth ervan bewust werden dat ze op de automatische piloot gingen. “We kregen steeds meer moeite met het maken van platen en we keurden elkaars ideeën steeds vaker af, met redenen als: dit trucje hebben we al te vaak gedaan, deze leads hebben we al zo vaak gebruikt, dit is niet vernieuwend enzovoorts. It was time for a change!”

“De gitaar heeft ons weer een enorme boost gegeven”

Toen was het nadenken geblazen voor Audiotricz; waar willen ze zichzelf over 5 jaar zien, hoe verlengen ze de houdbaarheidsdatum en hoe kunnen ze beiden het vuur en passie behouden. “Dit was eerlijk gezegd een moeilijke tijd. Als je ons een beetje kent zul je ook wel gemerkt hebben dat we in die tijd minder muziek uitbrachten. Dit duurde tot dat Léon voor de zoveelste keer zijn gitaar pakte in de studio. Keer op keer bracht dat een chille vibe waarbij we ons weer voelden zoals het ‘vroeger’ was.” En toen was het duidelijk: ze moesten iets doen met de gitaar!

Audiotricz The Next Chapter

Sinds het moment dat Léon en Kenneth besloten om de gitaar deel uit te laten maken van de act, openden dit veel deuren. “Het was een creatief proces omdat we dit idee live konden gaan uitbouwen, en dit gaf ons het gevoel alsof we weer opnieuw van start gingen. Vandaar ook: The Next Chapter.” Hoewel het lastig was voor Audiotricz om de gitaar te blenden met hardstyle, is het eindresultaat iets waar de heren erg trots op zijn. “De gitaar heeft ons weer een enorme boost gegeven, en we denken hiermee op onze manier verfrissing te brengen naar de scene.”

“Tromgeroffel… Wij komen dit jaar nog met een album!”

Waar ‘The Next Chapter’ al verscheen op Euphoria en WOW WOW als een try-out, zal Defqon.1 Festival de allereerste volledige show representeren. ‘The Next Chapter’ LIVE zal zelfs op de grootse RED Mainstage te bewonderen zijn op de zondag van het festival. “Het gegeven dat je iets officieel voor het eerst gaat doen maakt het voor ons al onvergetelijk. Dat je over een paar jaar kan zeggen weet je nog die ene editie van Defqon? Dat we beide na lange tijd weer zo zenuwachtig waren en dat we niet wisten wat we moesten verwachten qua reactie van het publiek.”

Maar, ook voor de fans belooft het optreden onvergetelijk te worden. “Ze gaan 100% zeker horen dat we weer lekker gaan in de studio. We hebben namelijk zoveel muziek waar we trots op zijn! We kunnen niet wachten om dit te presenteren tijdens de set. Kom zondag gewoon kijken en we beloven je dat je het gaat waarderen!” 

Om af te sluiten droppen de mannen ook nog eens groot nieuws: “Tromgeroffel… Wij komen dit jaar nog met een album!”

Defqon.1 Festival 2019 – One Tribe vindt 28, 29 en 30 juni plaats in Biddinghuizen. Audiotricz’ The Next Chapter LIVE zal op zondag te zien zijn, waarvoor tickets nog beschikbaar zijn via de officiële website van Q-dance. 

Audiotricz

Afbeeldingen via Facebook-pagina Audiotricz

Reageren