Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Afgelopen zaterdag was het tijd voor één van de grootste mijlpalen binnen de geschiedenis van Pussy lounge. In Ahoy Rotterdam vierden we hier namelijk de hele nacht lang de 100ste editie van het welgeliefde freestyle spektakel. Een mega dikke line-up, een overvloed aan confetti en een heerlijke sfeer zorgden er dan ook voor dat iedereen zich als VIP voelde tijdens Pussy lounge 2019 – The VIP Edition!

LEES OOK: Terugblikken op 99 edities Pussy lounge met Darkraver & Paul Elstak: “Je vindt zoiets nergens meer!”

Pussy lounge is één van de langstlopende B2S concepten, en verovert al sinds 1997 de harten van een groot aantal hardere stijlen liefhebbers. Nu na ruim 20 jaar van freestyle gekte was het zaterdag 5 oktober tijd voor de welgeteld 100ste (!) editie van Pussy lounge, en werd het bekende Pussy lounge XXL in Ahoy Rotterdam eenmalig geüpgrade tot ‘The VIP Edition’. Met ook nog één van de grootste line-ups in Pussy lounge geschiedenis – 7 teams van 3 DJ’s, solo-sets & een ‘Best of Pussy lounge show’ – beloofde dit een héle mooie avond te worden.

Afgelopen zaterdag bevonden wij ons dus ontzettend enthousiast onderweg naar Ahoy in Rotterdam. Nadat we snel een kluisje hadden geregeld en onze zakken gevuld waren met munten, was het dan toch eindelijk tijd om de zaal te betreden. Hier konden we meteen genieten van de Pussy lounge aakleding, want wat zag dit er gaaf uit! Rondom de hele zaal vond je op de tribunes grote palen voor de dansende dames, en de gekleurde stage was de perfecte belichaming voor een 100ste jubileum.

Overvloed aan confetti en inflatables

Hoewel we het allereerste team van de avond – Dark-E vs. Dr. Phunk vs. Pat B – helaas gemist hadden door vertraagd treinverkeer, was het duidelijk dat deze heren de sfeer er goed in hadden gezet. De zaal stond namelijk al helemaal vol en links en rechts werd er al lekker volop meegeschreeuwd met het tweede team van de avond: Mark With A K vs. Ransom vs. Ruthless. Ook deze mannen draaide een lekkere set, compleet gevuld met hun ultieme hits.

Om 12 uur was het vervolgens tijd voor een echte 5-sterren combinatie achter de draaitafels: Dana vs. Luna vs. Zany. Wij begaven ons dan ook snel naar naar voren om hier optimaal van te kunnen genieten. Deze 3 grootheden stelden zeker niet teleur, en wisselden ontzettend veel classics als ‘Break Down Low’ op een lekker tempo af met nieuwe remixes. Ook qua show kon je zien dat B2S all-out ging voor de 100ste editie: de inflatables en confetti vlogen je om de oren, om nog maar niet te spreken van de mooie dames!

“This is the sound… The sound of the thunder!”

Hierna namen Adaro vs. Bass Chaserz vs. Deepack plaats in de DJ booth; voor alle raw hardstyle liefhebbers een ontzettend lekker uurtje. Van ‘Bolivia’ tot ‘Renegades’ en van ‘Rellen in de Hel’ tot ‘Hurricane’, ook tijdens deze set kwamen veel hits voorbij en vlogen de vuisten flink in het rond – met als hoogtepunt wanneer de remix van ‘Sound of the Thunder’ door de speakers geknald werd.

