Hard News
Door Hard News

B-Front gaat al vele jaren mee in de hardstyle scene. Het is dan ook niet gek dat hij op een classics feest te vinden is. Waar hij afgelopen editie nog op het podium stond als 2-Sidez, zal hij nu solo achter de draaitafels staan. Hoog tijd dus om hem te spreken over zijn liefde voor hardstyle, zijn gedachten over de klanken van welleer en zijn optreden op Vroeger Was Alles Beter.

Hoe ben je in aanraking met Hardstyle gekomen en hoe is deze liefde ontstaan?
Toen ik jong was luisterde ik graag naar dance muziek in alle vormen! Hardstyle was toen nog niet echt een stroming. Maar trance en hardcore wel. Je had toen wel hardhouse & hardtrance. Ik denk persoonlijk dat het vanuit die ontwikkeling is ontstaan. Ik kan herinneren dat Dana met een CD
kwam (ID&T presents Dana) wat voor mij eigenlijk een beetje het begin was van hardstyle. Ik was verliefd. Vanaf denk ik 2003/4 is het echt begonnen met het volgen van deze muziek! Ik was er dus vanaf het begin bij en het is ook fantastisch om te zien hoe groot en populair het in Nederland is geworden! En je ziet het nu ook dat het wereldwijd nog steeds groeit en mensen ook besmet raken met het hardstyle virus :)

Vroeger was natuurlijk alles beter. Is er iets wat je mist (of mooiste herinnering) van de periode 2006 – 2011?
Ik mis niks omdat ik alles heb gezien! Dus ik heb alleen mooie herinneringen! Voor mij was Q-BASE 2009 echt heel mooi. De eerste als B-Front tussen de grote namen in de hangar! En ik krijg nog steeds complimenten over de set! Natuurlijk de eerste keer Defqon.1 met Jones samen in een afgeladen purple! En ik denk als hoogtepunt in 2011 mijn eigen Thrillogy zaal! Dat was fantastisch.

Je heb natuurlijk in de afgelopen 10 jaar veel geleerd. Hoe kijk je terug  op hoe je zelf was tijdens deze 2006 – 2011 periode?
Ja! Dit heeft mijn leven gevormd zoals ik nu ben! Ik heb ook mijn dieptepunt gekend in deze periode. Ik kreeg een “burn-out” in 2010. Mijn carrière ging in 1 keer zo snel! Ik zorge niet goed voor mezelf. En heb echt een pittige tijd gehad na deze periode! Maar ben ook zo ontzettend trots op mezelf dat ik nog steeds doe, ondanks dat ik me echt niet fijn heb gevoeld, wat ik het mooiste vind wat er is! Ik heb ontzettend veel geleerd deze periode en het klinkt stom maar ik ben blij dat ik dat heb mogen mee maken ook!

Wat kunnen we van je set op Vroeger Was Alles Beter verwachten? Hoe ziet voor jouw de ideale classic set eruit?
Dat ga ik natuurlijk hier niet weg geven. Verwacht Iig mijn oude tracks! Ik heb stiekem best veel geproduceerd. Alhoewel ik wel iets actiever werd na deze periode omdat ik toen B-Front iets meer vorm en een eigen identiteit heb gegeven met produceren. Ik ga even in mijn oude setjes graven en de pareltjes eruit vissen!

Een grote classic hit van je is natuurlijk ‘Magic’. Sta je er ooit bij stil dat je een ‘klassieker’ hebt gemaakt die tot op de dag van vandaag nog steeds gedraaid wordt?
Uhm ja en nee. Ik ben er zeker bewust van dat ik platen heb gemaakt die ik nog steeds kan draaien en dat is natuurlijk fantastisch. Verder focus ik me niet daarop en wil ik gewoon lekker muziek maken en genieten van alles wat er op me pad komt! Het is wel mooi dat ik bij de nieuwe generatie soms vragen krijg of het nieuwe tracks zijn. Ik noem bijv idd een Magic of Mysterias & Inner Creativity

In welk opzicht is je voorbereiding op een classic set anders dan die van een normale set?
Nou ik zou eerlijk zijn! Ik hoop dat ik alle tracks nog digitaal heb haha! Dat is altijd zoeken geblazen hoor… maar gelukkig heb ik lieve collega’s die vaak wel alles digitaal hebben! Ik check me oudere setjes en tracklisten om even me geheugen op te frissen!

B-Front 2-Sidez

Vorig jaar stond je op Vroeger Was Alles Beter met 2-Sidez. Nu sta je er met een solo set. Hoe kunnen je fans hier zich het beste op gaan voorbereiden?
Nou het zou Iig heel leuk zijn als mensen me bijv een berichtje sturen op mijn socials met suggesties! Het een speciaal iets omdat ik niet vaak classics draai! Ik richt me altijd op nieuwe muziek. Maar vind het wel echt heel leuk om dit een keer te doen voor jullie! En ik kan er zelf ook van genieten!!

Goed veel water drinken want er gaat in ieder geval flink gedanst worden ;-)

De liefde voor de klassiekers lijkt in de hardstyle scene groter dan bij andere genres. Waar denk je dat dit aan ligt?
Hardstylefans zijn heel erg dedicated! Het heeft ook een beetje te maken met dat de sound wat harder is geworden! Ik wil heel deze discussie niet volgen alleen ik denk dat sommige mensen een beetje de variatie en het gevoel soms missen! Uiteindelijk is hardstyle (en ook voor mij) gevoel waar gebeukt bij mag worden! Muziek wat tussen bijv trance & hardcore ligt. Een stroming waar veel energie in zit! En dat willen mensen gewoon ervaren!

Dat je op dit evenement staat betekent automatisch dat je zelf ook al een tijdje mee gaat. Waar zie je jezelf over 10 jaar?
Zo voel ik me Iig niet! Ik zie mezelf nog steeds als de new kid on the block. Ik probeer mezelf al jaren te verbeteren en ben best kritisch op mezelf! Ik hoop dat ik er daarom nog 10 jaar aanvast mag plakken! En anders op de achtergrond meehelpen met projecten of artiesten te begeleiden met het gene wat ik zelf ook heb meegemaakt! Ik denk persoonlijk dat ik mensen of jonge produceren wel wat dingen kan leren :)

Als je maximaal 5 classic tracks mee mocht nemen naar een onbewoond eiland, welke zouden dat dan zijn?
5 maar??? Dit is nog de lastigste vraag! Even denken:
– Donkey rollers – fusion of sound
– Zany & Dv8 – Vision
– B-front & Frontliner – magic
– Frontliner – discorecord
– B-front – inner creativity

Reageren