Timo van Dommelen
Door Timo van Dommelen

In een interview met DJ Mag NL vertelt B-Front over zijn nieuwe project genaamd ‘Beyond Reality’. Wat voor veel mensen de naam is van zijn nieuwe album, is het voor hem veel meer dan dat. Het is niet zomaar een ‘verzamel CD’ of een nieuwe live act of een nieuwe showcase. Het is een geheel nieuwe vorm van optreden waarmee B-Front de bezoekers meeneemt naar een andere realiteit.

“Er komen op dit moment zoveel albums, bijbehorende showcases en live-acts aan… Het is in de rij aansluiten of iets nieuws bedenken. ‘Beyond Reality’ is voor mij iets nieuws, sterker nog: ik denk dat het iets is dat nog nooit eerder is gedaan in de hardstyle scene. Ik zou het ook niet echt een show willen noemen. Het is meer een soort film waar zowel de bezoeker als ik onderdeel van zijn. De kop op het artwork (met de stem uit de teasers) is de verteller in de film, die ons continue een spiegel probeert voor te houden.”

B-Front kan niet genoeg benadrukken dat ‘Beyond Reality’ meer is dan alleen een album: “Grappig hoe dat inderdaad ging. Logisch hoor, maar zo zie ik het absoluut niet. Voor mij is ‘Beyond Reality’ een extra beleving bij mijn onlangs gereleasete en nog te komen tracks.” Aldus B-Front. Wat ons nou allemaal precies te wachten staat bij de release van ‘Beyond Reality’ tijdens Rebirth Festival dag 2 blijft nog altijd een verrassing, maar als we de worden van Bob (B-Front) mogen geloven wordt het een show om nooit te vergeten.

Wat voor velen mensen misschien toch wel het belangrijkste onderdeel is van dit gehele concept is het album/verzamel CD. In het interview met DJ Mag NL geeft B-Front aan dat het een verzameling zal zijn van nieuwe tracks, bekende tracks en (oudere) tracks die nog niet gereleased zijn. Ook geeft hij aan dat er veel variatie op het ‘album’ aanwezig zal zijn: “Het is een ontzettend gevarieerde verzameling geworden. Van echte beukers naar tracks met trance invloeden. Maar ook ga je gated kicks horen, een track met een driekwartsmaat en een Boeddha stem; uiteraard in de typisch mystieke B-Front stijl.”

bfront-tracklistGisterenavond verscheen op social media deze afbeelding waarop de tracklist van ‘Beyond Reality’ vaag te zien is. De bedoeling is natuurlijk om ons nog in spanning te houden en nog niks prijs te geven. Als je echter even de tijd neemt en goed kijkt is de volledige tracklist best goed te achterhalen. Dit is volgens ons de volledige lijst:

Tracklist:
01. Darkness Inside You
02. Beyond Reality
03. Beat The Darkness (with ANDY SVGE)
04. One by One (with Hard Driver)
05. Infinite
06. Freedom (B-Freqz)
07. The Enigma (With Phuture Noize)
08. In My Mind
09. Silent Scream
10. Deepest Wave
11. State of Perfection (Digital Punk Remix)
12. EVP
13. Eternal Voice
14. Rough with the Wolves (With Degos & Re-Done)
15. Pandemonium (With Warface)
16. Techno (B-Freqz)

Foto’s: B-Front & Qlimax

Reageren