Feije Tinnevelt
Door Feije Tinnevelt

De zomer staat voor de deur, het zonnetje komt langzaam maar zeker écht door en dat betekent maar 1 ding: het festivalseizoen is nu daadwerkelijk aan de gang. Nu we onze vakantie nog niet helemaal hebben volgepland, kunnen we daar maar beter direct mee beginnen.Decibel outdoor is namelijk Fuelled By Fanatics! We nemen je mee naar de districten van Decibel en hoe jij Decibel – Fuelled By Fanatics kan overleven.

Een goed begin is de helft

Om goed beslagen ten ijs te komen, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent: genoeg onderbroeken, voldoende eten, een partytent en een luchtbed dat niet lek is. Om dus zeker te weten dat je al je spullen bij je hebt, is het handig om een paklijstje te maken met de dingen die hoe dan ook niet vergeten mogen worden. Wees niet te zuinig met kleren inpakken, want de Nederlandse weergoden zijn nogal wispelturig. Zorg dus dat je van tevoren een flinke was hebt gedraaid, want van natte sokken wordt niemand blij. Niet alleen kleren zijn belangrijk: slapen moet ook aan gedacht worden. Pak dus een lekker kussen, check of je luchtbed lekker ligt en zet je tentje alvast eens op in de achtertuin. Niet alleen kom je dan in de sfeer, maar je weet ook direct of de tentstokken niet te ingewikkeld zijn of je tentzeil niet kapot is. Mocht je nou een gruwelijke hekel hebben aan kamperen of er gewoon een luxe weekendje van wil maken, dan kan dat. Op Decibel outdoor zijn er splinternieuwe accommodaties van het Safari Resort van de Beekse Bergen. Deze loges zijn van alle gemakken voorzien, dus zelfs het echte luxepaard kan hier terecht voor een comfortabel weekend. Buiten dat deze loges ontzettend groot zijn, kun je er genieten van o.a. een sauna, koelkast, espresso apparaat en een heerlijke douche. Als dat te avontuurlijk klinkt, kun je ook nog in een normaal hotel in Tilburg, Waalwijk of ‘s-Hertogenbosch. Het is belangrijk om nog wat camping etiquette/regels te bespreken zodat je helemaal voorbereid bent. Je wil namelijk niet voor nare verrassingen komen te staan.

  • Is dit je eerste keer met een tentje? Zet hem een keer op voordat je op het festival staat te klungelen. Zeker de gooitentjes vereisen wat kennis, dus een cursusje in het opvouwen van deze krengen is nooit verkeerd. Je tentje is je heiligdom, jouw plekje om bij te komen, dus dit moet je onder de knie hebben.
  • Feesten is geweldig, maar zorg dat je voldoende rust pakt. Energie is niet eindeloos, dus neem je tijd om op te laden en je batterij weer tot 100% te krijgen. Een weekend lang knallen, is een gigantische onderneming voor je lichaam. Eet dus voldoende, probeer je uurtjes slaap te pakken en dan kan jij er helemaal tegen aan. Als je een lichte slaper bent, probeer dan oordoppen in te doen tijdens het slapen. Om echt fris op te staan, kun je ook een gezichtsmaskertje en komkommers voor de ogen inpakken.
  • Over oordoppen gesproken: doe ze in! Als je nu van muziek geniet, wil je dat over een aantal jaar nog steeds. Bescherm dus je oren, want voor een muziekliefhebber zijn oren kostbaar bezit.
  • Neem een pomp mee voor je luchtbed. Hoe fit je ook denkt te zijn, een luchtbed opblazen is vreselijk: ongeacht je longinhoud. Daarnaast kun je die energie beter gebruiken om te feesten ?. Gelukkig is er op de camping ook een op-pompservice. Voor de zekerheid kun je ook een plaksetje en een zaklamp meenemen, dan ben je op alles voorbereid.
  • Als laatste zijn deze volgende dingetjes nog handig: Een lekker drankje, vochtige doekjes en een bikini of zwembroek om aan je tanlines te werken. Ook een stijltang voor de dames (of lang-harige heren) en droogshampoo komen altijd van pas.

Staan al deze punten op je “Dingen die ik niet mag vergeten met Decibel-lijstje”? Dan ben je klaar om te vertrekken!

Stage b2s hardstyle hardcore

De grote dag

Als de grote dag na lang wachten en verheugen eindelijk is aangebroken, gaat het partyprotocol in. Dit strenge protocol gaat als volgt: na een goede nachtrust is het tijd voor een stevig ontbijt en een flinke kop koffie. Om echt in de juiste mindset te komen, zet je een lekker setje van Decibel 2017 op, of je neemt een kijkje in deze playlist: A Musical Journey To Decibel outdoor 2018. Daarna ben je eindelijk klaar om op weg te gaan naar Decibel 2018. Pak je biertjes uit de koelkast, zorg voor wat snacks voor in de auto, trein of het vliegtuig en jouw reis kan beginnen. Zorg ook dat je auto volgetankt is, want in tegenstelling tot Decibel, is je auto fuelled by benzine, diesel of elektriciteit.

