Juno Coolen
Door Juno Coolen

Februari is al jarenlang de maand van Hard Bass. Hét indoor feest van b2s staat bekend om zijn verschillende teams, goede opbouw van euforisch naar raw en een daverende lichtshow! Het feest heeft een rijke historie. Inmiddels is het al de 8e editie van Hard Bass in de GelreDome in Arnhem.

In de begindagen van Hard Bass bestond het concept met de diverse teams nog niet. Er waren twee area’s met verschillende namen die verder niets met elkaar van doen hadden. Met de verhuizing naar de GelreDome in 2009 besloot men om ook een nieuw concept in het leven te roepen. Er werden vier verschillende teams bedacht die allemaal een kleur vertegenwoordigen. De kleuren blauw, groen, geel en rood werden in het leven geroepen om Hard Bass te voorzien van nieuw elan.

TEAM BLUE
Het begin van de avond zal in het teken staan van Team Blue. Dit team mag alles behalve onderschat worden. Tijdens deze set zal de ene na de andere fijne melodie te horen zijn. Een selectie van de beste euforische hardstyle artiesten gaat ervoor zorgen dat deze set naar ongekende hoogte stijgt.

Dit collectief zal bestaan uit Code Black, Da Tweekaz, Adrenalize & Atmozfears LIVE. Stuk voor stuk noemenswaardige artiesten die verantwoordelijk zijn voor een aantal bekende platen. Om te beginnen is de loopbaan van Adrenalize nog pril. Echter, hij doet totaal niet onder voor de rest. De jonge Deen heeft al enorm veel bereikt in zijn carrière. Wat te denken van de tracks ‘All The Memories’ en ‘Find You’?

Daarnaast mag Code Black zich ook een eervol lid noemen van Team Blue. De Australiër maakt al jaren hit na hit. Met de melodieuze tracks ‘Red Planet’, ‘Brighter Day’ en ‘Pandora’ heeft hij de hardstyle wereld doen opschudden. De zeer populaire Code Black wordt gezien als één van de beste hardstyle producers ter wereld en is voorlopig nog niet klaar met de scene. Op Hard Bass mogen we veel verwachten van hem.

Mocht het allemaal niet genoeg zijn, dan staat Da Tweekaz ook bij Team Blue. Deze twee Noren zijn zo gek als een deur en weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen. Het zijn en blijven vreemde eenden in de bijt, maar het duo heeft enorm veel fans door bijvoorbeeld hun bootleg van ‘Alan Walker – Faded’ en de Disney tool van ‘Frozen’. Mede hierdoor staan ze hoog genoteerd in de DJ Mag Top 100.

De artiest die verantwoordelijk is voor de live-act van Team Blue is Atmozfears. Hij heeft laten zien dat hij van alle markten thuis kan zijn en dat hij over ontzettend veel talent beschikt. Om deze reden kunnen we verwachten dat het een veelzijdige live-act gaat worden met bijvoorbeeld tracks als ‘Release’ en ‘Keep Me Awake’.

hard-bass-branded-1TEAM GREEN
De pioniers van de hardstyle zullen tijdens Team Green hun opwachting maken. Met de jarenlange ervaring en kwaliteiten waarover dit team beschikt, zullen ze ongetwijfeld een dikke set neer gaan zetten. De mannen zullen veel bekende tracks, maar ook veel nieuw materiaal voorbij laten komen.

Team Green zal gerepresenteerd worden door Noisecontrollers, Wildstylez, Bass Modulators & Brennan Heart LIVE. Namen die momenteel de hele wereld over gaan. Bass Modulators zijn al jaren bekend om hun euforische en energieke ‘feel good’ sound met tracks als ‘Oxygen’ en ‘Shadows’. Niemand kan ontkennen dat hardstyle door hun aderen stroomt. Dit bewijst eens te meer dat ze van onschatbare waarde zullen zijn voor Team Green.

De volgende in de rij is de enige echte Noisecontrollers. Samen met Bass Modulators vormt hij NCBM. Deze act wordt gezien als een verademing voor de hardstyle en is enorm bekend geworden in een zeer korte tijd. Met de bekende hit ‘Solar’ hebben ze direct een onuitwisbare indruk achtergelaten.

hard-bass-branded-2Tevens is Noisecontrollers één van de bekendste hardstyle pioneers. Al jaren heeft hij bewezen bij de top te horen. Zijn carrière begon al vroeg met de hits ‘Shreek’ en ‘Crump’. Inmiddels staat zijn agenda afgeladen met optredens overal ter wereld op de grootste evenementen. Om deze reden mag hij gewoonweg niet ontbreken op Hard Bass.

Een andere grootheid van Team Green is Wildstylez. Deze artiest heeft de hardstyle wereld verovert met tracks zoals ‘Timeless’ en ‘Back To Basics’. Daarnaast weet hij hoe het is om de GelreDome los te laten gaan. Door de jaren heen is hij uitgegroeid tot een onmisbare naam in de scene en daarmee een welverdiend lid van Team Green.

