Michel van Rossum
Door Michel van Rossum

Het festival- en indoorseizoen van 2017 is helaas bijna ten einde gekomen. We kunnen terugkijken op een aantal prachtige festivals en indoor evenementen. Deze mooie momenten heeft Michel van Rossum (Rossumedia) gelukkig voor ons vastgelegd op de gevoelige plaat. Vuurwerkshows, geweldige mainstages en de terugkeer van een fenomeen, wij presenteren jullie 20 van de mooiste foto’s van het afgelopen festivalseizoen!

Michel van Rossum: “2017 is een hele achtbaan geweest. Ik heb zoveel gave plekken over de hele wereld mogen bezoeken terwijl ik samen met Brennan Heart tourde, het jaar is voorbij gevlogen!

Het was niet makkelijk voor me om een top tien aan beste foto’s van het afgelopen jaar samen te stellen. Ik heb namelijk zo veel coole plekken, waaronder festivals en andere evenementen, gefotografeerd.”

1. Singapore
Singapore is een speciale plek voor mij. Toen ik nog klein was zouden mijn familie en ik hier gaan wonen vanwege mijn vaders werk. Maar op het allerlaatste moment, voordat we vertrokken, werd het plan geannuleerd en we zijn er dus nooit gaan wonen. Vanaf toen heeft Singapore altijd op mijn bucket list gestaan. Dit jaar had ik eindelijk de gelegenheid om daar redelijk lang te verblijven.

2. Defqon.1 Bungee
Het fotograferen van Defqon 1. Festival is nooit saai, er is simpelweg gezegd gewoon veel te veel om te zien. Iedereen wil dan ook een shot van de eindshow op de zaterdag. Gelukkig heb ik de kans gekregen om in de bungee te klimmen (wat ijskoud was) en de hele show van bovenaf mee te maken.

3. Intents 180 familie foto
Het nemen van ‘familie foto’s’ is voor mij dagelijkse kost, maar deze foto is toch net wat anders. Tijdens de Roughstate showcase op Intents Fetival was het mijn bedoeling dat iedereen zich om zou draaien en richting mij zou kijken. Het was zo kicken toen het lukte!

4. I AM HARDSTYLE in Germany
Ik hou van deze foto omdat dit het eerste evenement is, waar ik persoonlijk betrokken was bij de organisatie. Het was een hele andere ervaring om onderdeel uit te maken van het team en een evenement te organiseren. Het was hard werken, maar uiteindelijk een hele mooie ervaring!

5. Radical Redemption
Deze foto is geschoten tijdens Radical Redemption’s avond in Breda. Ik weet nog goed dat ik on stage stond en Joey vol ongeloof zag rondkijken.

6. I AM HARDSTYLE in Chili
Er zijn een aantal plekken die je moet bezichtigen als je van hardstyle houdt, waaronder Chili. De fans daar zijn zo energierijk. Ik vergat bij het maken van deze foto onmiddelijk dat ik eigenlijk een jetlag had.

7. EDC vanaf de helikopter
Een van de momenten die ik nooit zal vergeten is toch wel mijn helikoptervlucht over EDC midden in de nacht. Maar alles werd nog beter toen we de dag erna met de helikopter ook nog eens over de Grand Canyon vlogen.

8. LA Nights
Ik heb een erg persoonlijke band met los Angeles. Dit komt omdat ik er veel vakanties met vrienden heb doorgebracht. Brennan Heart trad op deze foto op in een gebouw waar vroeger aandelen verhandeld werden. Dit was de perfecte setting voor een van de beste gigs van het jaar.

9. Reverze
Deze foto heeft eigenlijk niet echt een verhaal, alleen dat ik heel blij ben met hoe de foto uiteindelijk is geworden. Het licht, het publiek, de DJ, alles klopt precies zoals ik het had willen hebben.

10. Coone op Tomorrowland
Dit is mijn favoriete zwart-wit foto van 2017.

Naast de top tien zijn er ook nog tien andere foto’s die ik graag met jullie deel:

Reageren