Jan-Jaap Top
Door Jan-Jaap Top

Anderhalve week geleden kreeg ik van uit Gearbox Digital de vraag of ik lang wilde komen tijdens de fan-/familie dag van Gearbox. En zeg nou zelf, een familiedag met hardstyle, daar zeg je toch geen ‘nee’ tegen?

Omdat het familiegevoel bij Gearbox erg belangrijk is, heeft het label zich ingezet om alle artiesten (ook artiesten die ingevlogen moesten worden) en een geselecteerde groep fans naar een geheime locatie in Nederland te laten komen.

Na een klein stukje lopen vanaf de bus was ik aangekomen bij het paintball centrum in Hillegom. Langs de tanks die buiten stonden opgesteld, werd ik via een trap omhoog geleid naar de kantine waar ik al snel Marvin en Phil sprak die mij een inlichting gaven over de rest van de dag: Paintballen, indoor bbq’en en een feest met alle fans, artiesten en crew.

ROUND 1

De eerst aangekomen artiesten hadden plaats genomen achter de draaitafel terwijl de rest van de artiesten binnenkwamen. De beats van Unkind en Wildness knalden door het paintball centrum, waar net een kinderfeestje werd afgesloten. De kinderen stonden boven in de kantine al springend en hakkend te wachten tot zij weg moesten, terwijl ik achter Phil (label manager Gearbox Digital) de trap af liep naar de feestzaal. Phil knalde er een break-dance move uit en enige tijd later waren er genoeg mensen binnen om de eerste paintball wedstrijd te starten. Na het aantrekken van de overalls en maskers was het tijd om het, samen met de fans, op te nemen tegen de artiesten van Gearbox. Bij het betreden van het slagveld klonk het nummer ‘Renegades’ door de speakers en konden we losgaan.

(Op de foto Sins of Insanity & Ncrypta)

Na een eerste ronde was iedereen hard toe aan een koud drankje. Nu zo goed als iedereen aanwezig was, ging de muziek uit in de feest zaal en kwamen Bianca (Pure Bookings) en Marvin (Pure Bookings) met een taart voor Phil de trap afgelopen. Een taart om niet alleen de verjaardag van Phil te vieren, maar ook het succes van Gearbox in 2017.. Een mooi bedankwoordje van Marvin aan Phil werd opgevolgd door een korte speech van Phil, waar in hij alle aanwezige artiesten en gasten bedankte voor alle support van de afgelopen jaren.

Na een tweede game paintball samen met een aantal fans, werden de nodige blauwe plekken en kledingproblemen zichtbaar. Maar hé, ‘We like it hard’, toch? De BBQ stond inmiddels aan en de kantine zat vol met fans en artiesten. Ondertussen was de draaitafel niet onbeheerd gebleven en konden we ook tijdens het eten genieten van de artiesten die zin hadden om een setje te draaien.

(Op de foto: Unresolved & Project Core in de feestzaal)

Na het eten raakte ik met een stel Franssprekende Belgen aan de praat die door Rooler uitgenodigd waren om naar de fanday te komen, natuurlijk zouden ze na afloop, net als bijna iedereen, ook nog naar Suppression gaan. De genodigden van uit België waren zeker niet de enigen uit het buitenland. Een label met zoveel internationale artiesten brengt bijna vanzelfsprekend veel internationale gasten mee.

Eenmaal in de feestzaal zat de stemming er nog niet helemaal in. Veel fans grepen eerst nog hun kans om met de artiesten te praten, net als artiesten dit onderling ook deden om even bij te praten; dit gaf wel een lekker losse, casual sfeer.

(Op de foto: labelmanager Phil met rechts Devon, de winnaar van de fan-competitie)

De muziek werd tijdelijk even stilgezet om nog een groepsfoto te nemen en de laatste groep het slagveld op te sturen. De muziek ging snel weer aan en nog geen uur later waren vrijwel alle voeten al van de vloer geweest, ook dat van het management. Maar wat wil je ook met tracks als ‘Macarena Deathmatch’, ‘Fear The Gear’ en ‘Harder Than The Rest’. Voor de eerste artiesten was het al weer tijd om de zaal te verlaten en zich naar Suppression te begeven, terwijl de anderen vrolijk door dansten en feestten.  Langzaam maar zeker volgden de andere artiesten en fans ook richting Suppression en was het voor mij tijd om naar huis te gaan.

Al met al een zeer geslaagde middag en avond waarin Gearbox liet zien dat het meer is dan alleen een label, maar een hechte familie. Zowel de fans, als de artiesten en crew hebben hier een onvergetelijke dag gehad.

Reageren