De live-act van Team Green komt op conto van Brennan Heart. Een naam die niet mag ontbreken. Net als de voorgaande artiesten heeft hij enorm veel ervaring en ademt hij hardstyle. Brennan Heart is inmiddels een terugkerend fenomeen op Hard Bass. Wat te denken van zijn unieke ‘Hard Bass Tools’ die altijd in de smaak vallen.

hard-bass-branded-3TEAM YELLOW
Tijdens het derde team gaat het er al een stuk rauwer aan toe. Vrolijke melodieën maken plaats voor hardere sounds die meer en meer gepaard zullen gaan met stevige en rauwe kicks. De sfeer van de tracks verandert. Het duistere begint de overhand te krijgen. Het tempo zal versneld worden en stilstaan is geen optie meer.

Adaro, Digital Punk, Phuture Noize en B-Front LIVE zullen Team Yellow gaan vertegenwoordigen op Hard Bass 2016. Deze artiesten hebben stuk voor stuk al de nodige ervaring met Hard Bass. Adaro is een van de bekendste raw artiesten van het moment en een échte veteraan als het gaat om Hard Bass. Inmiddels heeft hij gestaan op elk noemenswaardige hardstyle evenement. Adaro, ofwel The Haunter Of The Dark, bewijst regelmatig waarom hij aan de top hoort met tracks als ‘Dark Universe’ en ‘Murder’.

Ook is Digital Punk onderdeel van Team Yellow. Onlangs kwam hij met zijn nieuwe succesvolle album genaamd Adapt or Die met sterke nummers zoals ‘Hate On Me’ en de gelijknamige track ‘Adapt or Die’. Met zijn podcast genaamd Unleashed en optredens overal in het binnen- en buitenland is hij uitgegroeid tot een gevestigde naam in de wereld van de hardere stijlen.

Voor Phuture Noize is het al de tweede keer dat hij onderdeel is van de Hard Bass line-up. In de loop der tijd heeft hij een hele unieke en herkenbare sound gecreëerd met sterke melodieën en krachtige vocalen. Bij elke track weet hij een goede sfeer neer te zetten. Inmiddels is hij bezig aan zijn album Pursuit Of Thunder. Met tracks als ‘Fire’ en ‘Walls Crashing Down’ heeft Phuture Noize bewezen een ware toevoeging te zijn aan Team Yellow.

Last but not least, is B-Front LIVE. Een naam die gewoonweg niet mag ontbreken op de line-up. De sfeer die hij neerzet bij zijn tracks is ongekend. Met een legio bekende tracks heeft hij allang bewezen zijn plek te verdienen op Hard Bass. Wat te denken van zijn Hard Bass 2013 OST genaamd ‘Undiscovered’ of ‘Dark Moon’. Zonder enige twijfel een knal set die niet gemist mag worden.

hard-bass-branded-4TEAM RED
Al enkele jaren staat Team Red voor het grove geschut. Op het moment dat Team Red aantreedt weet het publiek direct wat ze kunnen verwachten. Breaks maken plaats voor een nóg hogere dosis drive en melodieën maken plaats voor felle screeches. De energie die op dat moment nog aanwezig is, zal binnen no time in damp opgaan!

E-Force, Warface en Rebelion zullen ervoor zorgen dat Team Red met een knal begint. Deze taak kun je ongetwijfeld overlaten aan deze heren. E-Force is een naam die inmiddels op elk groot evenement heeft gestaan. De hoogtepunten in zijn carrière zijn oneindig. Met tracks als ‘Boomstick’ en ‘F*ck This Nation’ met Luna en zijn aanstaande album heeft hij genoeg materiaal klaarliggen om het dak van de GelreDome eraf te blazen.

Daarnaast vormt hij samen met Warface, die ook onderdeel is van Team Red, de nieuwe live-act genaamd War Force. Deze live-act valt enorm in de smaak en blijkt een doorslaand succes te zijn. Zonder twijfel zullen er een aantal War Force tracks door de GelreDome geknald worden.

Warface heeft zich ook al lang en breed bewezen in de scene. Warface is voor het derde jaar op rij onderdeel van Team Red. Hij weet dus wel hoe hij het dak van een evenement van soortgelijke grootte eraf moet blazen. De populaire Warface zal met tracks als ‘Refuse To Follow’ en ‘Focus’ met D-Sturb zorgen voor verwoesting.

De Schotten van Rebelion hebben minder ervaring dan de eerder genoemde artiesten. Desalniettemin zijn ze in een korte tijd enorm populair geworden door tracks zoals ‘A-Bomb’ en ‘Hardest MF’. Met hun debuutalbum Uprising hebben ze bewezen dat ze voor flink wat schokgolven kunnen zorgen.

Tot slot zal de avond afgesloten worden door niemand minder dan Minus Militia LIVE. Een afsluiter van een hoog kaliber. In 2014 zag Minus Militia het levenslicht tijdens Hard Bass. Nu drie jaar later zullen Radical Redemption, Crypsis en Chain Reaction Hard Bass wederom op zijn grondvesten laten trillen. Tijdens deze afsluiting zullen ze geen spaan heel laten van de GelreDome.

Tickets voor Hard Bass 2017 zijn hier verkrijgbaar.
Bekijk meer informatie over het evenement op de website of op de officiële facebookpagina.

hard-bass-branded-5

Reageren