Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Houd jij van feesten en deel je deze ervaringen graag met anderen? Dan is dit echt iets voor jou! Hard News is momenteel op zoek naar party reporters die goed overweg kunnen met een pen en papier, of een beeldscherm en een toetsenbord natuurlijk, en gratis naar de dikste feesten willen gaan.

Op Hard News proberen we onze lezers iedere dag op de hoogte te houden van het laatste nieuws in de wereld van hardstyle. Dit houdt dus in dat we ook over de vetste evenementen schrijven, en daar mogen reports natuurlijk niet bij ontbreken. Wie kan dit beter verwoorden dan liefhebbers die regelmatig op een feest te vinden zijn?

Als reporter van Hard News werk je op vrijwillige basis aan het uitbreiden en verder professionaliseren van ons internationale platform. Maar je doet het gelukkig niet voor niets! Wij zorgen namelijk voor een gratis ticket én een platform met vele duizenden lezers waar jij je schrijfkunsten kunt vertonen.

Hebben we je interesse?

Goed om te horen! Dan zouden we je willen vragen om een ‘proef’ report te mailen naar nina@hardnews.nl. Het mag een oud report zijn dat je al eerder hebt geschreven of een nieuw report van een evenement dat je laatst hebt bezocht. We zouden ook graag willen weten wie jij bent en waarom jij de perfecte reporter voor Hard News zou zijn. Als laatste zouden we graag horen naar welke evenementen je zoal bent geweest vorig jaar, om je voorkeur te kunnen bepalen.

Hoe ziet een report eruit?

Goede vraag, want het kan lastig zijn om een report te schrijven als het je eerste keer is. Daarnaast zijn er ook bepaalde eisen aan onze reports, die wellicht afwijken van wat je eerder hebt gedaan. Lees daarom deze voorwaarden hieronder even aandachtig door, voordat je een mailtje stuurt.

• Er zit geen maximum aan het aantal woorden voor een report, maar we vragen wel een minimum van 1000 woorden.

• Het report dient uiterlijk de maandagavond (twee dagen) ná het evenement ingeleverd te zijn, om de nieuwswaarde zo hoog mogelijk te houden. Vindt het evenement bijvoorbeeld op zondag plaats, dan verschuift deze deadline naar dinsdag.

• Schrijf niet alleen over de artiesten en welke tracks ze hebben gedraaid, maar vertel ook wat over bijvoorbeeld de sfeer, de voorzieningen, de show, het vervoer, eventuele andere area’s en alles dat jou opviel.

• Omdat we bij Hard News de kwaliteit van onze content zo hoog mogelijk willen houden, verwachten we dat je de Nederlandse taal meester bent op papier. Spelfouten zijn dus uit den boze en je dient gebruik te maken van correcte zinsbouw.

• Om een report overzichtelijk te houden maken we gebruik van tussenkopjes. Deel je report dus op in fictieve hoofdstukken en geef ze allemaal een kopje. Dit maakt het voor jou makkelijker om te schrijven en voor de lezer makkelijker om het te kunnen volgen.

• Je bent niet verplicht om je report in twee talen te schrijven, maar indien je Engels dusdanig goed is waarderen we het ten zeerste als je, naast Nederlands, ook een Engels report zou kunnen schrijven.

• Foto’s en video’s zeggen nog meer dan 1000 woorden, daarom gebruiken we die maar al te graag. Per 1000 woorden zien we graag drie foto’s van het event, met een maximale afmeting van 850×450 pixels. Om ruimte op onze server te besparen vragen we je daarnaast om uitsluitend met .JPG afbeeldingen te werken.

• Begin je report met een passende intro en sluit hem af met een conclusie. Bij onze reports is het mogelijk om het evenement op bepaalde punten te beoordelen. Geef daarom een cijfer van 1 t/m 100 op de volgende punten: Line-up, Locatie, Geluid, Show & Sfeer.

We houden van kritiek, maar zorg wel dat je deze onderbouwt. We hebben liever niet dat je bepaalde zaken volledig gaat afkraken: zorg dus voor nuance.

• Als laatste moet je natuurlijk niet vergeten om heel veel plezier te hebben! 

Ben je op zoek naar voorbeelden? Je vindt er hieronder een aantal:

Omslagfoto via Facebook-pagina Defqon.1 

Reacties

 • Gwen 09 oktober 2022 - 08:16

  Reporter gezocht luid de vraag op jullie website!
  Vermelde datum Bij deze geweldige vraag is al van eventjes geleden.
  Rest mijn vraag, ? Is de reporter nog altijd gezocht?
  Ik wacht in spanning af, en wens u en /of uw team een fijne dag toe.

  Met een vriendelijke groet sluit ik af
  Gwen
  Op mijn account kokenmetgwen -> instagram
  Zou u alvast een indruk kunnen krijgen op welke manier ik mijn artikelen vorm geef. Uiteraard is dit een andere belevenis , wellicht geeft het u al een indruk.
  Schrijfwijze , opbouw, woord keuze etc blijven toch qua manier een eigen insteek van de schrijver.

  Quote

Reageren