Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Veel hardere stijlen-liefhebbers tonen tijdens evenementen hun dedication met het dragen van merchandise van hun favoriete organisaties, labels en artiesten. Maar wat als je de hardere stijlen levensstijl nou als geheel wilt vertegenwoordigen, ook buiten festivals? Harderstyles.store heeft de oplossing en heeft zojuist de allereerste Harderstyles fashionlijn gelanceerd. Wij spraken met de online winkel waarom ze zich meer op fashion gaan richten met kleding die ook doordeweeks draagbaar is.

Harderstyles.store biedt veel verschillende soorten merchandise aan die gelinkt is aan onder andere labels, organisaties en artiesten. Veel van hun producten worden door tal van hardere stijlen-liefhebbers gedragen tijdens evenementen, maar toch zijn ze nu met een nieuwe kledinglijn gekomen die zich meer zal richten op fashion en lifestyle. “Wij zagen dat er enorm veel merchandise op evenementen werd gedragen en verkocht. Echter kwamen we zelden mensen tegen die deze merchandise ook doordeweeks droegen. Wij vroegen ons af hoe dit kwam en zijn een onderzoek gestart. Hieruit is gebleken dat de designs van het huidige aanbod te schreeuwerig zijn om in alledaagse situaties te kunnen dragen”, zo liet de organisatie weten.

harderstyles store fashion

“Onze visie is het creëren van een kledinglijn die de gehele hardere stijlen community verbindt”

Met Harderstyles fashion wil de organisatie een kledinglijn creëren die alle hardere stijlen liefhebbers verbindt: “Het is voor alle fanatieke liefhebbers van hardstyle, hardcore én al haar subgenres die zichzelf willen associëren met de hardere stijlen familie. Onze visie is het creëren van de kledinglijn die de hardere stijlen community verbindt, waarbij dit niet alleen op evenementen geuit kan worden, maar ook doordeweeks. Je herkent direct je mede liefhebber zonder dat je werkgever, collega of familie deze associatie maken.” Daarnaast vertelt Harderstyles dat ze zich met hun nieuwe fashionlijn graag willen meten aan de kwaliteit van de grotere hedendaagse merken.

In tegenstelling tot de gebruikelijke merchandise, is het unieke aan Harderstyles fasion de prijs/kwaliteitsverhouding en subtiele details in de kleding. “Na veel vallen en opstaan met het fabriceren en verkopen van merchandise van o.a. Rebelion, Malice, Gearbox Digital, Unresolved en vele anderen, hebben wij inzicht en de kennis verkregen om tegen een scherpe en competitieve prijs, een hoge kwaliteit te leveren: in de stoffen, designs, prints, details en borduring. Wij zijn van mening dat onze kledinglijn kan opboksen met de kwaliteit van duurdere bekende kledingmerken.”

“Wij richten ons op de band tussen fans, organisaties en artiesten op ieder moment, dus niet alleen op evenementen”

Fans dragen hun merchandise natuurlijk voornamelijk tijdens evenementen, om een label of bepaalde artiest te supporten. Met hun nieuwe kledinglijn hoopt Harderstyles fashion echter het tij te keren: “Als je harderstyles draagt, support je in feite de gehele hardere stijlen scene. We hopen het beeld te kunnen veranderen en juist artiesten te binden aan ons merk, dit als mede een merk te creëren wat je ten alle tijden kan dragen. De eerste artiesten zijn al benaderd en reageren positief, wij kunnen door onze achtergrond dan ook snel een community bouwen. Wij richten ons juist op de band tussen bezoekers, fans, organisaties en artiesten, op ieder moment en niet alleen op evenementen. Wij willen graag iedereen tot één grote community verbinden. 

“Naast de kledinglijn zijn we ook bezig met het opzetten van een loyalty programma met korting op events, merchandise en andere evenementen”

Uit het onderzoek wat Harderstyles heeft gedaan voor hun nieuwe fashionlijn, is gebleken dat er de meeste vraag is naar t-shirts, petten, hoodies en sweaters. Maar ze zullen zich zeker niet beperken tot deze producten en meer items zoals een volledige sportkledinglijn en accessoires zullen snel volgen. “Daarnaast zijn we naast de kledinglijn ook bezig met het opzetten van een loyalty programma met korting op events, merchandise en andere evenementen die de community verbinden. Meer hierover volgt snel. Maar koop je de kleding, dan ben je automatisch lid.”

Last but not least organiseert Harderstyles binnenkort een gratis releaseparty. Hier kunnen fans de kleding direct zien, voelen, kennis maken met de community én natuurlijk lekker feesten. Hier wordt de kleding in een unieke vorm gepresenteerd, inclusief een heuse Harderstyles catwalk. Hier zullen artiesten als Malice, Mish en vele andere optreden. De volledige line-up zal snel bekendgemaakt worden.

De gratis releaseparty zal op 29 december plaatsvinden van 14:00 tot 18:00 in PKHS Tilburg. Fans die de releaseparty willen bezoeken hebben echter wel een ticket nodig. Deze zijn gratis te verkrijgen via de officiële website van het evenement. Wil je de nieuwe Harderstyles fashion kleding bekijken, check dan de website. 

Omslagfoto van Facebook-pagina Harderstyles.store

Reageren