Robin van der Kooi
Door Robin van der Kooi

En daar is ie weer! Dé kick off van het festival seizoen, min of meer vaste prik op de agenda van hardstyle Nederland BV. Al weken, zo niet maanden, werd er reikhalzend uitgekeken naar het outdoor seizoen. Na diverse indoor hoogtepunten konden we niet wachten om letterlijk en figuurlijk weer in ‘de wei’ te mogen spelen. En waar kan dit nou beter dan op het festivalterrein de Raamse Akkers in Haaren?!

Ook waren de weergoden ons gunstig gezind, want na een wispelturige vrijdag werden we zaterdag optimaal getrakteerd op de nodige zonnestralen. Kortom: alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijk weekendje deuntjes luisteren en het uitvoeren van uiteenlopende lichaamsoefeningen!

De kriebels waren weer aanwezig
Zo’n eerste 100% hardstyle festival is natuurlijk weer even wennen. Na een relatief zachte winter kunnen langzaam de vesten, truien en regenjassen weer (tijdelijk) de kast in. Uiteraard onder enig voorbehoud, want met het Nederlandse klimaat weet je het natuurlijk maar nooit. Gelukkig konden we afgelopen weekend opgelucht ademhalen, want de feestgangers die kozen voor een korte broek waren niet meer op twee handen te tellen.

Rebirth festival 3
De sfeer bij aankomst was lichtelijk nerveus, dit alles had natuurlijk te maken met de enorme feestdrang. Bij de één waren het de lichte kriebels in de buik, terwijl de ander geen oog dicht kreeg vanwege het hoge gehalte outdoor kriebels. Eenmaal op de plaats van bestemming verdween dit alles en kon je heerlijk uitrazen over het aantal beschikbare m2 die mede mogelijk gemaakt werden door de organisatie.

Zoals wellicht een hoop bezoekers doen bij aankomst werden eerst de munten ingeslagen, de toiletten opgezocht en de plattegrond bestudeerd. Daarop was te zien dat Rebirth bestond uit vier area’s met meer dan 80 artiesten. Allereerst hadden we natuurlijk de mainstage die tot klokslag middernacht werd voorzien van mainstream en raw hardstyle. Uiteraard was er voor de freak van hardere hardstyle een area die in het teken stond van raw hardstyle, beter bekend als de Rebellion tent.

Voor degene die van wat meer classics, en dus oudere platen hield, was er de Reactivate area en voor de freestyler die alles wel best vond hadden we de Relish area. Op deze manier was een ieder voorzien van zijn of haar voorkeur en kon je zelfs regelmatig een hardcore melodietje in de oren opnemen. Natuurlijk was het gros van de muziek hardstyle gerelateerd!

Time to kick off our summer
We begonnen ónze kick off bij het talent uit Zwitserland, beter bekend als dj Cyber. Een twintig jarige jongen die je direct doet denken aan de klanken van de Wasted Penquinz. Zwaar euforisch, een beetje zweverig, een redelijk laag BPM gehalte en dus prima om de dag mee aan te vangen. Tracks die hij o.a. draaide waren ‘Dragonborn’ van Headhunterz, ‘Each Other’ van Sylence & Cyber en ‘Wait For You’.

rebirth festival 1
Zoals gezegd, een heerlijke set van Cyber en daardoor konden Audiotricz makkelijk voortborduren op wederom een melodieuze set. Zij draaien eigenlijk altijd wel een dikke voldoende en brachten o.a. ‘Reawakening’, ‘Lost In Paradise’ en de mash up ‘Just Attack As Easy Again’ ten gehore. Na deze set besloten we om voor de afwisseling naar Sub Sonik te gaan. En dat bleek een verstandige keuze want we konden o.a. genieten van tracks als ‘Sandstorm (Sub Sonik Remix)’, ‘Get Hit (Alpha² Remix)’ en ‘Fuck On Cocaine’ van Brennan Heart vs Dailucia.

Na deze heerlijke afwisseling konden we een heerlijk zonnetje meepikken en kwamen binnen bij het horen van het nummer ‘Our Dreams’. Dat kon maar één ding betekenen: Bass Modulators!
Het was een relatief standaard setje, maar ideaal voor de festivals met o.a. ‘Break The Show’ en ‘Scantraxx Reloaded’.

Na een verfrissende pauze kwamen we uit bij Tatanka in de Reactivate area. Wat blijft het toch heerlijk om zijn oudere platen te horen! Een plaat die er in het bijzonder uitspatte was de track ‘Tokyo’, wat een fantastische plaat. Ook ‘Afrika’ kwam voorbij, waardoor ik toch langzaam uitkeek naar het volgende artiesten duo: D-Block & S-te-Fan! Zij staan garant voor altijd een dikke 8, wat betreft hun classic sets, en kwamen met herkenbare platen op de proppen. Hierbij kun je denken aan een ‘Human Soul’ of ‘Ride With Us’.

gunz for hire rebirth festival
Let op: Er volgt een BPM verhoging

Na met name een hoop melodie- en classic setjes gehoord te hebben wilden we ook wel onze portie Raw verorberen en besloten we een jump te maken naar de mainstage. Hier stond één van de grotere acts in de hardstyle wereld op het punt om te beginnen: Gunz for Hire!

Wanneer G4H op het podium verschijnt is het niet de vraag OF het druk wordt, maar eerder HOE druk het wordt. Het publiek stroomde binnen en voor je het wist kon je je biertje amper opslurpen. Gelukkig werd dit alles goedgemaakt door de geweldige show, de nog betere sfeer en tracks die dit alles mogelijk maakte. Zo konden we flink genieten van platen als ‘I’m A Criminal’ en ‘No Mercy’.

Na het geweld van G4H mocht E-Force het klusje verder afmaken. E-Force, momenteel werkzaam aan een nieuw album, bracht veel nieuwe klappertjes ten gehore. Natuurlijk moet er, voorafgaand aan het album, een hoop getest worden en hoe mooi is het om dit op het eerste massale hardstyle festival te kunnen doen. Nieuwe tracks als ‘Illusion’ (met Nikkita), ‘F*ck This Nation’ (met Luna) en ‘Kill The Noise’ (wederom met Luna) galmden door de mainstage area en het publiek kon op deze manier smullen van overheerlijke nieuwe kicks!

rebirth festival 2
Na deze beukset mochten B-Freqz het publiek verder de vernieling in helpen. Onze oortjes werden verwend met tracks als ‘Destroy You’, ‘Ghost Town’ en ‘Monster Inside Me’ en hierdoor begonnen de beentjes al aardig te verzuren. Crypsis en Radical Redemption mochten hierna hun krachten samen bundelen en de zaterdag editie afsluiten op ongekende rauwe wijze! Hier hadden zij dan ook geen enkele moeite mee met (nieuwe) platen zoals ‘Smack Bitches’ en ‘Die Bitch’. Er werd dus genoeg “gebitched” tijdens deze set.

De zaterdag editie van Rebirth was in ieder geval meer dan geslaagd! Zon, beats en een goed sfeertje waren de basis. Op naar een zonnige zomer, veel nieuwe releases en vette festival locaties. We are on!

Reageren