Rik Houwers
Door Rik Houwers

Het is op dit moment één van de meest gewilde albums dat nog niet uit is. We hebben het natuurlijk over Phuture Noize zijn album Pursuit of Thunder. In de volgende column legt Marco uit hoe hij zich voorbereid heeft, hoe hij te werk is gegaan en waarom hij de promotie van Pursuit of Thunder op een zo origineel mogelijke manier wil uitvoeren.

Het streven
Ik wilde niet zomaar weer een hardstyle album afleveren. Na een turbulent jaar in 2015 wilde ik 2016 gebruiken om te leren mezelf te zijn in het schrijven van hardstyle, iets waar ik me daarvoor nooit mee bezighield. Ik heb daarom ook enorm veel tijd gestoken in het zoeken van het juiste gevoel en pas daarna ben ik begonnen met Pursuit of Thunder. De titel van het album is ook symbolisch en beschrijft het gevoel wat ik had tijdens die periode.

Het doel
Daarna heb ik een doel gezet wat ik wilde bereiken met het album; het schrijven van een verhaal, iets unieks, iets waar je wat bij voelt en de luisterervaring een gevoel van nostalgie neer legt voor later. Ik wilde een album maken die bij mij en bij de luisteraars het zelfde gevoel op kan wekken als wat het Project One album bij mij doet, en dat terwijl de muziek nog steeds keihard vlamt op de dansvloer. Dat was en is nog steeds mijn doel.

Fire
“‘Fire’ heette eerst ‘We Are The Fallen’. De track was opgezet rondom het concept dat wij de “gevallene” zijn van de maatschappij en op zoek naar meer intensiteit dan het gewone leven kan bieden.

Grappig genoeg kwam ik de vocals tegen op hetzelfde moment dat ik bezig was met het schrijven van de tekst. Ik moet ze nog ergens hebben… Maar goed, ik weet dat de vocals perfect passen bij de sfeer die ik probeerde te creëren en heb dus de huidige vocals gebruikt.”

Het creëren
Om muziek te schrijven die dat beide kan is echt enorm moeilijk. Ik ben een tijd opzoek geweest naar hoe ik dit gevoel zelf ervaar bij andere muziek en ik kon concluderen dat dat maar een ding is; uniekheid. Na die conclusie te hebben getrokken ben ik aan de slag gegaan. Ik ben begonnen met het uitschrijven van tracks op papier, voordat ik mijn DAW (Digital Audio Workstation) ook maar opgestart had. Ik wilde daarmee voorkomen dat ik zomaar wat leuke elementen aan elkaar ging plakken en de tracks daarna de plank compleet mis sloegen. Daarnaast leek het me ook vet om dit proces uit te leggen bij elke track bij de promotie van het album, en uiteraard ga ik dat zeker doen.

Voorbereiden
Ik wilde een manier bedenken om het album te promoten, maar voorkomen dat het al is dood gedraaid en daarom is ook de promotie bijna compleet omgekeerd ten opzichte van wat in hardstyle normaal is. Ik kan hier alleen nog niet teveel over zeggen, helaas. Dus voordat ik alle tracks release, ga ik in de komende weken eerst de tracklist online zetten. Vanaf dat moment kan je ook het album pre-orderen. Wat voor hardstyle je ook tof vind, ik kun je garanderen dat je sowieso geprikkeld gaat worden tijdens de Pursuit. Hou mijn social media pagina’s in de gaten!

De ‘Walls crashin’ down’
“Dit was vorig jaar de eerste track die ik voor Pursuit of Thunder schreef. Ik wilde graag een track schrijven over het realiseren van geweldige momenten die ik vergeten ben of waar ik niet van kon genieten, omdat ik zo gefocust was op het verkeerde in mijn carrière en leven. De vocals in de track komen uit True Detective, waar het gevoel zo goed werd omgezet in woorden. Geniet van elk moment zolang het duurt!”

phuture-noize-4

Reageren