Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Het nieuws waar menig feestganger voor vreesde, is zojuist naar buiten gebracht. Minister-President Mark Rutte maakte in een persconferentie bekend dat alle evenementen in Nederland tot 1 september verboden worden. 

LEES OOK: Hoe de coronacrisis de Nederlandse evenementenbranche aantast 

Helaas betekent dit dat het festivalseizoen zoals we deze kennen, met hoogtepunten als Intents Festival, Defqon.1 Festival, Dominator, Decibel outdoor en véle anderen, in de zomer van 2020 niet zal plaatsvinden. De maatregelen die in eerste instantie tot 1 juni van kracht waren, zijn nu namelijk doorgetrokken tot 1 september.

Veel festivals zijn verplaatst naar volgend jaar, waardoor je ticket automatisch geldig zal zijn voor de komende editie in 2021. Stay safe!

Wat moet ik doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel volgens het RIVM. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:

 • Blijf thuis: ga alleen het huis uit wanneer het noodzakelijk is
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes

Om op de hoogte te blijven van de laatste informatie omtrent het coronavirus kun je de website van het RIVM in de gaten houden. Lees hier hoe jij met social distancing de verspreiding van COVID-19 zoveel mogelijk tegen kan gaan. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hard News (@hardnewsnl) op

Omslagfoto via Facebook-pagina Defqon.1 Festival

Reacties

 • Henk 21 april 2020 - 19:12

  Het had me verbaasd als het wél doorging, maar Defqon missen is alsnog enorm zuur

  Quote
 • Rex 22 april 2020 - 13:21

  😭😭😭😭😭😭😱

  Quote

Reageren