Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

2017 is het jaar van de albums en ook Frontliner gaat er hier eentje aan toevoegen. Op Instagram laat de hardstyle dj in de reacties weten dat zijn nieuwe album Neon eraan gaat komen. En niet geheel toevallig houdt The Melodyman tijdens het Amsterdam Dance Event een eigen feest, dat dezelfde naam van het album draagt. We kunnen dus waarschijnlijk al vrij vlug het Frontliner album Neon verwachten.

Barry Droger, beter bekend als Frontliner, postte afgelopen weekend een video van één van zijn optredens tijdens een tour door Azië. Zo bezoekt hij onder meer Zuid-Korea en China. Na zijn optreden in Guangzhou plaatste hij dus een video van op zijn social media. Een nieuwsgierige fan vroeg hierbij naar de track die hierin werd gedraaid, waarop Frontliner zelf reageerde: “Track from my upcoming Neon album.” Hieruit kunnen we concluderen dat er een album aankomt en dat deze Neon heet. En die naam komt ons heel bekend voor…

Op zaterdag 21 oktober 2017 zal namelijk NRG VIBE presents: Frontliner Neon – ADE Showcase plaatsvinden. Een eigen feest van Frontliner, die hardstyle zal vertegenwoordigen op het Amsterdam Dance Event. In het Word Fashion Center in Amsterdam komen onder meer Audiotricz, Rebourne, Toneshifterz en natuurlijk Frontliner zelf optreden, maar het is nog niet bekend of hier dan ook het komende album gereleasd zal worden. Wie naar de officiële website van Frontliner gaat, komt namelijk uit bij een lege Neon-playlist met de datum 12 december 2017… Maar dat het album en het feest een link met elkaar hebben, is één ding dat zeker is.

Het is overigens niet het eerste album van de euforische hardstyle dj. In 2011 bracht hij zijn debuutalbum Producers Mind uit. Sindsdien heeft Frontliner een aardige rits met hits achter zijn naam kunnen bijschrijven, zoals ‘I’m the Melodyman’‘TBA 2 (One More Time)’ en ‘Frontliner & Radical Redemption’. Ook heeft de hardstyle dj twee maal The Summer of Frontliner gedaan, waar hij een zomerlang zijn eigen tracks uitbracht. Deze zijn hier en hier te vinden.

Omslagfoto via Facebook-pagina Frontliner

Reageren