Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Voor het eerst introduceert Decibel outdoor SAVAGE SUNDAY: de dag waarop alles nét even een tandje harder gaat. Op 21 augustus kunnen de inwoners van de Loudest City on Earth tot het uiterste gaan met een volledige festivaldag, en zijn er maar liefst twaalf area’s (!) open om te verkennen.

LEES: Decibel outdoor onthult grootste line-up voor 20-jarig jubileum: “LIVE LOUD!”

Hardcore Mainstage

De grootste toevoeging aan SAVAGE SUNDAY is de Hardcore Mainstage. Het podium staat vol met de grootste namen uit de Hardcore scene: waaronder zwaargewichten als Dither, Paul Elstak en Sefa die het podium gaan slopen. We gaan je straks meer vertellen over de vette battles, maar bij de Hardcore nemen onder andere Angerfist & D-Fence en N-Vitral & Miss K8 het tegen elkaar op. Om de dag in stijl af te sluiten, verzorgt Deadly Guns LIVE de Closing Session

Nieuwe podia bij Decibel

Een van de meest besproken podia op Decibel’s SAVAGE SUNDAY is de stage waar de DJ’s oog in oog staan: The Battleground. Een podium met twee uur durende back2back-sets met artiesten die je zeker wilt zien: dit is de plek waar D-Sturb vs. Vertile en Warface vs. Act of Rage alles zullen geven.

Op zondag neemt het Desperados-podium je mee terug in de tijd: Dana & Darkraver, Gizmo en Stanton & Reza brengen je die klassieke Retro-sound. SAVAGE SUNDAY introduceert ook een gloednieuw genre op het festival: Hard Techno. Beweeg je voeten op de beukende industriële beats van Rude Awakening, Ruffneck Prime, Stranger en meer!

Veel specials op zondag

Decibel gaat voluit op de Mainstage met de LIVE LOUD marathon. Het is een 3,5 uur durende high energy show, waar Sound Rush, Ran-D, B-Front en Frequencerz het podium zullen overnemen. Andere hoogtepunten zijn de live-act van Sub Zero Project: Renaissance of Rave, Radical Redemption LIVE en de Closing Session van Tha Playah vs. Mad Dog! Voor de kickroll-junkies: Scarra & Vasto’s Bassline Breaker-liveset geeft je wat je nodig hebt en de Donkey Rollers spelen een liveset voor alle classics-liefhebbers. We raden aan om de volledige line-up te checken, want SAVAGE SUNDAY gaat helemaal los op deze laatste dag.

Maar er is meer…

Niet alleen de extra podia en speciale acts maken deze dag SAVAGE. Het entertainment en de FX zullen ook volledig van kracht zijn. Verwacht veel vlammen, lasers en zorg ervoor dat je de Brutal Parade ziet die over het festivalterrein marcheert.

Als je de LUIDSTE dag van Decibel outdoor zelf wilt meemaken, dan kan dat! Tickets voor het hele weekend, twee dagen en SAVAGE SUNDAY zijn nog steeds beschikbaar via de officiële website. Dit is de laatste dag: het is nu of nooit!

Beeldmateriaal via Facebook-pagina Decibel Outdoor

Reageren