Vervolgens was de tijd aangebroken voor niemand minder dan Darkraver om plaats te nemen achter de draaitafels. Ook voor deze Pussy lounge held representeerde 5 oktober een jubileum: samen met Paul Elstak had hij nu namelijk op alle 100 edities van het freestyle spektakel gedraaid! Om dit te vieren verscheen hij in een feestelijke outfit, ondersteund door de welgeliefde Pussy lounge danseressen. Deze gezellige set was dan ook de perfecte opwarmer voor het volgende spektakel…

Best of Pussy lounge Showcase

Wat volgde was namelijk hét belangrijke moment van de avond, waarbij er teruggeblikt werd op de 100 eerdere edities tijdens de ‘Best of Pussy lounge’ show. Darkraver en Paul Elstak, twee echte Pussy lounge residents, knalden hier samen de “aller, aller, allerdikste Pussy lounge tracks aller tijden” door de speakers van Ahoy Rotterdam. Tracks als ‘Rebel Baby’, ‘The Record Breaking’, ‘Kind van de Duivel’, Zombie‘ en ‘Legends‘ vlogen je samen met ontelbaar veel remixes om de oren, en ook qua show werd werkelijk alles uit de kast gehaald. Inflatables, vuurwerk, lichten, lasers, confetti – noem het maar op, dit was echt de kers op de Pussy lounge taart.

DJ Paul… MAKE IT FUCKING LOUDER!” De Darkraver maakte hierna plaats voor de Godfather of Hardcore, die nog een half uur een solo set mocht draaien. Ook Paul Elstak heeft alle 100 edities van Pussy lounge meegemaakt, en draaide tijdens zijn set een mooie mix van de afgelopen jaren. ‘It’s A Dream’, ‘Make it Bun Dem’ en ‘Don’t Touch That Stereo’ zorgden vanzelfsprekend voor een heerlijke sfeer, wat ook deze set weer genieten maakte.

“And wherever we may roam we shall overcome, we come as one”

Tijdens Bass-D vs. Mental Theo vs. Panic besloten wij even wat te gaan eten op de tribunes en hier van de show te genieten. De routes binnen Ahoy zijn niet bepaald recht voor z’n raap; in principe is het  voor ons altijd wat deuren opentrekken en wat trappen uitkiezen in de goede hoop dat je bij je bestemming aankomt. Na een flink lang rondje konden we dus eindelijk genieten van een frietje en de mooie vrouwen die op de tribunes ook nog het enige vermaak verzorgden.

Toch zag het er beneden wel heel gezellig uit, en haastten we ons weer terug voor het volgende team: Korsakoff vs. Neophyte vs. The Viper. Wij stonden helemaal vooraan, wat een gevalletje ‘in the right place at the right time’ bleek te zijn. In de eerste minuten van de set werden er namelijk grote roze foamsticks uitgedeeld, terwijl bijna alle lichten uitgingen en ‘Come As One’ gedraaid werd. Wát een kippenvel moment was dit! De toon was gezet, en met volgende tracks als ‘Braincracking‘, ‘First Aid’, Words From the Gang’ en ‘Stil Nr 1’ was dit absoluut mijn favoriete set van de avond.

“Start the war, cause we are on the floor…”

Nosferatu vs. Promo vs. Tha Playah waren vervolgens aan de beurt, en om deze overgang nog epischer te maken kwamen de twee teams voor de DJ booth voor één welbekende track: ‘Army of Hardcore’, waarop iedereen natuurlijk vol meeschreeuwde. Hierna was helaas toch echt tijd voor het laatste uurtje, waarbij we ons nog even als VIP konden voelen tijdens tracks als ‘My Misery’, ‘The Heartless’ en de állerlaatste confetti bommen. En dat was hem dan weer!

Pussy lounge 2019 – The VIP Edition was de ultieme viering van de 100ste editie van het freestyle spektakel. De sets waren heerlijk, de sfeer was geweldig en de show was er één waar je u tegen zegt – met vuurwerk en confetti dat je werkelijk de hele avond om de oren vloog. Pussy lounge bedankt, en nu op naar de 200! 

Afbeeldingen via officiële Facebook-pagina B2S

Beoordeling

  • LINE-UP95%
  • LOCATIE75%
  • GELUID90%
  • SHOW100%
  • SFEER95%

Overall
waardering

91%

Reageren