Laurens van Beers
Door Laurens van Beers

Meer dan twee jaar geleden maakte Dr. Rude de keuze om zijn sounds aan te passen, zodat deze dichter bij de hardstyle kwamen te liggen. Uiteindelijk was de overstap volledig en zorgden tracks als ‘Shakedown’ en ‘Apocalypse’ ervoor dat hij een duidelijke stempel had gedrukt.

Omdat hij nu wereldwijd geboekt wordt en zijn tracks support krijgen van de grootste artiesten, vonden we dat het hoog tijd was om hem eens wat vragen te stellen.

Hee Rudi, fijn dat je tijd voor ons kon maken. Kun je beginnen met te vertellen over je omschakeling?
Hee jongens, ja natuurlijk. Dat gebeurde zo’n 2/2,5 jaar geleden toen ik met de track ‘Calavela Shot You Down’ kwam. Deze bootleg werd ineens onwijs veel gesupport door grote namen en dit stijltje beviel me wel. Ik voelde me toentertijd ook niet meer zo thuis bij de tekstyle. Andere artiesten, zoals Crystal Lake, kwamen met ‘Welcome To The Zoo’ en ik besloot hierin mee te gaan, omdat ik dat heel goed bij me vond passen. Daardoor kwam ik met tracks zoals ‘Shakedown’. Dat opende al heel snel de deur voor hardstyle.

Je begon toen natuurlijk ook al snel te draaien op hardstyle feesten. Is de sfeer daar heel anders?
Ja echt heel anders! Ik heb namelijk zo’n 6/7 jaar vooral in België gedraaid en ineens kwam Nederland erbij. Freaqshow was m’n eerste grote podium en dat was serieus anders publiek. Nederlands publiek leent zich meer voor een set met serieuze tracks. In België is het bootleg gehalte veel hoger. Wat meer freestyle/circus.

Je gaf eerder al aan dat je weer met een nieuwe plaat komt. Kun je daar wat over vertellen?
Binnenkort sta ik op Kiddstock Festival en speciaal daarvoor heb ik een reverse bass track gemaakt. Daarnaast zijn er twee andere tracks klaar die ik heb gemaakt met songwriters. Dit is voor mij echt next level, aangezien ik dat nog nooit had gedaan en de productie kwaliteit is, als ik dat mag zeggen, stukken hoger dan normaal. Ze komen na de zomer uit. Ik was echt op een punt waarbij ik dacht “de tracks moeten gewoon allemaal steengoed zijn!”

Heb jij dan ook altijd het idee dat je platen beter en beter kunnen?
Zeker weten! Dat idee heb ik altijd. Maar ik wil graag zo ver geraken dat dat in het vervolg niet meer zo is, of in ieder geval minder. TNT en Wildstylez zijn namen waar ik veel inspiratie door krijg, omdat ze zulke hoge standaarden hebben qua producties. Dat niveau wil ik ook graag bereiken.

Heb je het moeilijk gehad tijdens je periode dat je een omschakeling wilde maken?
Ik heb 2,5 jaar geleden inderdaad wat worstelingen gehad, toen ik aan het zoeken was naar de juiste sound die ik bij me vond passen. Ik wist zelf niet helemaal welke kant ik op wilde. Dat kon je ook merken aan de tracks die ik toentertijd uitbracht, die waren allemaal heel verschillend. Maar dat is natuurlijk een onderdeel van het proces. 

Ben je ook van plan om meer naar het buitenland te gaan?
Dat is wel onderdeel van mijn plan. Ik krijg namelijk heel veel reacties van mensen die vragen of ik niet een keer bij hun kom optreden. M’n sound leent zich daar ook wel voor moet ik zeggen. Er zijn heel veel aanvragen uit Amerika en op 8 oktober sta ik zelfs in Japan. Echt te gek gewoon!

Je stond afgelopen editie van Defqon.1 zelfs op de mainstage. Hoe was dat?
Onwerkelijk! Ik heb er altijd van gedroomd en nu was het gewoon werkelijkheid. Ik weet dat het cliché klinkt, maar het is echt zo. Ik heb al veel met Q-dance gedaan en ze vinden m’n sound erg tof. Zo heb ik al meerdere kansen van ze gekregen om mezelf te bewijzen, zoals Q-BASE, Defqon.1 en X-Qlusive Holland. Ze waarderen het heel erg en dat geeft me een goede drijfveer om door te gaan.

Bedankt voor je antwoorden en heel veel succes met alles dat je in de toekomst van plan bent om te gaan doen!
 

Reageren