Peter de Valck
Door Peter de Valck

Zondag 26 juni 2016 zal voor veel hardstyle liefhebbers voor altijd in het geheugen gegrift staan. Het was de dag dat de enige echte Headhunterz, als Defqon Legend, terugkeerde op de mainstage van Defqon.1 en het publiek in extase bracht. Mensen konden het niet geloven dat hij terug ’thuis’ was. De meesten werden intens gelukkig en sommige fanaten lieten zelfs tranen van blijdschap de vrije loop.

In een interview met Partyscene op WiSH Outdoor kwam Willem Rebergen met een aantal interessante statements.

.
Eigenlijk besefte Heady pas nadat hij gestopt was met hardstyle hoe mooi hardstyle eigenlijk is. “Het allermooiste aan hardstyle is de saamhorigheid. Deze is ongekend. Ik ben blij dat er een nieuwe wereld voor mij is open gegaan in de studio. Maar die familie, dat één-gevoel van hardstyle, dat zul je nergens anders vinden.”

Maar toch maakte de 30-jarige dj en producer uit Veenendaal de overstap naar House. “Ik was gewoon nog niet klaar om te zeggen: this is it. Ik ben te nieuwsgierig, ik wil nieuwe uitdagingen aangaan. Ik had gewoon het gevoel dat ik het onderste uit de kan had gehaald. In de studio en ik was elk jaar hetzelfde rondje aan het doen op een feest. Ik voel mezelf nog zo jong, maar mijn grote passie is leren, ik wil dingen leren, ik wil nieuwe bergen beklimmen. Dus heb ik ervoor gekozen om een andere weg in te slaan.”

Toen hij de overstap maakte kreeg hij ontzettend veel over zich heen. Dat gebeurt nog steeds. “Ja, dat is ook een berg die ik nog steeds aan het beklimmen ben. Ik bedoel, je krijgt gewoon een hele bak stront over je heen. Mensen hebben allerlei meningen over wat je aan het doen bent, allerlei aannames. Het is voor mij een enorme uitdaging om daarmee om te gaan. Het beste wat ik daarmee kan doen, is het zien als een soort les om het te accepteren dat mensen een mening over je kunnen hebben. Ik weet dat mijn intenties goed zijn, dus dat is het allerbelangrijkste.”

Het allermooiste moment uit zijn prachtige carrière beleefde hij nog niet zo heel lang geleden… Zondag 26 juni 2016 op Defqon.1, als Defqon.1 Legend op de Red stage, bestempelt hij als zijn moment suprême.

“Ik was gevraagd om als Defqon Legends te komen draaien, ik was daar eerst een beetje twijfelachtig over. Ik probeer mezelf los te maken van de image van alleen maar hardstyle. Dat lukt tot nu toe aardig goed, alleen er zijn online mensen die blijven schreeuwen, dat is niet altijd leuk. Maar aan de andere kant heb ik zo’n mooie tijd gehad, ik heb zulke prachtige herinneringen met Q-dance en ze kwamen dit jaar weer met de vraag van; wil je het doen?”

“Ik dacht, weet je wat, fuck it! Ik doe het gewoon. Ik heb het gedaan en het was een complete verrassing voor mensen, er waren wel speculaties, maar ze wisten niet dat het ging gebeuren. Toen gebeurde er echt iets wat ik nooit had kunnen bedenken. Ik zag gewoon jongens voor mijn neus in huilen uitbarsten… Ik kan niet accepteren dat ik iets heb gedaan wat mensen zo diep heeft geraakt. Ik snap het echt nog steeds niet, maar blijkbaar is het zo. Ik ben er echt enorm dankbaar voor. Ik moet eerlijk zeggen, sinds die ene zondag heb ik alleen maar in een staat van euforie geleefd en daar ben ik nog steeds niet uit.”

Op de vraag of hij in de toekomst nog meer van plan is om in de hardstyle te gaan doen of dat het nu een afgesloten hoofdstuk is, antwoordde Willem: “Als je zo’n enorme piekervaring hebt, smaakt dat natuurlijk wel naar meer. Ik ben natuurlijk echt een nieuwe weg ingeslagen, maar ik zeg nooit, nooit. Ik ben enorm dankbaar voor de ervaring op Defqon.1, maar laten we het speciaal houden. We zien het wel weer.”

Bron: partyscene.nl

Reacties

  • Geert 14 juli 2016 - 00:17

    Heldje ????

    Quote
  • Qnecht 02 augustus 2016 - 09:33

    headhunterz blijft een eindbaas.

    Quote

Reageren