Shenna van der Velden
Door Shenna van der Velden

Afgelopen weekend stond Nederland in het teken van Koningsdag. Door het hele land werden er verschillende evenementen georganiseerd, zo ook in Arnhem. Duizenden bezoekers hebben er een feestelijke dag van gemaakt, maar zo denkt niet iedereen erover… 

LEES OOK: Dit zijn de ‘leukste’ klachten van Intents Festival 2016

XXlerator was één van de evenementen waar het publiek voor gewaarschuwd werd op de website van Koningsdag Arnhem. De Arnhemse brug is tijdens Koningsdag al jaren het toneel van het hardstyle evenement Beat the Bridge, maar dit jaar nam XXlerator het stokje over. Meerdere bewoners in Arnhem, Rozendaal, Westervoort en Velp hebben geklaagd over de ‘snoeiharde’ muziek die uit heel Arnhem kwam, volgens Omroep Gelderland. Wij hebben de leukste reactie’s voor jou hieronder op een rijtje gezet.

1. De muziek is om te huilen

“Mijn kindjes worden huilend wakker. Dit kan niet de bedoeling zijn. Er is geen ontkomen aan, aan de bassen en het gedreun. Volgend jaar moeten ze hier echt iets aan gaan doen.”

2. Heeft u een teiltje?

“Het was veel erger dan anders. Mijn man is er letterlijk misselijk van geworden.”

3. Hoe harder hoe beter

“Zo vaak lees ik krantenstukjes over gehoorschade, maar kennelijk kan het niet hard genoeg? Vooral dat gedreun is echt verschrikkelijk. Dichte ramen, dubbele beglazing en zelfs radio en televisie aanzetten: niets hielp. Het maar toegeven aan eisen en verlangens van de jeugd zou ergens gestopt moeten worden. Een feest op z’n tijd is één ding, maar dit ging echt veel te ver en daar zitten nabijgelegen gemeenten niet op te wachten!”

4. Idioten!

“Ik vraag mij af wie hier nou toestemming voor geeft. Ik woon hier al 25 jaar, maar heb dit nog nooit eerder meegemaakt. Ik gun iedereen zijn feestje, maar dit was volkomen idioot.”

5. Weekendje weg dan maar

“Als het volgend jaar weer zo moet, dan willen we graag een hotelkamer op kosten van de gemeente. En graag heel ver weg”, volgens een echtpaar uit Presikhaaf. Het echtpaar heeft ook voor de camera gesproken, bekijk het filmpje hier. 

6. Pokkenherrie!

“Woon je aan de Monnikensteeg kun je de pokkenherrie uit de stad nog horen. Wat een tering geluid!”

7. Wanneer je er helemaal klaar mee bent

“Leuk zo’n feestje, maar ben wel een beetje klaar met 2 avonden hardstyle in de stad. Woon 4 kilometer van het centrum, maar die bas dreunt overal doorheen. Volgend jaar die ongein maar lekker ver van onze stad vandaan.”

8. Alleen maar boem boem boem muziek

“Dat wordt adem-in-adem-uit tot 12 uur vrees ik. Geen greintje muzikaliteit te herkennen…”

9. Wanneer je aan één dag en nacht geen genoeg hebt

“Ben blij dat er geen derde Koningsdag is in Arnhem, wat een lawaai.” 

10. Dit stadsmeisje had de tijd van haar leven

“Overdag was het nog zo gezellig. Ik ben een stadsmeisje. Overdag gaan de ramen en deuren open, maar dit kon echt niet.

Gelukkig waren er ook genoeg mensen met tegengeluiden: “Natuurlijk geeft een feestdag zoals gisteren veel lawaai, maar laten we het vooral niet overdrijven. Één keer per jaar Koningsdag, een feest dat je bijna nergens in de wereld tegenkomt, en een paar terpetijnzeikers die lopen te klagen.” De woordvoerder van Koningsdag Arnhem geeft aan dat ze de klachten serieus nemen en het meenemen in de evaluaties.

XXlerator Koningsdag

Omslagfoto via Facebook-pagina XXlerator 

Reageren