Bob Ligthart
Door Bob Ligthart

Ook dit jaar is er weer volop talent aanwezig om op de Hard News Future-stage te draaien tijdens Supersized Kingsday. Elke artiest heeft op zijn eigen manier een plekje verdiend bij deze area en dus is het tijd om ze eens flink in het koninklijke zonnetje te zetten.

Het is alweer de derde keer dat de Hard News Future-stage op Supersized Kingsday staat, in samenwerking met b2s. Tijdens deze editie draaien er tien talentvolle DJ’s op waar je in de toekomst nog veel van kan verwachten, want in het verleden traden er ook al artiesten als Rejecta en Imperatorz op. En ook de volgende artiesten gaan een voorspoedige carrière tegemoet!

Cryex

Cryex timmert hard aan de weg en daardoor raakt hij steeds bekender bij het publiek. Vorig jaar was hij één van de winnaars van Decibel outdoor’s rookie contest, dat betekende dat hij op het festival mocht draaien en sindsdien gaat het steeds beter met hem. Zo kwam hij pas geleden nog met zijn nummer ‘Get Down’ op de rookie EP van End of Line Recordings, en dat was niet het enige platenlabel dat geïnteresseerd was in Cryex. Zijn nummer ‘Monster’ staat namelijk op de Dedicated to the Future EP van Gearbox Digital.

Embraise

Deze Nederlandse hardstyle DJ treedt al iets langer dan een jaar op en heeft inmiddels meerdere boekingen per maand. Vorig jaar draaide hij tijdens Daylight Festival op de Flight Academy – dat was de stage voor talentvolle DJ’s. Dit keer mag hij het gaan laten zien tussen al de talenten op de Hard News Future-stage tijdens Supersized Kingsday.

Helix

Helix is een hardstyle producer en hij zit bij het platenlabel Fusion Records. Dit is het beroemde label waar onder andere Requiem bij zit en waar eerder artiesten als B-Front en Frequencerz hun platen uitbrachten, voordat zij de overstap naar Roughstate maakten. Helix mag zijn tracks dus ook op dit label uitbrengen en dat is geheel terecht, want de DJ maakte dit jaar bijvoorbeeld nog het nummer ‘Liberty’ samen met de Hardstyle Pianist. Die track schopte het zelfs tot de nummer één positie in de Hardstyle.com Top 40 downloads.

Jesse Jax

Jesse Jax ging eerst onder de naam Festuca door het hardstyle-leven, maar sinds zijn overstap naar Dirty Workz heeft hij zijn naam veranderd. Hij maakte al een aantal erg bekende tracks en één daarvan is ‘The Virtual World’, die nog op Qlimax werd gedraaid door Sub Zero Project. In december 2018 maakte Jesse Jax de overstap en deze track werd hiermee zijn eerste release bij zijn nieuwe label.

Kuzak

Deze raw hardstyle DJ heeft al veel optredens achter zijn naam staan en een aantal van jullie zouden hem kunnen kennen van Nightbreed Records. Hij releast daar zijn tracks en kwam daar eerder dit jaar ook al in de radio show. Dit is voor hem ook zeker niet zijn eerste optreden op een groot festival, vorig jaar draaide hij onder andere nog op de camping van Decibel outdoor. Zijn tracks vallen ook goed in de smaak bij andere artiesten, want DJ’s als MYST, Sub Sonik en Artifact gebruikten zijn nummers ook al in hun sets.

Level One

Level One is een raw hardstyle DJ en je kan hem van verschillende nummers kennen. Zo werkte hij vorig jaar samen met RVAGE aan het nummer ‘Moment of Truth’ en deze belande ook in de Unleashed podcast van Digital Punk. Kort geleden kwam Level One met een solo nummer op dezelfde Rookie EP als Cryex. End of Line Recordings vond zijn track ‘Never Hesitate’ erg goed en daardoor is dat één van de vier nummers die op deze release staat.

Odium

Dit getalenteerde hardcore duo brengt hun muziek uit op Dogfight Records – het platenlabel van Mad Dog. Hun eerste release bij dit label was ‘Kill’, dat ook meerdere bekende podcasts haalde. Het gaat erg hard met Odium, want inmiddels hebben de mannen hun eerste EP al uitgebracht. Take The Hit kwam pas geleden uit op Dogfight Records en het duo heeft tijdens Supersized Kingsday dus veel nieuwe nummers voor je.

PRDX

Het hardstyle duo PRDX is in hun carrière ook al eens van naam veranderd, want eerst was Pitchcontrollers hun naam. Onder die alias maakten ze ook een radio show, Madd Friday, waarbij ze elke week headliners uit de hardstyle scene spraken. In 2012 besloten ze dat het tijd was voor verandering en daarom veranderden ze hun naam naar PRDX. Deze mannen hebben dus al veel gedaan in hun carrière maar zijn nog lang niet klaar. Met hun euforische melodieën nemen ze de Hard News Future-stage voor een tijdje over dit jaar.

Rude Convict

Rude Convict is een erg nieuwe naam in de hardstyle scene, maar zeker niet minder daardoor. Zo stond zijn track ‘Going Psycho’ al op de Hard Bass CD van dit jaar, maar werden zijn tracks ook gedraaid op Hard Bass en Defqon.1. In het Koningsdag-weekend heeft hij zijn eerste twee echte gigs en hij staat dus echt aan het begin van zijn carrière. Je kunt hem dus als één van de eersten zien optreden.

Uncaged

Uncaged heeft al op verschillende grote festivals gedraaid en dat is erg begrijpelijk, want zijn nummers vallen goed in de smaak bij het publiek. De bekendheid van deze DJ is nog een stuk groter geworden sinds zijn remix op het nummer ‘M.F. Psycho’ van Sub Sonik. Die track heeft dan ook al meer dan 100.000 streams op Spotify en hierdoor neemt het aantal boekingen van Uncaged in rap tempo toe.

MC Barricade

Net als vorig jaar is MC Barricade de host van onze stage op Supersized Kingsday. Hij is één van de jongere MC’s in de scene maar heeft toch al veel ervaring. Hij staat namelijk op veel festivals en is dus voor velen al een bekend gezicht, met als beloning dat hij zich nu verbonden heeft aan het boekingskantoor van Spoontech Records.

Supersized Kingsday, het grootste koningsdagfestival binnen de hardere stijlen, is 100% uitverkocht en vindt plaats op 27 april bij Aquabest. Voor meer informatie ga je naar de website van b2s.

Omslagfoto via Facebook-pagina Supersized Kingsday

Reageren