Een doorgewinterde festivalganger weet dat alles staat met een goede voorbereiding: je moet al je festivalopties bekijken om een afgewogen indeling van je zaterdag of weekend te maken. Om voor de  minder doorgewinterde festivalganger wat overzicht te scheppen, komen hier alle districten van Decibel aan bod. Doe eens iets geks, loop een onbekend district binnen en wie weet, heb jij straks een nieuwe favoriete dj of genre.

The Mainstage

Te beginnen bij The Mainstage-district: de mainstage van Decibel heeft altijd iets speciaals. In 2010 was de main 120m (!) breed, maar niet alleen in de breedte blinkt Decibel uit. In 2013 ging de stage de hoogte in: 76m maar liefst. De mainstage van een festival is het kloppende hart van het feest. Op Decibel is dit geen echt hart, maar een Power Station: hier komt alle energie vrij. Of deze stroom milieuverantwoord is? Ja, zeker! De energie van de beats, de kicks en alle genres die in dit district voorbijkomen, zorgen voor een gigantische hoeveelheid energie, zonder CO2-uitstoot. En laten we eerlijk zijn, wat is een festival zonder een kort (of lang) bezoek aan de mainstage? Hier wordt altijd alles uit de kast getrokken qua show en spektakel, dus een echte festivalganger maakt de mainstage deel van zijn of haar routine. Daarnaast is er door de opbouwende muziekkeuze op de main voor ieder wat wils: van de meest euforische beats tot de hardste hardcore kicks, de main heeft het allemaal. Of het nu gaat om hardcore van Guerrillas of de zomerse deuntjes van Sound Rush: de Powerstation has got you covered!

The Forest

Als je wilt knallen, dan zit je in The Forest goed! De hoge BPM’s komen in dit bos perfect tot hun recht. Met een groot aanbod aan hardcore, uptempo, industrial en terror kan elke echte gabber zijn beenspieren trainen. Dit duistere bos is gevuld met de nasleep van een vergeten kerncentrale: niemand, buiten de grimmigste figuren, loopt door dit bos vol vervallen laboratoria en verlaten mijnen. The Forest is dan ook alleen voor de meest onbevreesde hardcoreheads. Daarnaast kun je hier perfect de schaduw opzoeken als je door de bomen het bos niet meer ziet. Geniet van het geweld van Angerfist, DRS & NSD of pak een vinyl set mee van Akira.

The Road

Mocht je al die nieuwerwetse muziek nou niet waarderen, wil je op een reis gaan om je roots te ontdekken of wil je heerlijk nostalgisch genieten? Dan is The Road jouw district. Deze weg fungeert als de rode draad door Destination Decibel. Zie The Road als het begin van elke vorm van hard dance. Voor een knallende dosis millennium hardcore, early hardstyle, early rave en oldschool classics kun je terecht in dit district. Op deze weg kun je alleen de echte oldtimers spotten, wil jij dus terug naar de tijd van weleer? Lift dan mee naar The Road.

The Lake

Voor alles wat met hardstyle te maken heeft, is The Lake dé place to be. Zoals de naam al doet vermoeden, is The Lake innig verbonden aan water. Dit water is dan ook de bron van het leven in dit district. Bewegelijk en sterk als water is, zorgt het voor de energie die nodig is om gehydrateerd te kunnen genieten van het beste dat de rauwe en euforische kant van hardstyle te bieden hebben. Ben jij een echte stamper, een zager of rammer? Zorg dan dat The Lake bovenaan jouw lijstje staan. Of je nu een expert bent, of een leek, dat maakt in de hardstyle-familie niet uit. Drijf mee bij de reunion-set van Main Concern, geniet van een vrolijke D-Block & S-te-Fan of laat je baard staan bij Caine: The Hardstyle Viking live. Check voor de zekerheid of je je zwemdiploma hebt, want het gaat er heftig aan toe.

The Beach

Bij het strand denk je maar aan een paar dingen: zon, opblaasdieren en het goede leven. The Beach geeft een kijkje in het luizenleventje van de welgestelde festivalgangers. Ook het gekke feestleven van de strandgangers kun je hier ervaren. Dat betekent dus een overvloed aan mooie dames en heren, extravagante outfits en natuurlijk genoeg knallende kicks om jouw Decibel mee door te komen. Op The Beach vind je niet alleen de freestyle gekte van Pussy lounge, maar ook de funky beats van de colourful cottages, powered by Desperados. Bij de Pussy lounge vind je ook de tweede mainstage met eigen eindshow. Mocht je nu al moeite hebben met kiezen welke van de vele sets je moet bijwonen, dan maakt Decibel het nog lastiger voor je, want je kunt zelfs kiezen welke eindshow je wil zien! In de Pussy lounge Mansion zul je altijd verrast worden, want in deze strandvilla is Adaro één van de vele badmeesters. Verrassend en uniek, dat is waar het freestyle district voor staat.

