Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

De talenten van vandaag zijn de helden van morgen. Een nieuwe generatie Hardstyle DJs die op steeds meer festival mogen draaien en het ene grote podium na de andere veroveren met hun kenmerkende muziek: dit zijn alle genomineerden voor Beste Talent van de Hardstyle Awards 2022.

LEES OOK: Breng nu je stem uit voor de Hardstyle Awards: nog maar een paar dagen te gaan!

Artiesten als Headhunterz, B-Front, Atmozfears en Phuture Noize begonnen ooit op de PURPLE op Defqon.1, een plek die voor veel talenten een springplank naar het grote werk kan zijn. Ook Hard News heeft verschillende stages gehost om aanstormend talent in het zonnetje te zetten: het is voor sommigen namelijk al lastig genoeg om (eindelijk) door te breken.

In deze samenwerking met Hardstyle.com waren beide partijen het er al snel over eens dat er hoe dan ook een Beste Talent-categorie moest komen. Toch toonden de statistieken aan dat de onderstaande (en veel belovende) acts de spotlights al ruimschoots weten te vinden, in de volgende nominaties.

De genomineerden voor Best Talent of 2022 (alfabetische volgorde)

Adjuzt
Anderex
Aversion
Cryex
Firelite
Level One
Mutilator
Stormerz
The Purge
Voidax

Veel talent in het rauwere segment

Om meteen met de deur in huis te vallen, willen we graag een vraag van jullie hiermee meteen beantwoorden. De talentencategorie is namelijk gekaderd met verschillende maatstaven. Niet alleen nemen we het aantal streams en downloads mee, maar ook hoe lang de artiest al bezig is, hoeveel solo releases er uit zijn gebracht en hoeveel mainstage performances hij (of zij) heeft gehad. Hieruit bleek bijvoorbeeld dat Vertile het label ’talent’ al ver is ontstegen en dus niet mee doet aan deze categorie.

Adjuzt en The Purge zijn labelgenoten en maken gezamelijk ook nog kans op een award voor de Beste Liveset op Intents Festival. The Purge is zelfs in 4 van de 6 categorieën genomineerd, inclusief Beste Album, wat zijn ijzersterke jaar nogmaals kracht bijzet. Anderex en Mutilator hebben ontzettend staan rammen op de dansvloer dit jaar en zijn zelfs verantwoordelijk voor het Gearbox Twin Turbo-anthem.

De kans is groot dat Aversion’s live-edits je behoorlijk wat pirouettes heeft laten draaien, want deze man verkeert in enorme vorm. Cryex heeft het enorm ver geschopt met remixes voor grote artiesten, collabs met Radical Redemption en Cryogenic en nu zelfs een Shockerz-anthem. De Australische Firelite bouwt enorm hard aan zijn carrière en overbrugt de lange afstand vanuit The Land Down Under steeds vaker naar Europa. Stuk voor stuk knappe prestaties aan het begin van de loopbaan.

Last but definitely not least zijn onder andere Level One, die bijvoorbeeld verantwoordelijk is voor een remix van Headhunterz’ iconische Scantraxx Rootz. Stormerz is dé grote belofte uit Chili, een land dat bekend staat om de enorme toewijding vanuit de Hardstyle fans. En Voidax heeft met zijn unieke sound een plekje weten te veroveren bij veel liefhebbers: mede door de enorme energie die de beste man heeft achter de draaitafels.

Stem op jouw favorieten voor de Hardstyle Awards 2022

Op de website van hardstyle-awards.com/vote vind je alle genomineerden van iedere categorie. Breng snel voor dinsdag 6 december je stem uit: je hebt dus nog maar een aantal dagen om dit te doen. Wie is volgens jou het Beste Talent van 2022?

Reageren