Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Zeg je freestyle, dan zeg je Pussy Lounge! Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de XXL editie van dit leuke feest in Rotterdam Ahoy. Met als thema Darkraver’s Filthy Fifty stond deze editie volledig in het teken van de jarige Steve Sweet, en attendeerden maar liefst duizenden liefhebbers zijn verjaardagsfeestje.

Welcome to the Pussy Lounge
Na een gezellige treinreis en een snelle controle stonden wij om 12 uur al helemaal klaar – een drankje in de ene hand, een waaier in de ander en onwijs goede zin. Laten we echter, voordat ik het over een nacht lang muziek ga hebben, het eerst even snel hebben over de aankleding van dit evenement. Ahoy Rotterdam was namelijk versierd als een proper verjaardagsfeestje – met een mega taart, drank buckets, danspalen en ballonnen; super gaaf. Daarnaast kon je al gauw merken dat de lichtshow erg goed in elkaar zat, dus ook hiervoor complimenten.

Op het moment van onze aankomst nam niemand minder dan Ruthless het van Dr Phunk over, en een beter begin van de nacht zou ik me niet kunnen voorstellen. Ruthless draaide namelijk een prima setje waardoor de sfeer aan het begin van de avond al gelijk optimaal was. Op dit moment was er ook nog genoeg dansruimte, dus wij gebruikten dit om vooraan even helemaal los te gaan op ‘Kind van de Duivel’, ‘Engeltje’ en remixes van onder andere ‘Out of Space’. Overigens hanteert b2s qua timetable een erg leuk concept; elke DJ draaide 2 keer een half uur b2b en tussendoor een half uur individueel.

Go shorty, it’s your birthday!
Na Ruthless was het dan eindelijk tijd voor de birthday boy: de Darkraver! Deze 50 jarige held werd hartelijk ontvangen door duizenden mensen die in koor hiep hiep hoera riepen. Na nog wat meer birthday songs (‘’Go Shorty, it’s your birthday!’’), besloot hij de bass erbij te gooien en het verjaardagsfeest een niveau’tje hoger te tillen. Tracks als ‘Banaan’ kunnen daar natuurlijk niet bij ontbreken. Wat ook nog even erg leuk is om te vermelden waren de afsluiters, namelijk ‘Traag’ en ‘Mi Gente’ (geen remix – gewoon billen schudden).

Hoewel de volgende artiest niet gefeatured was op de line-up, kwam Outsiders de Darkraver even versterken tijdens zijn set. Hij draaide samen met Steve een heerlijk setje, met tracks als ‘We Don’t Care’, ‘Rebel Baby’, ‘Back In The Days’ en ‘Fistpumpin’. Vooral ‘Helikopter’ was wel erg leuk aangezien écht veel mensen meededen en de wapperende shirtjes voor een lekker briesje zorgden.

Meezingen met Da Tweekaz
Dan naar de lekkerste, leukste en gezelligste set van de avond – die van Da Tweekaz. Deze heren staan bekend om hun Disney remixes, en ook ditmaal zorgden ‘Frozen’ en ‘How Far I’ll Go’ weer voor een heerlijk sfeertje; ie-de-reen zong (of brulde zoals in ons geval) mee. Ook de bootleg van ‘Faded’ werd erg goed ontvangen en meegezongen, en last but not least knalde ook ‘Zombie’ nog even door de speakers. Hoewel dit nummer sinds Qlimax 2016 platgedraaid wordt, blijft het toch geweldig om te horen en geniet ik keer op keer weer wanneer deze voorbij komt. Dus: dikke probs voor Da Tweekaz, voor naar mijn mening de leukste set van de avond.

Resident Rumble
DJ Paul Elstak, The Viper, Ruthless & The Darkraver ondersteund door MC Ruffian maken samen de Resident Rumble. Een half uur lang was dit basically een tandje hoger met alle lichten, dansende vrouwen, CO2 kanonnen en remixes. Ontelbaar veel tracks werden in een snel tempo door elkaar gemixt, en heel de zaal ging lekker mee. Als afsluiter knalde ‘Hoax’ nog even door de speakers – potverdorie lekker!

Na de Resident Rumble was het tijd voor Panic om de booth te betreden. Op dit moment besloten wij ouderwets rondjes te gaan lopen, en uiteindelijk deze set via de tribune te bekijken. Vanaf hier had je een onwijs leuk uitzicht op het podium en de dansende vrouwen; in elk tribune vak stond er namelijk een paal. Een ander pluspunt was dat je hier de muziek nog lekker hard hoort, en je dus ook op je stoel nog lekker mee kon fistpumpen. Teruglopen naar de zaal was nog wel eventjes gevaarlijk, de trappen waren namelijk zó glad dat meerdere mensen er zo vanaf gleden. Hoewel de organisatie dit op probeerde te lossen met zand strooien, bleef het erg hinderlijk.

The Viper & The Godfather
Tijdens de set van The Viper was ik een beetje verbaasd, aangezien hij vrijwel alleen maar raw draaide. Dit is natuurlijk niet per sé vervelend, maar ik verwachtte zelf ‘Renegades’ niet te horen van deze hardcore held. Wanneer Paul Elstak zich bij The Viper voegde, draaiden zij samen nog 1 of 2 raw remixes en werd het daarna – gelukkig – weer hardcore. Tracks als ‘Promised Land’, ‘Kind van de Duivel’ en ‘I Need a Doctor’ werden gedraaid, en hoewel dit heerlijke nummertjes zijn moet ik eerlijk zeggen dat mensen (in ieder geval achteraan de zaal) wel heel erg stil bleven staan.

Paul Elstak maakte de set af met ‘Me Gabber’, ‘Oh My’ en een remix van ‘Chop Suey’. System Of A Down is mijn muzikale grote liefde, en net als veel andere feestgangers vond ik het geweldig om deze remix te horen! Afsluiten deed Paul met ‘Luv U More’, waarna hij deze nogmaals draaide – maar dan de Partyraiser remix: ‘Ode To The Godfather’. Dit was echt een geweldig moment; alle feestgangers schreeuwden mee: ‘’DJ Paul, make it fucking louder!’’.

Re-style
Re-style is naar mijn mening een absolute baas. Hoewel de zaal al gauw leeg liep wanneer hij achter de draaitafels verscheen, snap ik dan ook echt niet waarom. Hij draaide remixes van  ‘Gangsters Paradise’, ‘Macarena’ en ‘Drop it Like its Hot’, en tracks als ‘Braincracking’ en ‘Trip To Ireland’ werden (logisch) zeer goed ontvangen. Toen het tegen 7’en werd, was ik even bang dat zijn welbekende bootlegs niet meer gedraaid zouden worden. Gelukkig stelde Re-style niet teleur en kwamen zowel ‘Sing Me To Sleep’ als ‘Sky Full of Stars’ én ‘In And Out Of Love’ voorbij. Fu-cking heerlijk!

Conclusie
Laat ik beginnen met het feit dat ik – net als veel anderen – een geweldig gezellige nacht heb gehad. De DJ’s waren goed, de muziek was lekker en de sfeer was heerlijk. Minpuntjes waren echter dat veel tracks meerdere keren (tot wel 4 keer) gedraaid werden, en af en toe viel het publiek wel heel erg stil. Desalniettemin kon je jezelf op dit feest perfect vermaken, en vind ik dit toch even het beste verjaardagsfeestje waar ik dit jaar geweest ben. Pussy Lounge, bedankt en tot de volgende weer!

Beoordeling

  • LINE-UP90%
  • LOCATIE90%
  • GELUID90%
  • SHOW90%
  • SFEER80%

Overall
waardering

88%

Reageren