Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Zojuist heeft premier Rutte tijdens de persconferentie in Den Haag aangekondigd dat evenementen weer plaats mogen vinden. Wel met een dikke kanttekening: zo mogen er ’s nachts geen evenementen plaatsvinden en met maximaal 75% van de capaciteit aan bezoekers.

LEES OOK: Shocktoberfest gaat sowieso door: voor 80% al uitverkocht

Vanaf zaterdag 25 september wordt de anderhalve meter afgeschaft. Wel zullen bezoekers een QR-code moeten laten zien (om hun vaccinatie, herstel- of testbewijs aan te kunnen tonen), iets wat voor andere landen al gebruikelijk is. Testen blijven gratis.

Rutte: “25 september is niet de dag dat alles weer is zoals voor corona. Daarvoor zijn er nog te veel nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames. Daarvoor is de groep die nog niet immuun is nog te groot. Afstand nemen van de 1,5 meter is een spannende en grote stap. In de horeca vervalt de zitplaatsverplichting op 1,5 meter, waardoor meer mensen aanwezig kunnen zijn. Bioscopen en andere zalen mogen weer 100 procent capaciteit. Voor evenementen binnen zonder vaste zitplaats geldt een maximum van 75 procent, en niet tussen 00.00 uur en 6.00 uur. Het OMT raadt aan om nog even voorzichtig te zijn. Daarom blijft de horeca ook ’s nachts gesloten.”

Evenementen weer toegestaan, maar niet na middernacht en maximaal 75% van de bezoekers.

Eerder liet MOJO-baas Ruben Brouwer weten dat demissionair zorgminister Hugo de Jonge gisteren zelfs vroeg of ‘zij geen dance-evenementen wilden organiseren’. Hierop reageerde de minister: “Ik heb helemaal niets tegen dansen. Natuurlijk niet, we willen zoveel mogelijk weer mogelijk maken. Maar we weten ook dat niet alles kan.” Shocktoberfest heeft al laten weten door te gaan. Zojuist hebben ook Supremacy en Pussy Lounge laten weten door te gaan, maar deze (en andere) evenementen zullen overdag plaats gaan vinden.

Omslagfoto via Instagram-pagina MNO Photo

Reageren