Rik Houwers
Door Rik Houwers

Sinds 2008 hebben ruim honderdduizend bezoekers vanuit heel Europa kunnen genieten van de geweldige sfeer en de beste hardstyle en hardcore muziek op Fantasy Island Festival! En juist dankzij die sfeer is Fantasy Island de afgelopen 9 jaren uitgegroeid tot een waar begrip in Nederland en heeft het voor velen van jullie memorabele en epische herinneringen opgeleverd!

Afgelopen jaar voerde Fantasy Island Festival het thema Dia de los Muertos, de bekende Mexicaanse feestdag waarop het leven van hen die er niet meer zijn wordt gevierd. Terugkijkend op deze prachtige editie blijkt nu dat dit thema een dubbele lading zal krijgen…. Met ongelofelijk veel pijn in het hart moet Absolutely Fresh helaas mededelen dat Fantasy Island Festival (voorlopig) stopt. En waarom?

Het is Fantasy Island de laatste jaren helaas niet gelukt om de mega groeispurt van Freshtival – dat op dezelfde locatie en in hetzelfde (Pinkster)weekend wordt georganiseerd – bij te benen. Hierdoor wordt het logistiek onhaalbaar om de kwaliteit en sfeer van Fantasy Island te blijven waarborgen. Simpel gezegd wordt het terrein met daarop de tenten en area’s gewoonweg te groot.

Fantasy Island verschuiven naar een andere moment? Ook dit is natuurlijk overwogen, maar dit is om praktische of agenda technische redenen onmogelijk.

Ondanks dit treurige nieuws, blijft de organisatie zich keihard inzetten voor de hardere stijlen. Tijdens Freshtival zal Absolutely Fresh een extra inspanning doen om de SUPERBASH hosting nog vetter te maken. HARDFEST zal grootser worden dan ooit en natuurlijk mag je verwachten dat na het ongekende succes van AIRFORCE Festival ook hier alles op alles wordt gezet om de verwachtingen zwaar te overtreffen.

Absolutely Fresh bedankt alle artiesten en partners die het hebben mogelijk gemaakt om Fantasy Island Festival te laten plaatsvinden, maar bovenal wil de organisatie van deze gelegenheid gebruik maken om jullie als bezoeker haar dankbaarheid te tonen. De support, uitbundigheid, het keiharde losgaan en al die gelukkige gezichten hebben ervoor gezorgd dat iedere editie weer onvergetelijk was!

Reageren