Michael Diks
Door Michael Diks

Dames en heren, hooggeëerd publiek! Het Circus of Insanity zet koers richting het zonnige zuiden. Het laatste weekend van mei trekt Intents Festival wederom duizenden festivalgangers naar het Brabantse Oisterwijk voor het meest gestoorde circus van het land: Intents Festival – Circus of Insanity! Gedurende drie dagen wordt het festivalterrein omgetoverd tot een knotsgekke piste waar de vetste acts hun kunsten vertonen. Dit zijn de redenen waarom jij het circus van gekte genaamd Intents Festival niet mag missen!

Exclusieve voorstellingen

1. De line-up staat bol van de exclusieve voorstellingen, gelegenheidsformaties en shows. Je vindt de crème de la crème op het vlak van acrobatiek, magie en dierentemmers én de beste opkomende talenten op een van de vele pistes op het circusterrein. Wat denk je bijvoorbeeld van Coone vs Wildstylez, de Roughstate showcase met Frequencerz vs Ran-D vs Adaro vs B-Front, Sub Sonik vs Sub Zero Project of Radical Redemption LIVE op de mainstage?

Brabantse gezelligheid

2. Hoewel Intents Festival jaarlijks duizenden bezoekers trekt weet het zijn intieme karakter te bewaren. Je beleeft tussen de dierenverblijven en circustenten vooral de Brabantse gezelligheid. Gastvrijheid voert de boventoon op het circusterrein; Zo komen vele vrijwilligers van jong tot oud uit Oisterwijk en omgeving die je graag helpen aan de bar en hoef je nooit lang te wachten op je drankje.

Ontdekkingsreis

3. Zoals bekend trekt dit jaar het Circus of Insanity naar Sportpark d’n Donk en vanaf het begin af aan zul je merken dat je de werkelijkheid verlaat en de alternatieve realiteit van het Circus of Insanity binnentreedt. Vergeet ook zeker niet op ontdekkingsreis te gaan op het terrein om alle kleine details in decoratie en show te zien en beleven want Intents Festival staat bij iedereen bekend als hét festival waar het thema tot in perfectie en detail is doorgevoerd. Tijdens het Circus of Insanity zal dit niet anders zijn!

intents festival oisterwijk 2017 circus of insanity kloontjes hardstyle hardcore

Bijzonder divers

4. Ontdek nieuwe stijlen en betreedt de area’s die door verschillende artiesten en partijen worden gehost. Zo vind je op zondag jouw dosis hardcore en uptempo in de Dynamite area die gehost wordt door de Britse driemansformatie Destructive Tendencies. Deze razend populaire act was onder andere verantwoordelijk voor het anthem van Masters of Hardcore dit jaar en recent hebben ze hun eerste album ‘Slaves to the Darkness’ gereleased. Voor een meer diverse sound ga je de zondag naar de indoor mainstage waar LNY TNZ laat horen schijt te hebben aan hokjes met de ‘FVCK GENRES’ hosting. Een bijzonder divers aanbod staat op de programmering van dit podium met onder andere Mr. Polska, Paul Elstak & Jebroer en DYNA. Van hiphop en house tot hardstyle en hardcore; Je krijgt in deze grote tent een acrobatisch muzikale reis voor de kiezen!

Gestoord circus vol verrassingen

5. Op Intents Festival kom je niet alleen muzikaal spektakel tegen. Juist de dingen die buiten de area’s om gebeuren maken het tot een totaal gestoorde circus. Laat je hoofd duizelen in de attracties of kom bij tijdens een paar rondes in het reuzenrad waar je een fantastisch uitzicht hebt op de prachtig vormgegeven mainstage. Even ontspannen en ontsnappen van de clowns en leeuwentemmers doe je in de Kroeg waar je onder het genot van een biertje ongegeneerd Hollandse meezingers kunt meelallen en op feestmuziek van onder andere Snollebollekes helemaal uit je plaat kunt gaan.

intents festival oisterwijk 2017 circus of insanity kloontjes hardstyle hardcore

Intents Anthemshow

6. Spektakel gegarandeerd tijdens de anthemshow! De circusartiesten trekken alles uit de kast tijdens een overweldigende voorstelling waarin het anthem centraal staat. Vorig jaar werd dit nieuwe showelement voor het eerst geïntroduceerd op Intents Festival en dat smaakt natuurlijk naar meer. Zorg dat je dit hoogtepunt op de mainstage niet mist, want dit wordt legendarisch.

Herbeleef de gouden tijden

7. De honger naar nostalgie stil je natuurlijk op zondag bij de Relive stage. Op dit podium toveren de goochelaars de beste classics uit hun hoge hoed. Hier staan de grote magiërs die hun gelijke niet kennen zoals D-Block & S-Te-Fan, Crypsis en Coone om je op een reis te nemen naar vervlogen tijden toen alle soorten hardstyle gewoon hardstyle werden genoemd. Benieuwd naar wat je kunt verwachten? Hier beleef je de sets van vorig jaar nogmaals om goed in de stemming te komen!

3 dagen vol gekte

8. Een echt circus vertrekt niet na een dag al uit het dorp, zo ook niet het Circus of Insanity! Drie volle dagen kun je van een uitpuilend programma genieten, vol ongelofelijke stunts en verbazingwekkende shows. Op de vrijdag opent de leeuwenkuil zich met de IntentsCity camping preparty waar de feestbeesten worden losgelaten in de piste. Zaterdag ontvouwt het spektakel zich in volle glorie als het circus zijn terrein volledig openstelt voor de meutes die de gekte willen aanschouwen. Zondag wordt dit alles nog eens dunnetjes overgedaan. Drie dagen lang een waar matinee wat je niet mag missen! En met deze Festival camping checklist vergeet je nooit iets.

Zondagafsluiting

9. Voor het circus weer vertrekt ondernemen de clowns en trapezevliegers van het vermaarde gelegenheidscollectief Frequencerz vs Mental Theo vs Darkraver een poging om voortijdig de circustent volledig af te breken. Met een waanzinnige en knotsgekke act belooft deze act de zondagafsluiting tot een spectaculair einde te brengen.

Grootmeester van eindshows

10. Intents Festival heeft zich voorgaande jaren al gepresenteerd als grootmeester van de eindshows. Ook dit jaar zullen de bezoekers in vervoering worden gebracht door de uitvoeringen van de Intents Festival eindshow op zaterdag en zondag. Als de voorstelling op de piste zijn einde nadert betreden de kunstenaars het podium die zich de grillen van het vuur meester hebben gemaakt. Met een waar visueel knalspektakel sluiten zij op zaterdag en zondag de poorten van het circusterrein.

Wil jij de voorstellingen tijdens Intents Festival – Circus of Insanity niet missen? Dan is dit je laatste kans want enkel voor de voorstellingen tijdens de zondag zijn nog tickets verkrijgbaar. Haal jouw kaarten voor deze dag hier nu het nog kan.

Reageren