Peter de Valck
Door Peter de Valck

Welke party- en festivalliefhebber geniet niet van de fantastische zomerfestivals, maar snakt eind augustus weer naar een nacht vol feesten en stampen? Op zaterdag 27 augustus zal het enige nachtfestival van de hardere stijlen in Nederland weer verwoesting achterlaten. Ground Zero Festival vindt voor de elfde keer plaats op recreatieterrein Bussloo. In het licht van de duisternis komen we samen en bundelen we onze krachten om volle bak door het geluid te gaan.

Het geweldige recreatiegebied Bussloo zal voor altijd gegrift staan in de herinneringen van alle feestgangers, die de hardere stijlen sinds 1993 een warm hart toedragen. Het was namelijk op deze locatie waar toentertijd de fundering werd gelegd voor iets wat al snel een internationaal fenomeen genoemd kon worden, die al snel een vaste groep aanhangers creëerde.

Vele jaren later keerden de harde stijlen terug naar deze heilige gronden op 1 juli 2006 tijdens een gloednieuw concept: Ground Zero – The Underground Night Gathering.

Ground Zero is anders dan andere festivals; het is het enige nachtfestival van Nederland waar je van zonsondergang tot zonsopkomst helemaal uit je plaat kan gaan op de meest uiteenlopende harde dance stijlen. Dwalen door de donkere bossen, stampen bij dikke lasers en vol geluid, de zonsopgang bij het meer; allemaal momenten waar de echte liefhebber naar uitkijkt!

Het gebied kent een breed strand waar de Mainstage zal komen te staan, uitgestrekte velden waar plaats is voor grote tenten voor duizenden party people en een unieke bosrijke omgeving waar kleinere, intiemere area’s en stages te vinden zijn.

Ground Zero festival 2016Op 29 augustus 2015 vond het 10-jarige jubileum plaats en dit werd groots gevierd met 10 area’s en 10 ambassadeurs die alle hardere stijlen vertegenwoordigden. Hardcore, raw hardstyle, evolution of hardstyle, early hardcore, industrial, terror, frenchcore, hardtechno, freestyle en goa / psy-trance. Tijdens het jubileum pakten de organisatie dus nog dikker en gevarieerder uit dan ooit tevoren. Deze lijn wil de organisatie dit jaar verder doortrekken!

Line-up
Op Ground Zero Festival zullen niet alleen (opkomende) talenten hun opwachting maken, ook de gevestigde orde zal hier aanwezig zijn. Amnesys (live), DaY-már, Evil Activities, Tommyknocker Ophidian, Promo, Le Bask, The Demon Dwarf, Sjammienators, Ruffneck, Catscan, Placid K, Alien T, Dyprax, Sandy Warez, Noisekick, Audiofreq en The Prophet zijn slechts enkele namen van de artiesten die op 27 augustus aanwezig zullen zijn. Zoals elke editie zet Ground Zero een line-up neer die anders dan anderen is, vol met verrassingen en speciale acts. 

Hardstyle
De nog maar 17-jarige Dion Mons tekende begin 2015 voor Scantraxx Recordz en bracht met ‘Everlasting’ een pareltje uit die gesupport werd door artiesten als Bass Modulators en Audiotricz. Met diezelfde Audiotricz maakte de tiener ‘Zombies’; een ware knaller van formaat.  In mei draaide hij op SLAM!FM Bij Igmar een DJ-set en bovendien heeft hij al een anthem in zijn discografie staan. Devin Wild heeft de eer om de Hardstyle stage op Ground Zero Festival te openen.

Isaac mag terecht één van de grondleggers van de hedendaagse Hardstyle scene genoemd worden. De in 1974 geboren artiest uit Winschoten heeft hits zoals Go Insane, Face Down Ass Up, On The Edge, Bitches, Ease My Mind, Alive, Stick Em, Digital Nation en remixes voor onder andere Martin Garrix (Animals), Dash Berlin (Till The Sky Falls Down) & Yellow Claw (Last Night Ever) op zijn naam staan. Sinds 2009 host Roel Schutrups zijn maandelijkse podcast, Isaac’s Hardstyle Sessions. DJ Isaac brengt tegenwoordig zijn platen uit op het label Dirty Workz. Volgende week zaterdag neemt hij het stokje over van Devin Wild.

Kelly van Soest is naast zijn hardcore-act Evil Activities ook volop bezig met Max Enforcer. De duizendpoot is van alle markten thuis en heeft zijn stijl door de jaren heen flink veranderd. Zijn tracks ‘Loudness’ (2008) en ‘Lost In Paradise’ (2013) zijn twee prachtige voorbeelden van deze metamorfose, waarbij de hoge kwaliteit uiteraard gewaarborgd is gebleven. Max Enforcer maakt tegenwoordig onderdeel uit van het euforische label Lose Control Music.

