Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Dit weekend is REBELLiON in volle gang en de zaterdag van het evenement is meer dan geslaagd. Van de anthem show van Rejecta en Cryex tot de Beyond Trippin’ live-act van The Purge – Het grootste 100% raw hardstyle evenement in The Dome in Haaren maakt indruk met talloze hoogtepunten. Vandaag reizen duizenden hardstyle liefhebbers opnieuw af naar Brabant voor de tweede en laatste dag van het evenement.

LEES OOK: Anthemshow REBELLiON met Rejecta, Cryex en MC Livid laat diepe indruk achter

Zodra de eerste mensen The Dome binnenlopen, zit de sfeer er op REBELLiON al goed in. Het indrukwekkende aanzicht van de vlaggen van de artiesten die optreden, die door verschillende ruimtes terug te vinden zijn, zorgt voor feestkriebels. Zelfs bij het prille begin van het feest, zo rond 14:30 uur, laten raw hardstyle fans zich luid horen met een gezamenlijk ‘GEARBOX‘ wanneer Anderex het Twin Turbo-anthem draait in zijn set met Code Black. De toon voor het weekend is gezet (en je kunt nog tickets voor vandaag kopen).

REBELLiON

Nog geen half uur later weet Exproz de REBORN RAW volledig vol te krijgen. Met nummers als ‘Drop It’ en ‘Relentless’ zorgt hij ervoor dat niemand tijd krijgt om stil te staan. Ook ‘Flying’ wordt gedraaid, een nummer waarvan de screeches dwars door het geluid gaan.

Van gated kicks tot zaagkicks: je vindt het op REBELLiON

Ook Mutilator weet het voor elkaar te krijgen om de REBELLiON mainstage van voor tot achteren te vullen. Zijn smerige gated kicks, die bij het enthousiaste publiek enorm in de smaak vallen, zorgen voor de bekende “ooooh” uit de zaal. Wanneer hij ‘WHITE_NOISE’ van zijn Gearbox-collega’s DEEZL en So Juice instart, is dat het teken voor veel bezoekers om hun beste bassface uit de kast te trekken.

REBELLiON

Naast het bijwonen van dikke sets, is het schema op het evenement druk. Zo staat er midden op de dag een enorme rij voor de meet&greet met D-Sturb. Ook de boiler room is een uitstekende toevoeging aan het evenement – bij een aantal sets, zoals die van de pas 13-jarige Miss Isa, staat deze extra zaal helemaal vol. De boiler room constructie zorgt ervoor dat het nieuwsgierige publiek over de schouders van de jonge DJ mee kan kijken, maar dat lijkt haar niets ze doen. Miss Isa zet een steengoede set neer met de beste raw klappers van het moment.

Alleen maar hoogtepunten op REBELLiON

Een set waar door veel mensen naar uit gekeken wordt, is die van The Purge. Met Beyond Trippin’ neemt de Italiaanse DJ iedereen mee in een reis door de tijd. Nieuwe nummers en collaps knallen door de speaker, afgewisseld met tracks als ‘TUNNELVISION’ en ‘BEUK D’R IN’ met EZG. De kleurrijke lampen en visuals zijn tijdens deze set spectaculair. Ze zorgen ervoor dat je volledig in de set gezogen wordt – en als de laatste uptempo klanken door de speakers knallen, lijkt de set voorbij gevlogen.

De rest van zaterdag van REBELLiON is een aaneenschakeling aan hoogtepunten. D-Sturb weet met Playground 06: LIMITLESS diepe indruk te maken (en die kan je nu al online bekijken) en de mannen van Rebelion zetten een fantastische set neer die naar meer smaakt. Ook Malice draagt zijn steentje bij door voor het eerst zijn nummers van de gloednieuwe live-act ‘My Therapy’ te laten horen, wat voor behoorlijk wat opwinding in de zaal zorgt. De anime visuals komen prachtig tot hun recht op het ruime REBELLiON hoofdpodium.

REBELLiON

Grijp je kans: de laatste tickets voor REBELLiON vliegen de deur uit

Wie vandaag nog wil meefeesten in The Dome in Haaren, heeft geluk. De allerlaatste tickets voor REBELLiON 2023 zijn verkrijgbaar via de officiële website van het evenement. Geniet nog één laatste keer van de laatste The Second Dose-show van Rebelion, of sluit je aan bij sets van B-Front vs. Rejecta, Rooler, Bloodlust en Dual Damage.

Afbeeldingen via REBELLiON / Kelly

Reageren