Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Op 1 december openen de stembussen voor de Hardstyle Awards 2023. De oplettende kijker heeft al gezien dat er dit jaar twee nieuwe awards worden uitgereikt: ‘Best Outdoor Festival’ en ‘Best Indoor Event’. Waarom is er voor deze categorieën gekozen, en waarom kan je niet meer stemmen op ‘Best Liveset’? 

LEES OOK: Hard News en Hardstyle.com keren terug met de Hardstyle Awards 2023

Vorig jaar konden deelnemers hun stem uitbrengen in de categorie ‘Best Liveset’ tijdens de Hardstyle Awards. Rooler en Sickmode behaalden de overwinning met hun indrukwekkende set als THE GANG op REBiRTH Festival. Voor de Hardstyle Awards 2023 hebben Hard News en Hardstyle.com een kritische blik geworpen op de categorieën en besloten de aanpak te vernieuwen.

Voor de categorie ‘Best Liveset’ werden de genomineerden vorig jaar geselecteerd op basis van het aantal views op YouTube. Echter, niet elke liveset is online beschikbaar of voor iedereen toegankelijk om te streamen. Daarom is de categorie vervangen door twee nieuwe categorieën: ‘Best Festival’ en ‘Best Indoor Event’.

Best Outdoor Festival

Op welk festival heb jij de leukste tijd gehad afgelopen zomer? Waar hoorde je de beste livesets? Waar heerste de beste sfeer? En welk festival heeft volgens jou de beste aankleding? Het zijn allemaal factoren die je mee kunt nemen om jouw stem voor ‘Best Outdoor Festival’ te bepalen. In deze categorie vallen alle festivals die minimaal één stage hebben waarbij de focus volledig op hardstyle ligt. Het festival moet daarnaast ten minste één stage hebben die zich volledig in de buitenlucht bevindt.

Best Indoor Event

Welk indoor evenement staat bovenaan jouw lijstje? Of je nu let op de sfeer tijdens de sets, de artiesten op de line-up, de lichtshow of het geluid in de zaal – wij zijn op zoek naar het evenement dat volgens jou de titel voor ‘Best Indoor Event’ verdient. In deze categorie vallen indoor evenementen die volledig op hardstyle georiënteerd zijn. Het gaat om evenementen tussen 1 december 2022 t/m 30 november 2023.

Hardstyle Awards 2023: breng vanaf 1 december je stem uit

De stembussen van de Hardstyle Awards 2023 zijn vanaf 1 december 2023 geopend via Hardstyle-awards.com. De prijzen worden dit jaar uitgereikt in de volgende categorieën:

  • Best Artist
  • Best Track
  • Best Album
  • Best Label
  • Best Outdoor Festival
  • Best Indoor Event
  • Most Promising Artist by XXL Nutrition

Volg de Hardstyle Awards op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van alles rondom de awards, van het stemmen tot aan de prijsuitreiking. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Hardstyle Awards Ceremony op 4 januari 2024 in de Brabanthallen in ‘s Hertogenbosch. 

Reageren