Philip Vukancic
Door Philip Vukancic

Een nieuwe stad, een nieuw evenement en een frisse wind voor hardstyleliefhebbers. Hardmission kondigt zijn naam aan in de hardere stijlen in Australië, zodat liefhebbers uit de scene dit kunnen vieren onder een nieuwe vlag gehesen door Evolution Events: “We zijn oprecht dankbaar voor alle geweldige feedback – jullie enthousiasme voedt onze motivatie en passie om door te gaan! ”

Na edities in Praag en Bangkok was het tijd voor Hardmission om zijn ogen op een nieuw doel te richten: Australië. Met meer dan 10.000 bezoekers tijdens de allereerste Australische editie, heeft Hardmission bevestigd dat het het volgende grote festival voor Australische ravers is. De organisatie leverde een prestatie die weinig organisaties sinds 2018 hebben weten te evenaren door direct bij hun debuut een hoge standaard te zetten.

“Welkom bij Hardmission: The Prophecy”

Bij Australische festivals is het publiek, vanwege de enorme afstanden die ze afleggen, behoorlijk veeleisend als het gaat om line-ups. Bij een evenement met slechts één stage weten de aanwezigen precies waar ze naar op zoek zijn: de meest opwindende melodieën, de krachtigste kicks, de ruigste kreten en een snel tempo – de progressieve line-up voldoet aan alle verwachtingen.

Draaien als een local is nooit gemakkelijk, vooral niet met een internationale line-up met de beste artiesten, maar spelers als Overdrive en Colin Hennerz zijn erin geslaagd te doen waar ze het beste in zijn: het feest beginnen! Met veel energie en een enthousiast publiek vult de dansvloer zich, klaar voor een dag vol feest.

“TNT liet 10.000 mensen bewegen, dansen en springen op elk nummer”

Een debuut voor een nieuw festival is nooit gemakkelijk, maar voor artiesten is een nieuw publiek een grote test en Sephyx is met vlag en wimpel geslaagd. Hij zal zeker worden toegevoegd aan afspeellijsten in heel Australië. Daarna lieten Defqon.1 anthemmakers Sound Rush al vroeg op de dag veel stemmen verloren gaan tijdens het meezingen. Ze hielden het publiek de hele set betrokken. Voor iedereen die al heel lang naar hardstyle luistert, brengt het zien van TNT in een line-up een glimlach van oor tot oor. De iconische legendes lieten 10.000 mensen bewegen, dansen en springen op elk nummer, iets wat je bij sommige klassieke nummers niet ziet.

Australië houdt erg van harde muziek, en het debuut van Dreamscape down under liet het publiek zien wat klaplong en gated kicks in het moederland inhouden. Krowdexx en hun unieke stijl zorgden voor snoeiharde kicks voor het publiek en lieten hun talent echt zien in een nieuwe scene op een groot podium. De Homegrown Hero, Anderex, toonde wat alleen kan worden omschreven als een regenboog van kicks, tot grote vreugde van de Australische fans. Voor degenen die niet het geluk hadden hem live te zien: de volgende keer dat je hem ziet, staat je een grote traktatie te wachten.

Dystopia van Riot Shift bracht het beste van twee werelden met een omnia van kicks. Het Duitse duo is goed op weg een veelgevraagde act in Australië te worden. Als afsluiter werden de twee queens of hardcore geëerd met het afsluiten van de eerste editie van Hardmission. Anime bracht progressive hardcore naar voren en leverde een set af die de 180+ bpm kant van het leven liet zien. Miss K8 sierde de tent met snelle brute kicks en sloot in stijl af met nieuwe edits van tijdloze klassiekers en zorgde ervoor dat geen enkele raver ontevreden achterbleef.

Het team van Hardmission werkt nauw samen met de hardstyle scene in Australië en weet wat een raver nodig heeft voor de dag, waardoor de sfeer van Europese evenementen naar de Flemington-renbaan in Melbourne wordt gebracht. Heeft Hardmission de sluizen geopend voor organisaties om de Australische kusten te betreden? We kunnen alleen maar wachten om te zien wat 2024 met zich meebrengt!

De volgende stop van Hardmission is het o2 universum in Praag op 2 februari. Bekijk dit artikel of de officiële website voor meer informatie.

Afbeeldingen via @unclebreno en @katarinacvetko

Reageren