Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Bass Modulators maakt een transfer en is hiermee de nieuwe versterking van het Scantraxx mainlabel. Bij zijn oude liefde zet Rick zijn solocarrière voort met een nieuwe sound en grote plannen: “Er gaan hele vette dingen gebeuren.”

LEES OOK: Zatox blaast bij Scantraxx zijn oude label nieuw leven in: “Italian Hardstyle”

Het is voor Bass Modulators tijd om een nieuw hoofdstuk open te slaan bij de plek waar hij eerder al grote successen behaalde. “De belangrijkste reden van het terugkomen bij Scantraxx is omdat mijn nieuwe plannen en nieuwe muziek (nu ik als solo artiest verder ga) heel goed passen bij Scantraxx en hun visie en missie”, legt Rick uit nu zijn overstap officieel is aangekondigd.

Bass Modulators gaat solo verder bij Scantraxx: met grote plannen én een nieuwe sound

Na Scantraxx, Spirit Of Hardstyle en Art of Creation is Bass Modulators terug op het oude nest. “Ik heb met de meeste artiesten van Scantraxx een hele goede klik en is het grootste gedeelte van mijn muziek hier al uitgekomen in de afgelopen 15 jaar.” Met anthems voor Defqon.1 en Decibel outdoor achter zijn naam draaide Rick samen met Roland grote hits zoals ‘Oxygen’ en ‘Imagine’ op festivals wereldwijd. Maar Roland kondigde enkele maanden geleden zijn afscheid aan – waar Rick vol ambitie verder gaat met onder andere een ‘compleet nieuw project’ als Bass Modulators. “Maar daarover snel meer.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bass Modulators (@bassmodulators)

Terug naar nu, want er gaat een nieuwe frisse wind door de Bass Modulators-sound waaien, vertelt Rick. “Het betekent dat ik voornamelijk helemaal ga doen waar ik voor sta en wat ik vet vind. Ik heb de laatste paar maanden mijn sound en skills helemaal doorontwikkeld en dit betekent dat het wat harder en energieker is geworden met nieuwe sounds en kicks – maar de melodieën en het gevoel waar Bass Modulators voor staat zit er zeker nog in.”

Wat betekent dit voor NCBM?

Nu Noisecontrollers bij Art of Creation zit en Bass Modulators bij Scantraxx: betekent dit dat het verhaal rondom NCBM voorbij is? “Nee zeker niet”, vertelt Rick over de gezamenlijke live-act. Noisecontrollers en de andere jongens van AOC zijn nog steeds hele goede vrienden, en we hebben het zeker ook gehad over het vervolg van NCBM. Er zijn nog geen concrete plannen of tracks klaar, maar er liggen zeker al opzetjes en ideeën. En waar die uit gaan komen weten we nog niet.”

“Ik ben bezig met een paar hele gave projecten die naar mijn idee echt vernieuwing in de scene gaan brengen”

6 jaar na zijn laatste track op Scantraxx luidt Bass Modulators zijn terugkeer in met ‘Bass Squad’, een nieuwe release die volgende week uit zal komen. “Dit zijn de dedicated die-hards die altijd front row alles staan mee te schreeuwen en het hardste los gaan tot de vroege uurtjes. Het idee ontstond een paar jaar geleden op de Bass Modulators Discord, waar we alle dedicated volgers de ‘Bass Squad’ noemde. Dit idee heb ik toen uitgewerkt tot deze track. Het is een hele energieke track die voor Bass Modulators begrippen vrij hard is, maar zeker nog steeds met een dikke melodie en de nodige herkenbare Bass Modulators invloeden. De epische vocals van Alpha maken hem helemaal af.”

Bass Modulators keert terug bij Scantraxx

Bass Modulators begint 2023 vol met ambitie en grote plannen. Mijn doel is om iedereen te laten zien wie ik ben en waar ik voor sta, om mezelf door te ontwikkelen en next level te gaan met mijn producties en DJ sets. Verder ben ik bezig met een paar hele gave projecten die naar mijn idee echt vernieuwing in de scene gaan brengen. De collega’s en vrienden die ik het al heb laten horen zijn in ieder geval al erg enthousiast.”

Bass Modulators – ‘Bass Squad’ (ft. Alpha) zal de comeback inluiden en wordt op donderdag 9 februari uitbracht op Scantraxx. Houd de socials van Bass Modulators in de gaten: “Want er gaan hele vette dingen gebeuren.”

Omslagfoto via Facebook-pagina Bass Modulators

Reageren