The Weekend

Als laatste is daar The Weekend. Dit district is wellicht het belangrijkst van allemaal: hier is de camping gevestigd. Waar een gewone bezoeker alleen zaterdag kan feesten, kunnen de inwoners van The Weekend vrijdag, zaterdag én zondag de voeten onder het lijf vandaan stampen. Het weekend begint op vrijdag met de Friday kick-off party, na het festival op zaterdag is er de Saturday nightparty en op zondag is er de Sunday closing party. Buiten vele feestmogelijkheden, zijn er genoeg andere leuke dingen op The Weekend. Denk aan een 24-uurs café, een gamehal, kermisattracties en allerlei activiteiten. Alles om ervoor te zorgen dat jij je sores vergeet en een topweekend hebt, is aanwezig. Het is hét travellers paradise. In dit paradijs ben je niet alleen: buiten al je vrienden, word je ook vergezeld door o.a. Angerfist vs. N-Vitral live, Code Black en Phuture Noize. Meer heb je niet nodig. Pak dus snel je rugzakje in en zorg dat je klaar bent om op reis te gaan naar deze ultieme vakantiebestemming.

Decibel Outdoor Festival dag

Het feest kan ein-de-lijk beginnen:

Nu je weet wat er in elk district te vinden is, welke muziek er gedraaid wordt en wat je kan verwachten, is het eindelijk tijd voor feest.

Als je na jouw reis bent aangekomen op het terrein van Decibel, zou je denken dat je er bijna bent. Mooi mis! Het begint pas net. Het kiezen van een overnachtingsplekje is een van de belangrijkste keuzes van je leven: vergeet je partnerkeuze, vergeet je studiekeuze. Weten waar je je tentje gaat opzetten, is vele malen belangrijker. Deze keuze gaat invloed hebben op je nachtrust, het sociale leven tijdens het weekend en snelle nachtelijke toiletbezoekjes, dus kies verstandig. Als je eenmaal het perfecte plekje hebt gevonden, maak het jezelf gemakkelijk. Zet in alle rust (of haast) je tentje op, trek een lekker biertje open en maak een praatje met de buurtjes. Om te zorgen dat je je nieuwe huisje niet kwijtraakt, is het handig om je tent herkenbaar te maken. Neem dus een mooie vlag, een discobal, een mooie partytent of iets anders mee waaraan je jouw paleisje kan herkennen. Zorg dat je in de jungle-achtige camping van Decibel klaar bent voor het avontuur dat jou te wachten staat: een weekend vol power, energie en fanatics!

Omdat Decibel outdoor fuelled by Fanatics is, moet er dus wel energie vrijkomen. Dat kunnen wij feestgangers maar op één manier en dat is door te feesten. Als je dus een laatste keer dit artikel hebt doorgenomen en je hebt met je vrienden (of alleen!) een kamp opgezet, dan ben jij klaar om te feesten. Je hebt natuurlijk maar kort de tijd dus doe zo veel mogelijk: dansjes doen met vreemden, vrienden worden met diezelfde vreemden, een feestje bouwen in een toiletgebouw en het genieten van de shows. Pak alle benodigdheden voor jouw expeditie zodat je volle bak kan genieten. Zorg dat je op vrijdags aanwezig bent bij de kick-off party, dans zaterdags met alle andere bezoekers de voeten onder je lijf vandaan en sluit zondags af met een harde closing party. Als je op zondagavond je tentje of huisje inkruipt, kun je met een voldaan feestgevoel in slaap vallen.

Decibel Outdoor Festival nacht

Wanneer maandag 20 augustus de klok 12:00 slaat, komt Decibel helaas ten einde. Dat betekent dat alle festivalgangers weer terugkeren naar hun ‘echte’ leven. Terug naar de sleur en helaas betekent dit een afscheid van de muziek, de gekte en het ultieme feestgevoel. Het enige dat dan nog overblijft voor ons, doorgewinterde feestgangers, is het uitkijken naar volgend jaar. Want volgend jaar is er gelukkig weer een Decibel.

Tickets voor Decibel outdoor 2018 zijn verkrijgbaar via de officiële website van het evenement. Hier vind je ook meer informatie over het hele weekend in de Beekse Bergen.

Omslagfoto via Facebook-pagina Decibel, foto’s via Facebook-pagina Decibel

Reageren