Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Vandaag heeft het Gearbox Digital label niet alleen Andy The Core’s Undisputed album gereleased, maar ook als verrassing het album Gearbox presents Lockdown! “Als we dan toch in lockdown moeten zitten, hebben we nieuwe muziek nodig. Dus hier is een album met 24 exclusieve nieuwe tracks.” Wij praatten met Phil van het label over het idee achter dit Lockdown album. 

Gearbox presents Lockdown bestaat uit 24 exclusieve tracks van verschillende artiesten, die ze als verrassing vanmorgen hebben gereleased. “We staan volledig achter het lockdown proces om de spreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar we begrijpen ook dat het moeilijk is voor fans die graag willen feesten en naar nieuwe muziek willen luisteren. Daarom hebben we besloten om beide releases te versnellen om te helpen de frustratie van het thuisblijven te verminderen.”

“We zullen dan de opbrengsten van het album gebruiken om artiesten te helpen die het meest last hebben van de afgelaste events”

Het releasen van dit soort albums geeft artiesten een groot platform om te laten zien wat ze kunnen. Voor talenten als Code Crme, Mutilator, Deezl en vele anderen is het een goede kans om naast Rebelion, Malice en Sickmode te releasen op een Gearbox Digital album. “En ik denk dat dit is wat het album zo speciaal maakt, het geeft onze die-hard fans de kans om naast de grote namen in de scene ook de nieuwe talenten te leren kennen, die allemaal echt iets unieks hebben.”

Dit is de ‘Gearbox presents Lockdown’ tracklist:

01. Sickmode – Emoji
02. Malice – Bring Me To Hell
03. Rebelion – B.T. T.F (Overdose Edit)
04. Fraw – Push Some Body
05. Code Crime – Bass Demon
06. Bright Visions – Games
07. Anderex & Deezl – New To The Game
08. Decim8 & Epidemic – Disconnected
09. Ncrypta – NXT LVL (Sickmode Remix)
10. The Straikerz – No Fighting
11. Luminite & Mc Focus – Final Countdown
12. Sins Of Insanity & Re-Mind – LIFE
13. I Giocatori – Engage
14. Krowdexx – Scream For Mercy (Avoc and Sickmode Remix)
15. Mish – First Blood
16. Murdock – The Antagonist
17. Sickmode & Fraw – Make You Freak
18. Invictuz – Epic Rage
19. Hardphonix – Ain’t A Game
20. Avoc – Ignore You
21. Mutilator – Burn In Hell
22. Arzadous & GVBRX – Get Louder
23. Deezl – Deamons
24. Insanatix – Go Insane

Phil legt vervolgens uit hoe artiesten leven van hun boekingen, en dat dit nu natuurlijk een probleem is. “Jongens als Malice & Sickmode, die naar Nederland zijn verhuisd om hun dromen waar te maken, rekenen maandelijks op die boekingen om hun vaste lasten te betalen. Zonder boekingen, hebben ze bijna tot geen inkomen.” Dit feit leidde dan ook tot het idee om een CD van het Gearbox presents Lockdown album uit te brengen.

“Omdat we het album natuurlijk zo snel mogelijk wilden releasen hadden we geen tijd om een hele CD uit te brengen, en nu weten we niet zeker of een CD nog wel aantrekkelijk gaat zijn als het album al gereleased is. Daarom gaan we waarschijnlijk een Go Fund Me campagne starten, om te kijken of dit dezelfde interesse trekt. We zullen dan de opbrengsten van het album gebruiken om artiesten te helpen die het meest last hebben van de afgelaste events.”

“Blijf positief, steun elkaar, volg het advies van je regering en besteed je tijd goed!”

Om af te sluiten geeft Phil nog advies over het coronavirus en de situatie waar we nu allemaal in zitten. “Ik wil iedereen vragen positief te blijven, elkaar te steunen, het advies van je regering op te volgen en je tijd goed te besteden. Startende producers moeten deze tijd gebruiken om creatief te zijn. Je kan wellicht nog iets anders van ons de aankomende weken verwachten aangezien we veel ideeën hebben voor startende producers. Voor nu kan ik er verder nog niks over zeggen aangezien het nog een idee is, maar ik hoop dat we het waar kunnen maken!”

Volg de Gearbox socials om op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws. Blijf thuis, blijf veilig en #savethesummer!

Footage via Facebook-page Gearbox Digital

Reageren