Juno Coolen
Door Juno Coolen

Authentic is deze editie verantwoordelijk voor het euforische deel van ‘The Future of Hardstyle. Authentic bestaat uit het duo Koen van Rijn & Vik Koutsaftis. Beide zijn opgegroeid in, een welbekend dorp in het hardstyle land, Hilvarenbeek. Na jarenlange individuele ervaring hebben ze samen de krachten gebundeld om de DJ act ‘Authentic’ van de grond te krijgen. Het duo heeft al gestaan op diverse noemenswaardige festivals zoals Intents, Rebirth en Euphoria en heeft ook al releases gehad op labels zoals Dirty Workz en X-Bone Records. Ook komt er nog een release aan op het laatstgenoemde label. Reden genoeg om dit duo wat vragen te stellen.

Hoe en wanneer zijn jullie in contact gekomen met hardstyle?
Koen: ”Een vriend van mij liet ‘Abject – Feel so Good’ horen en ik was direct verkocht!”

Vik: ”Ik ben er door een oud klasgenoot ingerold. Die liet mij eens ‘Outblast & Korsakoff – Unleash The Beast’ horen die ik toen echt gruwelijk vond. Door die plaat ben ik mijzelf gaan verdiepen in de hardere stijlen.”

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen en hoe is Authentic ontstaan?
”Wij hebben elkaar goed leren kennen via een vriend van ons die ook hardstyle maakte. We kenden elkaar al wel van gezicht, maar door dezelfde smaak van muziek zijn we vaak met 3en gaan chillen. Daarna hebben wij Sander & Fer (de jongens van PRDX) leren kennen via een carnavalsvereniging uit Hilvarenbeek die ons daarna hebben leren draaien. Dat beviel erg goed, dus toen hebben wij besloten om er echt een naam aan te geven. Sander en Fer hebben op het begin ook veel boekingen voor ons geregeld waarna het balletje wel aardig begon te rollen. Nogmaals bedankt daarvoor mannen!”

Wat onderscheidt jullie van andere acts?
”Wij proberen altijd wel een eigen stijl te houden in onze platen. Mensen die onze muziek ook goed kennen zeggen ook vaak: “Dit is weer een echte Authentic melodie!”. Altijd leuk om te horen natuurlijk! Verder proberen we onze sets gevarieerd te houden door oud en nieuw te combineren. We draaien ook nooit dezelfde set, omdat we voor elke boeking weer helemaal from scratch beginnen in Rekordbox. We zetten dan ruim 100 platen waarvan wij vinden dat ze bij het feest passen in de playlist en dan zien we wel wat we draaien. Lekker inspelen op het publiek, geweldig is dat!”

Wat betekent hardstyle voor jullie?
”Het kan fijne luister muziek zijn, maar ook heerlijke feestmuziek. Ook het gevoel wat overgebracht kan worden met de melodieën/sfeer in platen is geweldig. We hebben ook zo veel gave momenten meegemaakt met deze muziek dat we het zeker nooit zullen vergeten.”

Welke (hardstyle) track zal jullie voor altijd bij blijven en waarom?
Koen: ”Abject – Feel So Good natuurlijk! ‘Headhunterz vs. Abject – End Of My Existence’ vind ik ook echt gruwelijk. De feeling en melodie in die plaat zijn echt geweldig goed!”

Vik: ”Als ik een plaat moet kiezen is het denk ik ‘Project One – The Story Unfolds’. Dat is een track waar ik vooral mooie festival herinneringen aan heb!”

Wie inspireert jullie en waarom?
”In de Hardstyle zijn dat Noisecontrollers, Wildstylez en tegenwoordig ook Cyber. Ze zijn technisch allemaal erg sterk en hebben allen zulke geweldige producties op hun naam staan.
Buiten de Hardstyle is het vooral Ludovico Einaudi. Dat is een muzikant die werkelijk waar prachtige muziek maakt. Luistertip: Nuvole Bianche! Verder zijn Skrillex en Diplo zeker inspiratiebronnen voor ons. Technisch beide erg sterk en ze maken altijd iets unieks van de muziek die ze uitbrengen.”

Authentic 3
Welke hardstyle herinnering is jullie het beste bijgebleven?
”Dat is zonder twijfel de Digital Age Showcase op Qlimax 2010! Dat heeft geen verdere uitleg nodig denken wij, geweldig was dat!”

Jullie zitten deze maand in The Future of Hardstyle, wat vinden jullie daar van?
”Super vet natuurlijk! Wij vonden dit vanaf het begin al een super vet concept, dus dan is het natuurlijk geweldig als je zelf eens een guestmix mag maken!”

Wat zijn de plannen voor de toekomst?
”We hebben het de afgelopen tijd druk gehad waardoor we weinig tijd hadden voor de muziek. De komende tijd moet dat zeker weer goed komen, dus dan komen er hopelijk meer nieuwe platen uit ons lab gerold!”

Is er nog iets dat jullie graag willen vertellen?
”We hopen dat iedereen gaat genieten van de guestmix van Invector en ons. Jullie kunnen ons op social media vinden.”

 

Reageren