Malua & Stephanie gaan alle zeilen bijzetten in een vrouwelijk onderonsje. De charmante Italiaanse dame Stefania Alessi draait stiekem al een decennium lang mee in de scene en weet het publiek altijd te entertainen. Malua is een talentvolle artiest en heeft met haar remix van Mr Puta’s ‘Green Stuff’een heuse knaller van formaat.

Diederik Bakker en Stefan den Daas, beter bekend als D-Block & S-te-Fan, zijn twee beste vrienden die met hun alias een grote impact hebben gemaakt in de hardstyle scene. Hun ontmoeting in 2004 zorgde voor jaren van energieke en melodieuze sounds. Na deze enorme stijging in populariteit besloten ze om zich aan te sluiten bij het label Scantraxx Evolutionz. Nu zijn ze volop aan het reizen rond de wereld om hun sound te introduceren aan het volk wat leeft voor 150bpm. Zaterdag 27 augustus treedt het duo voor de derde keer aan op recreatiegebied Bussloo.

Chris Oberman zal de heilige Ground Zero grond een half uur in vuur en vlam zetten. Niet onder zijn alias Mashup Jack, maar als Jack Of Sound LIVE. Een tijdje geleden besloot de 30-jarige geboren Rotterdammer te verhuizen van Supreme Agency (Fusion Records) naar Most Wanted DJ voor z’n boekingen. Waar hij met z’n releases heen zou gaan bleef voorlopig in het midden. Maar nu lijkt hij z’n plek te hebben gevonden, want Jack of Sound heeft onlangs drie tracks op het beruchte label Roughstate uitgebracht.

Endymion was in 1997 opgericht als een Nederlandse hardcoreformatie door de drie jeugdvrienden Bart Revier, Bas Lint en Jelle Neys. Sinds hun stijl steeds dichter tegen hardstyle is komen aan te liggen, produceren zij sinds 2015 vrijwel alleen nog maar Raw Hardstyle. Vorig jaar richtte het trio Nightbreed Records op en al snel ontwikkelde het label zich als een gevestigde naam in de Raw scene. “We Are The Nightbreed!”

John-Paul (JP) Pirrello, die luistert naar zijn artiestennaam Outbreak, maakt onderdeel uit van de WE R familie. De Aussie kwam onder andere op de proppen met platen als A New Today, Get The Mean, een remix van Adaro’s Hit You With That Bang Shit en natuurlijk #Bassface. Bovendien is deze rauwdouwer verantwoordelijk voor het officiële Ground Zero 2016 Anthem; Blackout!

De mysterieuze live-act Hard Attakk, zoekt de uiterste grenzen van muziek op die alleen bedoeld is voor gelijkgestemde die hards. “With BPMs starting at 158 and impactful sounds Hard Attakk will ensure an unrivaled position in the harder styles of dance music. They are Harder Than The Rest.” Mr. Red & Mr. Green zullen over een week het onderste uit de kan halen. Bereid je maar alvast voor!

René de Bruijn, beter bekend als Digital Punk, is inmiddels niet meer weg te denken uit de scene. Toen hij in 2013 de overstap maakte van TiLLT! naar A² Records is het allemaal heel snel gegaan voor de 30-jarige Dordtenaar. Met zijn podcast ‘Unleashed’ steelt hij maandelijks de harten van menig Raw Hardstyle liefhebber. Zaterdag is The Punk Soul Brother van plan om de harten van de Ground Zero bezoekers te veroveren.

De Italiaanse Gearbox revelatie Rooler mag natuurlijk niet ontbreken op Ground Zero. In een half uur brengt hij het hardste wat de Raw Hardstyle scene te bieden heeft ten gehore. Christopher Rossi gaat ervoor zorgen dat jullie tot in de puntjes voorbereid zijn op een keiharde afsluiting…

Op zaterdag 27 augustus bundelen de Finse Spoontech helden Hardstyle Mafia (alias Freakshow) & Sasha F hun krachten en sluiten zij de boel genadeloos af. Zij draaien al meer dan een decennium mee in de scene en hebben snode plannen om geen spaan heel te laten van deze area.

Master of Ceremony Da Syndrome, die luistert naar de naam Wouter Koops, is met stip de meest energieke MC in de scene. Onder zijn leiding zal deze formatie artiesten Ground Zero tot een daverend succes brengen.

Buitenland
De Nederlandse exportproducten Hardcore en Hardstyle zijn niet alleen populair in ons eigen land. De rest van de wereld heeft ook ontdekt dat je in Nederland moet zijn om de beste feesten en festivals mee te maken. Het team van Ground Zero is er dan ook trots op om elk jaar bezoekers uit het buitenland te mogen verwelkomen. Bezoekers uit landen als Duitsland, Engeland, Frankrijk, België, Italië en zelfs uit de Verenigde Staten geven Ground Zero een bijzonder internationaal tintje.

Kijk voor meer infomatie en tikets op de officiële website: groundzerofestival.nl

Reageren