Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Je kent het wel: die typische smoesjes en leugens van je vrienden tijdens feesten. Meestal horen we in de aanloop naar een event de eerste ontwijkingen al: “Ik weet niet zeker of ik wel ga” of “Vanaf nu ga ik het wat rustiger aan doen.” Het afgelopen party-seizoen hebben jouw vrienden natuurlijk weer hun beste smoesjes uit de kast gehaald. Van die zinnen waarvan je allang weet, dat gaat dus niet gebeuren…

“Ik doe het even rustig aan, dus sla een keer over”

We hebben allemaal wel die ene vriend die altijd twijfelt of hij nou moet gaan of niet, omdat hij rustig aan moet doen volgens zichzelf. “Ik heb al veel feesten op de planning staan” of “Ik heb het geld er momenteel niet voor.” Jij weet allang dat hij of zij uiteindelijk, soms met wat aandringen van jou, toch wel gaat.

 

“Deze DJ’s wil ik per se zien”

Vooral op grote festivals is het soms een hel om te kiezen tussen bepaalde sets. Sommige echte planners maken van tevoren al een eigen timetable met daarop de DJ’s waar ze heen willen. “Ik ga me echt aan mijn eigen timetable houden, want ik wil naar deze DJ’s.” Eenmaal op het festival aangekomen houd je je er de eerste paar sets misschien nog aan, maar na een set of drie kan die hele timetable de prullenbak in. Je blijft gewoon bij een stage, want het is daar veel vetter dan waar je in eerste instantie heen zou gaan.

Wacht hier, ik ben zo terug…

Wanneer je net lekker gesetteld bent bij een stage en de DJ zijn hardste platen draait komt je maat ineens naar je toe: “Ik ben even weg, wacht hier op mij.” Je hoort het maar half en ziet hem vertrekken dus snapt nu wat hij heeft verteld. Jij gaat gewoon door waar je mee bezig was en denkt hem zo weer terug te zien. Maar op zijn weg naar de WC, Bar of wat anders komt hij een paar bekenden tegen of hoort hij een vette plaat bij een stage verderop. Twee vriendengroepen, flink wat kilometer en 3 uur later komt hij weer bij je staan. Hij heeft natuurlijk van alles meegemaakt, gezien en gehoord en is niet te beroerd om jou daar alles over te vertellen.

 

“Volgende keer haal ik echt niet zoveel munten meer”

In iedere party-crew zitten wel een aantal personen die na elk feest nog met hun zakken vol met munten staan. Op dat moment dat de laatste set voorbij is en jullie richting uitgaan lopen, komt die ene vriend erachter nog met een hand vol munten te zitten. Om hier toch nog wat mee te doen haast hij zich nog snel naar de bar, de merchandise of de ijskraam. Wanneer hij dan met 5 raketjes, 2 CD’s en 3 zonnebrillen naar buiten loopt, tikt hij je aan en verteld je maar even dat hij volgende keer dus echt niet zoveel munten meer haalt.

 

Ik ga zeker niet afteren!

Het feest zit er inmiddels bijna op en je vrienden beginnen natuurlijk al weer te speculeren over een mogelijke afterparty. Toch is er altijd die ene persoon die tijdens het feest het hardste roept: “Ik ga dus echt niet afteren.” Uiteindelijk besluit hij toch maar ‘even een kijkje te gaan nemen’ en ironisch genoeg, is deze persoon meestal degene die als laatste naar huis gaat.

 

“Nou, dat was me het feestje wel weer, nu is het weer even mooi geweest”

Als dan uiteindelijk ook die afterparty voorbij is en je de dag daarna weer samenkomt en alle verhalen uitwisselt, is er altijd weer die ene persoon die zegt: “Dat was weer een heftig feestje, nu ga ik weer een tijdje niet.” Een groot gedeelte van de groep moet dan alweer lachen, want dat gaat echt niet gebeuren. Binnen de kortste keren staan jullie met de complete party-crew weer op een feest helemaal uit je plaat te gaan.

Het jaar is inmiddels bijna voorbij dus de kans is zeer groot dat je één van deze leugentjes al wel eens gehoord zal hebben tijdens feesten. Zo niet, dan zal je ze vast en zeker nog te horen krijgen.

Omslagfoto Facebook-pagina The Qontinent

Reageren